Kaip įrengti vonią mažoje patalpoje?

Turintiems mažesnę erdvę, skirtą vonios kambariui, neretai iškyla klausimas, kaip joje įtalpinti vonią. Net ir neturint galimybės padidinti erdvės išgriaunant sieną ir sujungiant vonios kambarį su tualetu ar koridoriumi, galima pasitelkti tam tikrus dizaino sprendimus, kurių dėka vonios kambaryje tilps visi reikalingi įrenginiai.

Pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį, kurioje vietoje kambaryje yra įrengti santechniniai mazgai – tam, kad išvengtumėte papildomų rūpesčių ir sutaupytumėte erdvės, šiose vietose geriausia statyti kriauklę ir vonią.

Priklausomai nuo to, kurioje vietoje stovės Jūsų vonia, priklausys ir vonios tipas. Dažniausiai mažose erdvėse pasirenkamas kampinės vonios variantas, tačiau gali būti, jog jis netiks Jūsų vonios kambario išplanavimui. Vonia gali būti ir asimetrinė ar šešiakampė – pastarasis variantas atrodo itin nedidelis, tačiau jo pločio užtenka, kad maudymasis vonioje būtų patogus. Gausus kampinių vonių asortimentas suteikia galimybę pasirinkti tokį dydį, kuris užpildys turimą erdvę ir paliks vietos kitai vonios įrangai. Atsižvelgiant į aplinkybes, galima rinktis ir tradicinę stačiakampę vonią, kuri užims šiek tiek daugiau vietos, tačiau prie jos paprasčiau bus galima pritvirtinti ir sienelę, kuri suteiks galimybę vonia naudotis ir kaip dušo kabina.

Įrenginėjant vonią, svarbu tiksliai žinoti savo ir šeimos poreikius – itin patogiai visko apstatyti gali ir nepavykti, todėl aiškūs prioritetai padės lengviau apsispręsti, kas šiuo metu yra reikalingiausia. Galbūt turite galimybę pastatyti skalbimo mašiną kitoje erdvėje, galbūt manote, jog nereikia palikti daug laisvos erdvės praėjimui – visa tai turės įtakos galutiniam sprendimui.

Galiausiai, kai visi įrenginiai jau stovės savo vietose, reikėtų atkreipti dėmesį ir smulkesnes detales, kurios suteiks galimybę vizualiai išplėsti vonios kambario erdvę, nepriklausomai nuo to, kokio tipo ar formos vonią pasirinkote.

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.