Šiuolaikiško vonios kambario idėjos

Vonios kambario įrengimas yra itin atsakinga užduotis – juk remonto darbus atliekame išties retai, todėl norisi, jog visi šioje patalpoje esantys baldai džiugintų savo galimybėmis ir tuo pačiu neatsiliktų nuo šiuolaikinių tendencijų. Dėl šios priežasties vis dažniau susimąstoma apie modernų šios patalpos interjerą – į ką tuomet vertėtų atkreipti dėmesį?

Nors vonios baldų ilgaamžiškumas ir funkcionalumas bet kokio stiliaus patalpose išlieka svarbiausiu aspektu, svarstant apie modernų interjerą, taip pat daug dėmesio skiriama ir jo dizainui. Tokiais atvejais pasirenkami išskirtiniai, aplinkinių dėmesį traukiantys įrenginiai  – nestandartinės ar laisvai pastatomos vonios ar kiti baldai.

Šiuolaikinio stiliaus vonios kambaryje taip pat stengiamasi išvengti chaoso ir sukurti kaip įmanoma lengvesnę, jaukumo suteikiančią erdvę. Tuomet dažnai pasirenkamos nestandartinės ar prie lygios sienos montuojamos dušo kabinos bei pakabinami klozetai, kurių pagrindinės konstrukcijos dažniausiai yra paslepiamos sienoje ar po apdaila.

Norisi sukurti ir didesnės erdvės įspūdį, tad tokiais atvejais praverčia pakabinami, šviesesnių spalvų baldai. Vis dėlto, tam, kad vonios kambarys netaptų nuobodus, vertėtų pasirūpinti ir pagrindiniais interjero akcentais – tai gali būti ryškesnių spalvų vonia, spintelės ar savo dailia išvaizda akį traukiantys papildomi vonios aksesuarai. Siekiant sukurti harmoningą atmosferą, juos vertėtų derinti prie kitų šio kambario atributų – šiuo atveju verčiau rinktis mažiau daiktų, tačiau daugiau dėmesio skirti jų kokybei ir pritaikomumui.

Galiausiai, kuriant šiuolaikišką vonios kambario interjerą, vertėtų nepamiršti ir komforto – suplanuokite patogius praėjimus ir atsižvelkite į įrangos siūlomas galimybes. Galbūt nuspręsite pasirūpinti papildomu komfortu ir įsigyti masažinę ar garinę dušo kabiną – šiais laikais vonios baldų ir kitų įrenginių pasirinkimas išties gausus, todėl priklausomai nuo kambario dydžio ir asmeninių poreikių, itin paprasta suprojektuoti ne tik šiuolaikišką, bet ir patogų vonios kambarį. 

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.