Kaip įrengti dušo kabiną mažoje patalpoje?

Dušo kabina mažame vonios kambaryje – vienas optimaliausių sprendimų, kuris suteikia galimybę ne tik tinkamai išnaudoti nedidelio kambario erdvę, bet ir paieškoti įdomesnių dizaino sprendimų, kurie pagyvintų vonios kambario interjerą.

Atsižvelgiant į vietą, kurioje stovės dušo kabina, galimi skirtingi jų modeliai. Turintiems tuščią kampą, dažniausiai rekomenduojama rinktis kampines kabinas. Dėl galimybės išnaudoti šią kambario erdvę praktiškai, toks variantas yra vienas iš populiariausių, tačiau jis – ne vienintelis. Tokioje vietoje taip pat lengvai įmontuosite ir pusapvales dušo kabinas, kurios sutaupys nemažai papildomos erdvės. Visais kitais atvejais galėsite rinktis nestandartines ar prie sienos montuojamas dušo kabinas, kurias, priklausomai nuo vonios kambario išmatavimų, galėsite pastatyti taip, jog liktų kuo daugiau erdvės kitiems įrenginiams.

Mažame vonios kambaryje tinka praktiškai bet kuris dušo kabinos modelis, jeigu pasirinksite tinkamą jos dydį ir įmontuosite dušo kabiną patogioje vietoje – jos pasirinkimui dažnai įtakos turi ir santechniniai sprendimai, todėl vertėtų atkreipti dėmesį į kambario išplanavimą ir savo poreikius.

Renkantis dušo kabiną, svarbu atkreipti dėmesį į durelių tipą – mažuose vonios kambariuose rekomenduojama rinktis stumdomas ar į vidų atsidarančias dureles, kurios neužima papildomos vietos jas atidarant. Galimas ir suveriamų durų variantas, kuris ypač tinkamas taupant kiekvieną centimetrą, kadangi suvertoms durims nereikia papildomos erdvės – jos užima itin mažai vietos.

Svarbu, jog durelės ne tik patogiai varstytųsi, bet ir būtų pagamintos iš tokių medžiagų, kurios vizualiai leidžia praplėsti vonios kambarį. Nors už matinio stiklo lengviau pasislėpsite, skaidrus stiklas leis optiškai padidinti erdvės pojūtį, todėl kambarys atrodys šiek tiek didesnis. Galimi įvairūs stilistiniai variantai, todėl norint, jog pasirinkti būtų paprasčiau, rekomenduojama iš anksto apgalvoti, kokį dizainą įsivaizduojate savo vonios kambaryje – tai palengvins ir dušo kabinos paieškas.

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.