Įranga ir baldai, be kurių neapsieina nei vienas vonios kambarys

Vonios kambario įrengimas ar kapitalinis remontas visuomet priverčia įdėti nemažai pastangų ir pradėti ieškoti naujų pirkinių, todėl jau iš anksto pradedame planuoti, kokius įrenginius ir baldus teks atnaujinti. Tam, kad šį etapą įveiktumėte be streso, pateikiame Jums svarbiausių gaminių sąrašą: išnagrinėję kiekvieną iš šių pasirinkimų, vonios kambarį įsirengsite greičiau ir paprasčiau.

Dušo kabina arba vonia

Tai vienas pagrindinių kamuojančių klausimų, todėl net nebereikia kalbėti apie vonių ar dušo kabinų skirtumus bei privalumus. Visgi, verta paminėti, jog apsvarsčius abiejų šių įrenginių teikiamas naudas, vis dažniau nusprendžiama pasirinkti juos abu – ypač tuomet, jei erdvės vonios kambaryje netrūksta. Tačiau pasitelkus alternatyvius sprendimus, tokią idėją galima įgyvendinti net ir mažesnėje erdvėje: tam naudojamos vonios sienelės arba pasirenkamos dušo kabinos su giliu padėklu.

Vonios praustuvas

Be vonios kriauklės šios patalpos taip pat nepavyktų įsivaizduoti – šiuo atveju teks susipažinti su itin plačiu jų asortimentu. Nekalbant apie stilistinius sprendimus, labai svarbu pasirinkti patogiausią praustuvo montavimo būdą, kuris iš esmės priklauso nuo to, kaip ketinate planuoti erdvę. Baldiniai praustuvai tiks tuomet, kai norėsis daugiau vietos sandėliavimui, pakabinami padės sutaupyti erdvės, tuo tarpu nutarusiems vonioje naudoti stalviršį, tiks iš apačios klijuojamos, įleidžiamos ar pastatomos kriauklės.

Vandens maišytuvai

Šių įrenginių vonios kambaryje prireikia net kelių: vienas naudojamas praustuvui, tuo tarpu kitas (ar kiti) – voniai/dušui bei bidė. Kitaip tariant, kiek skirtingų vandens šaltinių turėsite, tiek reikės ir maišytuvų. Vandens kranai skiriasi savo stiliumi, montavimo būdu, tačiau bene dažniausiai akcentuojamas jų valdymas. Pastaruoju metu ypač daug dėmesio sulaukia išlaidas sumažinti padedantys vandens maišytuvai: jei planuojate ilgalaikį remontą, tikrai vertėtų apsvarstyti tokį variantą. Tačiau ir be jų surasite dėmesio vertų modelių.

Klozetas

Tualetai vis rečiau įrenginėjami atskirai: jei tik leidžia galimybės, kambariai yra sujungiami, taip sukuriant vieną, tačiau erdvesnę patalpą. Šiuo atveju svarbiausia pasirinkti vieną iš dviejų variantų – pastatomą arba pakabinamą unitazą.

Pastatomas bus montuojamas lengviau ir kainuos pigiau, tuo tarpu pakabinamas klozetas nudžiugins paprasta priežiūra ir estetiška išvaizda. Vieno atsakymo čia nėra, tad kokių savybių norisi dabar ir kurių norėsis ilgalaikėje perspektyvoje teks nuspręsti patiems.

Rankšluosčių džiovintuvas

Itin svarbią šildymo funkciją atliekantys vonios gyvatukai gana dažnai nepelnytai yra pamirštami, tačiau jei norite, kad šis kambarys būtų įrengtas nepriekaištingai, šį pirkinį turėtumėte įtraukti tarp svarbiausiųjų. Rankšluosčių džiovintuvai skiriasi savo pajungimo tipu: jie gali būti jungiami prie šildymo sistemos, maitinami elektra ar kombinuoti, apjungiantys abu šiuos modelius. Nepamirškite atkreipti dėmesio ir į galią: jei priderinsite ją prie vonios kambario dydžio, išvengsite bet kokių nemalonumų.

Vonios spintelės

Šioje patalpoje dažnai laikome daugybę reikmenų, kuriems susidėti bene patogiausios yra vonios spintelės, tad priklausomai nuo kambario dydžio ir asmeninių poreikių, bent keli tokie baldai naudojami kiekvienuose namuose. Pakabinamos, praustuvų, šoninės spintelės – skirtingų modelių pasirinkimas tikrai pakankamai platus, kad galėtumėte išsirinkti sau tinkamiausią. Paieškas labai palengvina vonios baldų komplektai: visos detalės čia jau suderintos tarpusavyje, tad belieka pasirinkti reikiamą jų kiekį. 

Veidrodis

Nesuklysime pasakę, jog vonios veidrodžiai naudojami praktiškai visuose namuose – be šio aksesuaro ypač sunku būtų atlikti kasdienes procedūras. Veidrodis dažniausiai montuojamas virš kriauklės, o kai norisi papildomos vietos daiktų saugojimui, pasirenkamos veidrodinės spintelės, kurios leidžia sumaniai išnaudoti kiekvieną patalpos centimetrą. Tačiau ar toks sprendimas yra būtinas Jums, priklausys tik nuo asmeninių poreikių.

Nuo poreikių priklausantys aksesuarai

Vonios aksesuarai reikalingi kiekvienai patalpai, tačiau kadangi jų įvairovė itin plati, tenka atsirinkti, kuriuos iš jų naudoti savo namams. Praktiškai niekuomet neapsieinama be skysto muilo dozatorių (arba muilinių) bei WC komplektų, o visi kiti pasirinkimai priklauso tik nuo šeimos lūkesčių. Jei nesate tikri dėl šio sprendimo, apžiūrėkite Arsan.lt parduotuvės asortimentą: čia esantys vonios kambario aksesuarai nustebins stilistine įvairove ir gera kaina.

Esminiai vonios kambario įrengimo patarimai

Galima rasti pačių įvairiausių patarimų, kaip įrengti vonios kambarį – šį kartą išskyrėme pačius svarbiausius, padėsiančius išsikelti tolimesnes užduotis ir tikslingai susiplanuoti būsimus darbus.

Kruopščiai skaičiuokite. Kartais sėkmingam vonios kambario įrengimui gali pritrūkti vos kelių centimetrų – tam, kad pavyktų išvengti tokio scenarijaus, pravartu dar planavimo eigoje kruopščiai įvertinti kambario galimybes. Pirmiausia nuspręskite, kokie bus pagrindiniai, šiame tekste minėti įrenginiai ir suraskite jiems tinkamiausias vietas, o po to, priklausomai nuo to, kiek liks tuščios erdvės, ją apstatykite pagal savo poreikius.

Įvertinkite savo poreikius. Dažnai perskaitę vienų ar kitų įrenginių teikiamus privalumus, pamirštame pagalvoti apie tai, kokią naudą jie teikia mums. Jei gyvenate įtemptu grafiku, tikėtina, kad neturėsite laiko pasimėgauti masažinės vonios pranašumais, o jeigu mėgstate efektyvias maudynes, taip ir nesuprasite, kodėl taip vertinami gilūs dušo padėklai. Tokių pavyzdžių galima sugalvoti ir kur kas daugiau, tad rinkdamiesi vonios įrangą, kaskart pagalvokite, ar tam tikros savybės iš tiesų Jums bus naudingos.

Nepamirškite stiliaus. Nors dizainas šiame straipsnyje minimas kaip paskutinis, įrenginėjant vonios kambarį, jis turėtų užimti kur kas svarbesnę vietą. Net ir renkantis elementariausius įrenginius, tokius kaip vandens maišytuvai ar dušo galvutės, reikėtų įsivaizduoti, kokį stilių ketinate išplėtoti. Nors eksperimentams visuomet dega žalia šviesa, darnus ir harmoningas interjeras visuomet vertinamas palankiausiai.

Pasirinkę visus šiuos įrenginius ir atkreipę dėmesį į esminius patarimus, įveiksite bet kokius remonto rūpesčius. Svarbiausia, jog tiksliai įvardintumėte savo poreikius: tuomet kur kas paprasčiau surasite būdus, kaip juos patenkinti!

 

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.