Vaikų vonios kambario įrengimas

Įrengiant ar restauruojant vonios kambarį, daugelis susimąsto ir apie mažuosius namų gyventojus tinkamas ir patrauklus įrengimas ne tik suteiks vaikui daugiau džiaugsmo, bet ir išmokys pirmųjų, pačių svarbiausių asmeninės higienos taisyklių. Tie, kurie namuose turi daugiau erdvės, renkasi galimybę įrengti atskirą vaikų vonios kambarį, tačiau kai kuriuos sprendimus galima pritaikyti ir mažesniuose vonios kambariuose.

Pagrindinis dalykas, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį renkantis vonios kambario santechniką – gaminių aukštis. Patogus, pagal vaiko ūgį pritaikytas praustuvo aukštis nesukels nepatogumų plaunant rankas ir tuo pačiu leis išmokyti vaiką savarankiškumo ir tokių elementarių dalykų, kaip vandens čiaupo atsukimas ar užsukimas. Rekomenduojama nepamiršti ir tualeto – jeigu pirmieji bandymai atsisveikinti su sauskelnėmis bus sėkmingi ir paliks teigiamus įspūdžius, tikėtina, jog atprasti nuo jų pavyks kur kas greičiau.

Įrengiant vaikų vonios kambarį, ypatingai svarbus ir interjero klausimas – ryškios, vaikų mėgstamos spalvos, margi raštai ir kiti panašūs dizaino sprendimai sukurs ne tik jaukią atmosferą, bet ir pavers šį kambarį mėgstama vaiko namų vieta. Apie smulkias stiliaus detales verta pagalvoti ir tuomet, kai erdvės nėra daug – galbūt atskiro vonios kambario įrengti nepavyks, tačiau jeigu klozeto dangtis bus ryškus ir žaismingas, mažylis pats norės jį paliesti ir tokiu būdu išsiugdys ateityje praversiančius įgūdžius.

Galbūt šalia įprasto praustuvo atrasite vietos ir mažesniam – tokiu būdu kartu su vaiku galėsite atlikti visas būtinas vonios kambario procedūras ir mažylis, mokydamasis iš Jūsų, kur kas greičiau perims visus būtinus įgūdžius. Tinkamiausias sprendimas priklauso nuo kambario išplanavimo ir turimų erdvės galimybių, tačiau jeigu į pagalbą pasitelksite vaizduotę ir išklausysite vaiko nuomonės, vonios kambarys bus ne tik jaukus, bet ir praktiškas.

Related products

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.