pakabinamas unitazas
Nors klozeto dangtis daugeliui atrodo kaip daug dėmesio nereikalaujantis pirkinys, naujausi klozeto dangčių modeliai gali palengvinti jūsų kasdienybę. Vienas tokių ne visiems žinomų variantų yra unitazo dangtis su lėto nusileidimo mechanizmu (dar kitaip vadinamas SoftClose) – jei iki šiol jo neteko išbandyti, ARSAN profesionalų komanda supažindins su pagrindiniais šio gaminio privalumais ir patars kaip jį pasirinkti. 

Minimalus triukšmas

„Soft close“ mechanizmą turintis tualeto dangtis visuomet švelniai pasiekia unitazo sėdynę – lyginant su standartiniais modeliais, SoftClose uždaromas dangtis praktiškai visai nekelia triukšmo. Toks variantas puikiai tinka mažus vaikus auginantiems tėvams, kadangi jiems dažniausiai sunkiai sekasi nuleisti dangtį stipriai jo nepaleidžiant. Lėtai nusileidžiantis klozeto dangtis pravers ir tuomet, jeigu namiškiai nakties metu dažnai lankosi tualete, o kambarių garso izoliacija nėra ypatingai gera – tokiu atveju patenkintos liks abi pusės.

unitazo dangtis su leto nusileidimo mechanizmu

Paprastesnė priežiūra

Nors gali pasirodyti, kad tai niekaip nesusiję, iš tiesų lėto nusileidimo funkciją turintys, naujesnės kartos klozetų dangčiai lengviau nusiima – sumontavus juos, valymo darbai tampa kur kas paprastesni. Atkreipkite dėmesį, jog jeigu unitazo dangtis yra pagamintas iš antibakterinės medžiagos, jį apskritai teks valyti gerokai rečiau.

unitazo dangtis

Saugesnis naudojimas

Lėtai nusileidžiantis unitazo dangtis leis apsaugoti mažuosius šeimos narius nuo susižalojimų rizikos – praktiškai neįmanoma, kad leidžiantis jam, vaikai galėtų prisispausti pirštus. Be to, tokie tualeto dangčiai užtikrins ir paties klozeto ilgaamžiškumą. Jei nuolat stipriai paleistumėte dangtį, galiausiai neapsieitumėte be pasekmių, o šiuo atveju lėtas uždarymas padeda sugerti smūgį ir taip apsaugo tualetą nuo išorinių pažeidimų.

saugus unitazas

Nesudėtingas montavimas

Jei Jums bus reikalingas naujas tualetas, labai didelė tikimybė, jog prie jo iš karto bus sumontuotas ir lėtai besileidžiantis unitazo dangtis. Tačiau net ir tuomet, jeigu šią detalę tvirtinsite prie jau naudojamo unitazo, montavimo darbai nebus sunkiai įveikiami. Teigiama, kad šį darbą gali atlikti kiekvienas pradedantysis – šis klozeto bakelio dangtis ne tik lengvai nusiima, bet ir užsideda.

unitazo dangtis

Platus pasirinkimas

Nusprendus, kad naujasis klozeto dangtis bus lėtai nusileidžiantis, galėsite rinktis iš įvairių dydžių ir formų gaminių, kuriuos lengvai pritaikysite prie bet kokio unitazo. Nors gali pasirodyti, kad tokio klozeto dangčio kaina turėtų būti didesnė už standartinius modelius, tokių išvadų daryti nereikėtų. Yra kur kas daugiau veiksnių, lemiančių galutinę šių gaminių vertę, todėl pirmiausia reikėtų susipažinti su šių prekių asortimentu – platų jų pasirinkimą siūlo Arsan.lt parduotuvė.

Bendras rinkinys ar atskiros detalės?

Lėtai nusileidžiantis unitazo dangtis parduodamas tiek kartu su pačiu įrenginiu, tiek atskirai, tad pirmiausia turėtumėte pagalvoti, kuris variantas jums yra priimtinesnis. Jei pats klozetas vis dar geras ir kokybiškas, tačiau pabodo dangčio skleidžiamas triukšmas, užteks įsigyti tik šią detalę, tačiau jeigu jau seniai planavote pokyčius, verta pagalvoti apie bendrą unitazo ir dangčio rinkinį. Toks sprendimas padės sutaupyti laiko, kurį sugaištumėte derindami abi šias detales. Jei rinksitės pakabinamą unitazą, verta pagalvoti ir apie WC komplektą – jame taip pat gali būti lėtai nusileidžiantis klozeto dangtis. Privalumas tas, jog papildomai nereikės ieškoti nei rėmo, nei kitų montavimo detalių – komplekte rasite viską, ko jums gali prireikti.

Visgi, jeigu dangtį pirksite atskirai, turėsite daugiau pasirinkimo laisvės naudoti būtent tokį gaminį, kuris labiausiai patinka jums – tuomet vertėtų apgalvoti dar kelis, žemiau aptartus niuansus.

pakabinamas unitazas

Pakabinamo klozeto ir dangčio suderinamumas

Svarstydami, kuris unitazo dangtis su lėto nusileidimo mechanizmu būtų pats tinkamiausias, turėtumėte įsitikinti, ar jis tikrai tiks jūsų tualetui. Labai svarbu pasirinkti tinkamus matmenis ir formą: pavyzdžiui, jei unitazo dubuo yra kvadratinis, toks pats turėtų būti ir klozeto dangtis. Šiam aspektui daug laiko paskirti nereikės, tačiau siekiant maksimaliai išnaudoti soft-close technologijos privalumus, į jį atsižvelgti privalu.

Klozeto dangčio spalva

Nors ši ypatybė aktuali ne visiems, turėtumėte atkreipti dėmesį į tai, jog klozetų dangčiai gali būti skirtingų atspalvių – jei manote, kad šis gaminys prisideda prie interjero puoselėjimo, reikėtų į tai atsižvelgti. Žinoma, jei ieškote į akis nekrentančių variantų, tarp lėtai nusileidžiančių modelių rasite ir klasikinių klozeto dangčių, tačiau lygiai taip pat šį gaminį galėsite paversti ir ryškia patalpos detale. Atspalvių įvairovė pakankamai plati, tačiau sprendimas priklauso tik jums!

pakabinamas unitazas

Minimalus garsas, lengvesni valymo darbai, saugumas ir paprastas tvirtinimas – viskas kas užtikrina kasdienį komfortą, todėl toks gaminys puikiai tiks kiekvienam, svajojančiam apie jaukų ir patogų vonios kambarį. 

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.