Kaip paruošti vonios kambarį žiemai?

Vėstant orams, keičiasi ir mūsų įpročiai – daugiau laiko praleidžiame namuose, kuriuose labiau nei bet kada norisi šilumos. Tad jeigu nesinori, kad žiema užkluptų netikėtai, pravartu jau dabar pagalvoti apie tam tikrus pokyčius vonios kambaryje. Jie pravers ir tuomet, jei planuojate didesnį remontą – juk vasaros metu apie tam tikrus aspektus net nesusimąstome!

Patikrinkite vonios radiatorių. Ne paslaptis, jog rankšluosčių džiovintuvai yra pagrindiniai įrenginiai, kurie užtikrina šilumą vonios kambaryje, todėl turėtumėte įsitikinti, jog jie paruošti darbui – tai ypač aktualu tuomet, kai naudojami prie centrinės sistemos neprijungti elektriniai vonios gyvatukai. Prisiminkite ir praėjusią žiemą – jei gyvatukas senas, per mažas ar silpnas, dar turite laiko pasirūpinti nauju kokybišku pirkiniu.

Pasirūpinkite rankšluosčiais. Išėjus iš dušo kabinos ar vonios, pirmiausia norisi įsisupti į šiltą rankšluostį, todėl pravartu pasirūpinti, kad jie būtų kaip įmanoma arčiau maudynių zonos. Paprasčiausia šiam tikslui pasitelkti rankšluosčių kabliukus, tačiau jei turite daugiau vietos, pravers ir didesnės vonios lentynos ar net spintelė – tikrai atrasite, ką dar joje pasidėti.

Pridėkite naują spalvą. Jei vonios interjeras yra pakankamai šviesus (o gal – net baltas), tokia patalpa iš karto asocijuosis su šaltais žiemiškais orais. Žinoma, toks dizainas turi daugybę privalumų, tačiau artėjant žiemai, atspalvių paletę galite papildyti keliais šiltesniais tonais. Tam puikiai tiks įvairūs vonios aksesuarai: jie nepareikalaus didelių išlaidų, tačiau pridės interjerui papildomo jaukumo ir žavesio.

Pagalvokite apie termostatinį maišytuvą. Niekam nesinorėtų ilgai laukti atbėgančios šilto vandens srovės – tai ypač aktualu žiemą, tačiau ne mažiau svarbu ir vasarą. Termostatiniai maišytuvai leidžia iš karto pasirinkti temperatūrą, todėl ne tik sumažinsite išlaidas, bet ir greičiau atsipalaiduosite. Netruksite patys iš arčiau susipažinti su šios technologijos privalumais! Šiuos įrenginius galite įsigyti Arsan.lt el. parduotuvėje – čia termostatiniai maišytuvai parduodami gera kaina.

Rinkitės šilumą išlaikančias medžiagas. Šiuo atveju kalbama apie vonių paviršius – jei medžiaga pasižymės tokiomis savybėmis, vanduo vonioje kur kas ilgiau išlaikys aukštesnę temperatūrą. Nusprendus atkreipti dėmesį į šį parametrą, tinkamo įrenginio ilgai ieškoti nereikės – karštį itin gerai sulaiko tiek akmens masės, tiek akrilinės vonios, tad beliks nuspręsti, kuri iš jų Jums tinka geriau.

Pritaikę šiuos patarimus savo vonios kambariui, galėsite būti tikri, jog visapusiškai pasiruošėte žvarbesniems orams. Svarbiausia, jog šios patalpos interjeras dvelktų jaukumu ir malonia šiluma – tuomet jokie šalčiai nebus baisūs!

Related products

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.