duso durys
Kiekvienais metais interjero dizaineriai pateikia vis naujų patarimų, kaip įsirengti vonios kambarį pagal naujausias tendencijas. Į populiariausius sprendimus verta atsižvelgti net ir tuomet, jei didelių pokyčių neplanuojate – kartais pakanka vos kelių detalių, kad vonios interjeras žengtų išvien su mada. ARSAN profesionalų komanda dalinasi, kokios vonios kambario interjero tendencijos 2022 metais bus populiariausios.

Nesvarbu, ar kalbėsime apie mažesnį vonios kambarį ar itin nedidelę tualetui skirtą erdvę, dizaineriai įsitikinę – net ir tokios patalpos gali palikti puikų įspūdį. Maža erdvė neturi jūsų visiškai apriboti. 

Minimalizmas. Mažos vonios interjeras

Nepaslaptis, kad nekilnojamas turtas brangsta, todėl dažnai žmonės pasirinka mažesnius būstus. 

Mažesnėje patalpoje stengiamasi sumaniai įkomponuoti kaip įmanoma daugiau reikalingų baldų ir įrenginių, tuo pačiu išlaikant tvarkingą ir estetišką patalpos atmosferą. Jeigu jūsų vonios kambarys nėra didelis ir labiau nei prabangą vertinate praktiškumą, turėtumėte pirmenybę teikti kompaktiškiems gaminiams. Pakabinamos spintelės, tualetai ar pastatomi praustuvai sėkmingai atliks pagrindinę savo funkciją ir vizualiai leis kiek praplėsti erdvę, todėl net ir itin nedidelėje patalpoje galite turėti visą būtiniausią vonios įrangą ir jaustis patogiai

vonios sienele

Patys interjero dizaineriai teigia, kad mažiau yra daugiau. Skandinaviškas minimalizmas – intejrero sprendimas, suteikiantis daugiau erdvės bei inovacijų ir estetikos pojūčio. Rekomenduojame atkreipti dėmesį į vonios įrangą, turinčią daugiau funkcijų nei esame įpratę. Klozetai su bidė funkcija, išmanieji LED veidrodžiai, mažiau dalių turintys vandens maišytuvai, dušo zonos be padėklo, užtikrinančios efektyvų vandens surinkimą leidžia išpildyti minimalistinį interjerą.

Led veidrodis

Rekomenduojame sumažinti vonioje laikomų daiktų kiekį, paliekant tik tai, kas svarbu ir iš tiesų reikalinga. Tai reiškia, jog vonios spintelių kiekis taip pat turėtų būti mažesnis – kaip alternatyvos naudojamos dailios ir kompaktiškos dušo lentynėlės ir vonios kabliukai, pritaikomi tiek rankšluosčiams, tiek kitiems pakabinamiems reikmenims.

Tačiau tai nereiškia, jog šių baldų reikėtų visiškai atsisakyti – norint užtikrinti tvarką ir komfortą, vertėtų sumontuoti bent kelias vonios spinteles.

Spalvų akcentai vonios kambaryje

Interjero dizaineriai drąsiai teigia, kad juoda spalva dar ilgai išliks populiarumo viršūnėje vonios interjere. Juodos (ypač matinės) detalės sparčiai įsivyrauja tiek apdailoje, tiek ir pačioje vonios kambario įrangoje. Dušo kabinų rėmai, vonios aksesuarai, praustuvai, vandens maišytuvai ar net vonios – dabar kone visi prietaisai gali būti juodos spalvos. Tokie pasirinkimai leis sukurti itin elegantišką bei prašmatnumu dvelkiančią aplinką.

juodas vonios interjeras

Kalbant apie spalvas, vonios kambariuose vis daugiau išvysime nestandartinių spalvų vonios įrangą: nuo matinės aukso iki šlifuoto balto bei metalo juodos spalvos paviršių. Įvairovė šiais laikais stebima ir tarp praustuvų ar unitazų keramikos spalvų, kurias galima nesunkiai priderinti prie esamo vonios interjero.

potinkinis prasutuvo maisytuvas

Ypatingas dėmesys asmeniniam komfortui

Šiais metais nesuklysite, jei vonios kambarį paversite savo asmeniniu SPA. Jeigu galite pasigirti erdviu vonios kambariu, tam ypač tinka didelės masažinės vonios, bidė ir kiti įrenginiai, kurie jums leistų dar geriau atsipalaiduoti ir pasimėgauti aukščiausios klasės malonumais. Prie tokios idėjos puikiai derės ir aukščiau minėta juoda spalva, savo namuose leisianti pasijusti tarsi prabangiausio viešbučio kambaryje. 

Jau dabar vonios kambarys yra ne tik kasdienių procedūrų, bet ir mūsų atsipalaidavimo vieta. Didelės, nestandartinės ar laisvai pastatomos vonios, erdvios dušo kabinos, dvigubi vonios praustuvai, daug laisvos erdvės. Taip, visiems šiems sprendimams prireiks nemažai vietos, tačiau jei negalite pasigirti itin dideliu vonios kambariu, vis vien galėsite išplėtoti ištaigingą interjerą. Tuomet vertėtų rinktis optiškai erdvę didinančius įrenginius ir prabanga alsuojančius sprendimus – taip net ir mažos vonios interjeras atrodys elegantiškas ir žavus!

laisvai pastatoma vonia

Vonios kambario dizainas „iš ateities“

Technologinės naujovės vis sparčiau atranda savo vietą vonios kambariuose ir kasmet jų išvystame vis daugiau. Ne išimtis ir 2022-ieji – šiais metais siūloma nevengti įdomesnių, išmanių sprendimų, galinčių dar labiau praturtinti jūsų kasdienybę. Tai gali būti daugybę skirtingų programų siūlantis daugiafunkcinis unitazo dangtis su apiplovimo ir lėto nusileidimo funckija, bekontaktis vandens nuleidimo mygtukas, LED veidrodis su šildomu kilimėliu nuo rasojimo, sensoriniai vandens maišytuvai ar prie dušo kabinos tvirtinamas garsiakalbis  – šiuo atveju tikrai bus iš ko pasirinkti.

sensorinis prasutuvo maisytuvas

Gamtos motyvai

Nieko nuostabaus, kad visur akcentuojamos gamtos išsaugojimo idėjos sąlyginai paliečia ir vonios kambarį. 2022 metais dažniau bus pastebimi medžio imitacijos vonios baldai, kurie padės sukurti itin šiltą ir jaukią aplinką. Prie jų rekomenduojame derinti ne mažiau madingas žalias detales, tačiau nesuklysite, jei jas pakeisite vienu ar keliais žaliuojančiais augalais – taip šiuos atspalvius lengviau „pasimatuosite“.

Rekomenduojame rinktis gamtai draugiškus, pagamintus iš natūralių ir ilgaamžių medžiagų gaminius. Tai dar viena labai svarbi savybė norint susikurti funkcionalią ir ilgai tarnausiančią erdvę savo kasdieniam komfortui.

walk in duso sienele

Galima teigti, jog itin didelių pokyčių vonios kambario interjere kitais metais nesulauksime, todėl ir toliau galima puoselėti tokią aplinką, kurioje jaučiamės geriausiai. Visgi, jei norisi naujovių, vertėtų išbandyti šias idėjas – tuomet būsite tikri, jog bent kelis metus vonios kambarys išliks madingas. 

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.