Praktiškas vonios kambarys: kaip jį išplėtoti ir kokius įrenginius bei baldus rinktis?

Tie, kurie bent šiek tiek domisi vyraujančiomis stiliaus tendencijomis, jau turėtų žinoti, kad šiais metais ypatingai daug dėmesio susilauks praktiškas vonios interjeras. Visgi, nusprendus išplėtoti tokią kambario aplinką, teks gerokai pagalvoti, kadangi praktiškas vonios kambarys neturi konkretaus apibrėžimo. Tačiau jei žinosite pagrindines šio stiliaus savybes ir populiariausius jam priskiriamus gaminius, šią užduotį įveiksite kur kas paprasčiau! 

Ryškiausios praktiško stiliaus savybės

Tam, kad lengviau suvoktumėte, kokie vonios baldai ir įrenginiai padės sukurti praktišką aplinką, pirmiausia reikia atidžiau susipažinti su visomis šio stiliaus ypatybėmis.

Funkcionalumas. Tai bene pagrindinė savybė, kuri priskiriama ne tik prie praktiško, bet ir prie kitų populiarių vonios kambario stilių. Todėl nusprendę plėtoti tokį interjerą, turėtumėte pirmenybę teikti kelias funkcijas atliekantiems prietaisams. Nors vonios įranga transformuojasi gana retai, tai dar nereiškia, kad tarp šių įrenginių nepavyks atrasti tokių, kurie gali atlikti daugiau nei vieną funkciją.

Ypatingai pravartu atsižvelgti į įvairius priedus  pavyzdžiui, vonios sieneles. Nors šie gaminiai atlieka tik vieną funkciją, jų dėka vonią galima naudoti ir kaip dušo kabiną, todėl gerokai praplečiamos šios įrangos galimybės!   

Kompaktiškumas. Nors ši sąvoka dažniausiai naudojama tuomet, kai kuriamas mažos vonios interjeras, praktiškam stiliui ji taip pat būdinga. Žinoma, jei vonios kambaryje vietos neskaičiuojate, į tokią savybę galite žiūrėti kiek atlaidžiau, tačiau niekuomet nesuklysite, jei patalpoje paliksite daugiau tuščios erdvės. Tuomet kambarys atrodys labiau estetiškas ir bus kur kas patogesnis  tai aktualu tais atvejais, kai vonios patalpa vienu metu dalinatės su keliais asmenimis.

Tad jeigu įmanoma, pirmenybę teikite kiek mažesniems ir kompaktiškesniems vonios baldams ir įrenginiams: jų pasirinkimas priklausys nuo to, koks yra šios patalpos išplanavimas ir kvadratūra.

Lengva priežiūra. Praktiškumas glaudžiai susijęs su daug dėmesio nereikalaujančiais sprendimais, todėl plėtodami tokią aplinką, turėtumėte rinktis lengvai valomus ar puikiai dėmes maskuojančius paviršius. Nors stilistiškai Jūsų vonios kambarys dėl to nepakis, tokius privalumus pajausite patys. Į šią ypatybę tikrai rekomenduotina atsižvelgti  juk vonios įranga ir baldai tarnauja ypač ilgą laikotarpį.

Atkreipkite dėmesį, jog geriausiai nešvarumus maskuoja margi ar neutralių, šviesesnių spalvų paviršiai. Jei kalbėsime apie medžiagas, pirmenybę pravartu teikti toms, kurios pasižymi didesniu atsparumu: tai gali būti populiariosios akmens masės vonios ar storesniu glazūros sluoksniu padengti keramikos gaminiai, tačiau tokių variantų surasite ir kur kas daugiau!

Sutaupyti leidžiantys sprendimai. Tikriausiai pirmiausiai pagalvojote apie galimybę sutaupyti pinigų  nors tai taip pat svarbus, su praktiškumu susisijęs siekis, tikriausiai sutiksite, jog vonios kambaryje labiausiai norisi sumažinti išleidžiamo vandens sąnaudas. Džiugi naujiena ta, kad šiuo klausimu galima rasti daugybę dėmesio vertų variantų, pradedant mažesnėmis dušo galvutėmis ir baigiant efektyviaisiais termostatiniais maišytuvais, todėl tikrai įgyvendinsite bet kelias tokias idėjas.

Plačios derinimo galimybės. Net ir patys taupiausi vandens maišytuvai ar mažiausios vonios negalės būti vadinamos praktiškomis, jei jų nepavyks suderinti su kitais vonios kambaryje esančiais elementais. Tai ne mažiau svarbus aspektas, kurį privalote apgalvoti iš anksto  jei rinkdamiesi naujus gaminius, atsižvelgsite į kitas vonios kambario detales (sienas, lubas, grindis), išplėtosite ne tik praktišką, bet ir jaukią atmosferą.

Tačiau turėtumėte nepamiršti, jog jei nuspręsite atnaujinti tik kelis gaminius, prie įnoringesnių sprendimų jie paprasčiausiai netiks  tam, kad nereikėtų kardinalių pokyčių, iš karto pravartu rinktis universalius, lengvai derinamus įrenginius bei baldus.

Praktiški vonios baldai                

Jei vis dar trūksta idėjų, kokie vonios kambario baldai geriausiai tiktų praktiškam stiliui, siūlome išbandyti šiuos variantus.

Vonios veidrodžiai su spintele. Šie vonios baldai ypatingai gerai atspindi praktiško stiliaus savybes  toks pasirinkimas ypač tiks tiems, kurie siekia funkcionalumo ir vertina vietą taupančius sprendimus. Tiek vonios veidrodžiai, tiek ir spintelės yra kabinami kone kiekvienoje vonios patalpoje, todėl pasirinkus bendrą jų derinį, pavyksta sumažinti savo išlaidas ir sutaupyti šiek tiek sienos ploto. O svarbiausia, jog komfortas dėl to nei kiek nenukenčia!

Vonios baldų komplektai. Toks sprendimas praktišku galėtų būti vadinamas dėl to, jog perkant baldų komplektą pavyksta sutaupyti šiek tiek pinigų. Be to, nereikia rūpintis stilių derinimu, kadangi visi komplekto elementai stilistiškai jau yra apjungti tarpusavyje. Visgi, ar vonios baldų komplektas tikrai bus praktiškas, priklausys nuo to, kokią jo spalvą bei dydį pasirinksite. Tačiau šiuo atveju apsispręsti sudėtinga nebus, kadangi šie baldai pasižymi itin plačia dydžių bei stilių įvairove  gausų jų asortimentą pateikia Arsan.lt parduotuvė.

Praustuvai su spintelėmis. Praustuvas su spintele yra toks dažnas pasirinkimas vonios kambariuose, jog retas kuris susimąsto apie tokio derinio teikiamas naudas, tačiau jei tai padarytumėte, netruktumėte įsitikinti, jog toks derinys  labai praktiškas sprendimas. Montuodami kriauklę ant spintelės, sutaupote erdvės ir gaunate papildomą daiktų sandėliavimo vietą  jei Jūsų vonios kambarys nėra labai didelis, tikrai pravartu apsvarstyti tokią idėją!

Praktiški vonios įrenginiai

Praktiškam vonios kambariui prireiks ne tik baldų, bet ir atitinkamos įrangos  išbandykite vieną iš šių variantų!

Termostatiniai maišytuvai. Apie šią kranų rūšį daugiau ar mažiau teko girdėti kiekvienam, tačiau jei Jūs dar neturėjote progos su ja susipažinti, trumpai paaiškinsime, jog termostatinis maišytuvas leidžia iš anksto rinktis vandens temperatūrą. Tai reiškia, jog Jums nereikia veltui leisti šalto vandens, kad galiausiai mėgautumėtės šiltu tokia ypatybė tikrai padeda gerokai sumažinti vandens sąnaudas, todėl šie gaminiai puikiai įsilieja į praktišką vonios kambario aplinką!

Vonia ar dušo kabina? Į šį klausimą atsakymo ieško kone kiekvienas, susidūręs su vonios kambario įrengimu. Visgi, nors ir atrodytų, jog dušo kabinos yra kur kas praktiškesnės nei vonios, vienareikšmiškai taip teigti tikrai nesiryžtume. Taip, jos užima mažiau erdvės, o pačioms maudynėms dažniausiai prireikia mažiau vandens, tačiau ir tarp vonių galima atrasti pakankamai praktiškų pasirinkimų.

Pavyzdžiui, jei tenka taupyti vietą, galima paieškoti mažos vonios, kurią įtalpinsite net ir siauresnėje nišoje  toks variantas tiks ir tuomet, jei jaudinatės dėl vandens išteklių. Tiek vonios, tiek dušo kabinos gali būti praktiškos, todėl sprendimas šiuo atveju priklauso tik nuo Jūsų poreikių.

Dvigubi vandens nuleidimo mechanizmai. Jei ir toliau kalbėsime apie vandenį taupyti padedančius (o tuo pačiu ir praktiškus) sprendimus, vertėtų paminėti ir tualete nuleidžiamą vandenį. Šiuo atveju sumažinti sąnaudas padės vandens nuleidimo mechanizmai su dviem mygtukais  toks variantas leis kaskart pasirinkti nuleidžiamo vandens kiekį ir taip patiems kontroliuoti situaciją. Nors tai gali pasirodyti kaip nedidelė smulkmena, patikėkite  mėnesio eigoje skirtumą tikrai pavyks pajausti!

Jei rinkdamiesi vonios įrangą ir baldus ieškosite aukščiau išvardintų praktiškų savybių, tinkamų variantų pavyks surasti gerokai daugiau. Nepamirškite praktiškumo derinti su komfortu  tik taip sukursite ne tik ekonomišką, bet ir jaukią kambario aplinką!

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.