Madingos vonios kambario spalvos 2019-aisiais

Vonios kambario mados kiekvienais metais šiek tiek keičiasi – naujos idėjos dažnai paliečia ne tik pagrindinius stilius ar medžiagas, bet ir kitus šios erdvės aspektus. Šį kartą aptarsime populiariausius vonios atspalvius – nesuklysime pasakę, jog nuo jų priklauso ir bendra patalpos atmosfera, todėl spalvas visuomet reikia rinktis itin atsakingai. Kokie tonai mus lydės 2019-aisiais?

Populiariausios spalvos vonios kambaryje

Tikriausiai šis spalvų penketukas mažai ką nustebins, o kai kuriuos tonus ir dabar atrasite savo vonios kambaryje, tačiau galite būti tikri – jei šiuos atspalvius naujaisiais metais pritaikysite šioje patalpoje, neabejotinai pataikysite tiesiai į dešimtuką!

Ruda. Tai pati populiariausia spalva, kurią jau dabar galima sutikti kone kas antrame vonios kambaryje. Sakoma, kad šie atspalviai siejasi su šiluma, komfortu ir jaukumu – jei šios savybės Jums artimos, nesuklysite įtraukdami daugiau rudos spalvos į puoselėjamą aplinką. Paprasčiausiai tai padaryti leis vonios baldų komplektai: tarp jų rasite daugybę rudų tonų, todėl teliks apgalvoti, kuris iš jų geriausiai tiks prie kitų patalpos detalių.

Balta. Perskaičius šios spalvos pavadinimą, pirmiausia prieš akis iškyla baltos vonios ir kriauklės, tačiau iš tiesų balti atspalviai turi ir daugiau asociacijų. Jie siejami su švara, tvarka ir erdvumu, todėl yra itin dažnai rekomenduojami mažesniuose vonios kambariuose. Tiesa, švaros aspektas kiek paradoksalus, kadangi naudojant visiškai baltus atspalvius, juos pakankamai sunku išlaikyti visiškai švarius. Tačiau tai nereiškia, jog tai neįmanoma ir Jūsų vonios kambarys gali tapti puikiu to įrodymu!

Pilka. Ši ypatingai universali spalva tinka praktiškai bet kuriam kambariui, todėl nieko stebėtino, jog ir vonioje ji jau daugybę metų neužleidžia aukštų savo pozicijų. Pilki tonai siejami su balansu ir ramybe, todėl tokiame vonios kambaryje tikrai galėsite nesunkiai atsipalaiduoti. Šią spalvą galima pastebėti tiek tarp baldų, tiek tarp aksesuarų, o jei įtrauksime ir kiek blizgesnius sidabrinius atspalvius, prie jų galės būti priskirta ir visa vonios santechnika.

Smėlinė. Jei norisi šviesių atspalvių, tačiau balta atrodo per ryški, ją puikiai gali pakeisti smėliniai tonai, kurie dėl savo neutralumo drąsiai galėtų varžytis net ir su populiariąja pilka spalva. Teigiama, kad naudojant smėlio spalvą, nesunkiai galima išplėtoti natūralią, stabilią ir atpalaiduojančią aplinką, o be to, nereikia baimintis, jog kambarys taps niūresnis ar mažesnis – šie tonai puikiai tiks net ir itin mažai patalpai! Norint įtraukti šią spalvą į savo namų aplinką, reikėtų atidžiau apžiūrėti vonios baldus ir aksesuarus: gausų jų asortimentą siūlo Arsan.lt parduotuvė.

Juoda. Elegancija ir prabanga – tokios pirmos asociacijos šauna į galvą tuomet, kai bandome įsivaizduoti juodais atspalviais paremtą vonios kambario interjerą. Nors kam nors tokia aplinka gali atrodyti pernelyg formali, subtiliai ją suderinus su kitais elementais, lengvai galima išplėtoti jaukumu dvelkiančią atmosferą.

Žinoma, reikėtų nepamiršti vieno visiems puikiai žinomo fakto: juodi atspalviai vizualiai gali šiek tiek sumažinti patalpos dydį, todėl mažoje erdvėje gali nepavykti atskleisti šios spalvos „didybės“. Tačiau jei Jums šis aspektas nėra aktualus, į vonios aplinką galite įtraukti daugybę juodų detalių: tai gali būti ne tik baldai ar aksesuarai, bet ir vonios ar net tualetai. Patys nustebsite, kiek daug juodų prietaisų galima atrasti prekyboje!

Kaip pritaikyti šiuos atspalvius patalpoje?

Susipažinus su populiariausiais atspalviais, turėtų iškilti klausimas, kaip juos pritaikyti konkrečiame kambaryje – į jį atsakysite paprasčiau, jei susipažinsite su kiekvienoje vonios įrangos ir baldų grupėje vyraujančiomis spalvomis ir žinosite, kaip jas pritaikyti savo naudai.

Vonios kambario baldai. Tarp šių gaminių rasite bene daugiausiai spalvingų sprendimų, todėl nusprendę atnaujinti vonios spalvas, visų pirma apžiūrėkite baldų asortimentą. Jie tikrai galės tapti net ir pačiu ryškiausiu patalpos akcentu!

Vonios. Nors ir neįprasta, tačiau tarp vonių rasite pakankamai ryškių ar net labai elegantiškų atspalvių – jei pabodo įprasta balta, dar nebūtina nuleisti rankų! Žinoma, vertėtų nepamiršti, jog vonia tarnauja ilgus metus, todėl turėtumėte būti tikri dėl savo pasirinkimo.

Dušo kabinos. Spalviniu atžvilgiu tai vienas blankiausių vonios kambario įrenginių, tačiau jei įdėsite šiek tiek pastangų ir jis galės „nušvisti“ naujomis spalvomis. Tai padaryti leis dušo kabinų stiklų dekoravimas lazeriu – tik nuo Jūsų pačių priklauso, kokie atspalviai papuoš kabinos duris.

Vandens maišytuvai. Galbūt daugeliui žinia bus netikėta, tačiau tarp šių įrenginių galima atrasti ne vieną ryškiaspalvį sprendimą, pridėsiantį vonios kambariui gyvybingumo. Ryškus geltonas, sodrus juodas, o gal žaismingas žalias? Apsispręsti teks Jums!

Praustuvai. Į šią kategoriją verta atsigręžti tik tuomet, jei ieškote klasikinių, šviesių atspalvių, kadangi kitu atveju teks šiek tiek nusivilti skirtingų tonų gausa. Tačiau jei norėsis lengvai priderinamų sprendimų, čia surasite ne vieną dėmesio vertą variantą.

Unitazai/bidė/pisuarai. Tai dar kelios pakankamai blankios kategorijos, iš kurių būtų galima išskirti tik klozetus – tarp jų rasite elegancija dvelkiantį juodą tualetą. Tiesa, svarbu paminėti, jog norintiems ryškumo ir daugiau spalvų, gali pagelbėti unitazų dangčiai – šiems gaminiams spalvų tikrai netrūksta!

Vonios aksesuarai. Tai bene spalvingiausi vonios kambaryje esantys reikmenys, ypač praverčiantys tuomet, kai norisi paeksperimentuoti ir naujus atspalvius tiesiog „pasimatuoti“. Vonios kambario aksesuarai neįpareigoja ilgalaikiams sprendimams, tačiau ženkliai gali prisidėti prie pageidaujamos atmosferos kūrimo – pasinaudokite šiais privalumais!

Rankšluosčių džiovintuvai. Tikriausiai net nepagalvotumėte, tačiau tarp šių įrenginių rasite ne vieną spalvingą ir netgi labai madingą variantą. Tad jeigu norisi kažko naujo ir originalaus, drąsiai galite apžiūrėti vonios gyvatukų asortimentą.

Dažniausiai pasitaikančios spalvų schemos

Jei ketinate iš esmės atnaujinti vonios kambarį ar ruošiatės įtraukti kelis papildomus atspalvius į kiek monotonišką interjerą, turėtumėte išbandyti šias spalvų schemas. Tai keli „saugūs“ variantai, kurie bus populiarūs tiek 2019 metais, tiek ir jiems pasibaigus.

Balta, ruda ir pilka. Tai elegantiškas vonios kambario įvaizdis, kurį pavyks nesunkiai išplėtoti. Tam puikiai tiks baltos vonios ar dušo kabinos ir pilki ar rudi vonios baldai. Atkreipkite dėmesį, jog itin žavingai atrodo tamsios medienos imitacijos ir švelnių pastelinių spalvų kontrastai.

Žalia, ruda ir balta. Norintiems į vonios kambarį įnešti šiek tiek gyvybės, vietoj pilkų atspalvių siūloma pridėti šiek tiek žalumos. Jei nemėgstate pernelyg drąsių sprendimų ir ryškūs vandens maišytuvai ar kitos detalės neatrodo patraukliai, Jums puikiai pasitarnaus žaliuojantys augalai – tuomet sukursite gamtai artimą atmosferą!

Ruda, pilka ir juoda. Tai jaukumu ir ramybe alsuojanti spalvų schema, tačiau jei negalite pasigirti itin erdviu vonios kambariu, patartina į jį įtraukti ir šviesesnių (kad ir baltų) atspalvių. Šis kontrastas dar geriau atskleis kitų tonų skleidžiamą šilumą.

Tokių ir panašių idėjų neabejotinai sugalvosite ir kur kas daugiau, tačiau kai rinksitės spalvų schemas turėtumėte prisiminti, jog šiuo atveju mažiau yra geriau. Žaiskite su atspalviais, tačiau nepersistenkite su spalvų kiekiais – tik taip pavyks išlaikyti harmoningą aplinką ir pilnai atskleisti tam tikrų tonų siunčiamą žinutę!

Related products

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.