Vonios veidrodžiai: viskas, ką Jums reikia žinoti

Sunku būtų įsivaizduoti vonios kambarį, kuriame nėra veidrodžio– tai jau tapo įprastu šios patalpos aksesuaru, kurio dėka kur kas patogiau galime atlikti kasdienes procedūras. Tačiau kaip ir renkantis bet kurią kitą prekę, yra daugybė niuansų, kuriuos reikėtų apgalvoti: jei nusprendėte, kad Jums reikalingas naujas vonios veidrodis, susipažinkite su šia informacija.

Populiariausi tipai

Pirmiausia reikėtų pastebėti, kad vonios veidrodžiai gali būti skirtingų tipų – nuo jų priklauso ir tam tikros jų savybės bei privalumai. Susipažinkite su pačiais populiariausiais!

Veidrodinės spintelės. Nesuklysime teigdami, jog tai bene dažniausiai namuose sutinkami vonios baldai. Didžiausias jų privalumas tas, jog atsiranda papildoma daiktų laikymui skirta zona: spintelėse telpa kosmetika, kūno priežiūros priemonės, vaistai ar bet kokie kiti Jums reikalingi gaminiai.

Naudojant tokį baldą, maksimaliai išnaudojama siena, todėl sunku sugalvoti, kokių trūkumų turi vonios veidrodžiai su spintele. Žinoma, jei lygintume juos su įprastais veidrodžiais, kaina būtų šiek tiek didesnė, tačiau atsižvelgiant į suteikiamas galimybes, skirtumas tikrai nėra toks ryškus.

Veidrodžiai su rėmu. Rėmelį turintys veidrodžiai voniai dažnai tampa dėmesį atkreipiančiu akcentu, todėl įpareigoja kur kas labiau pasistengti derinant skirtingus elementus. Žinoma, jei pavyks tai padaryti, vonios interjeras atrodys unikaliai, tačiau siekiant išlaikyti erdvumą, tokių sprendimų vis dažniau atsisakoma. Bet tai nereiškia, jog dėl to jie nėra verti Jūsų dėmesio – jei plėtojate savitą stilių, tokie aksesuarai puikiai įsilies į vyraujančią aplinką!

Veidrodžiai be rėmo. Šis sprendimas sulaukia itin daug dėmesio – tikėtina, jog tam įtakos turi vyraujančios minimalistinės, erdvumą ir eklektiškumą akcentuojančios tendencijos. Visgi, berėmiai vonios veidrodžiai dera prie bet kurio stiliaus, kadangi jie tiesiog įsilieja į vyraujančią aplinką ir tampa svarbia, tačiau ne itin pastebima detale. Tokie veidrodžiai vonios kambariui suteikia erdvumo ir elegancijos, todėl gali būti naudojami net ir itin prašmatniuose apartamentuose.

Kosmetinis veidrodėlis. Šis vaizdą didinantis veidrodis ypač tinka kruopštumo reikalaujančioms procedūroms, tokioms kaip skutimasis, dažymasis ar antakių pešiojimas. Visgi, nors palankiai vertinamo funkcionalumo šiam gaminiui tikrai netrūksta, dėl nedidelio dydžio kosmetinis veidrodis dažniausiai naudojamas kaip antras, papildomas aksesuaras, o aukščiau minėti tipai užima pagrindinio veidrodžio vietą. Tad jeigu vonios kambaryje norisi dar daugiau komforto ir naujų galimybių, tikrai vertėtų pagalvoti apie tokio veidrodėlio įsigijimą.

Aspektai, kuriuos reikia apsvarstyti

Jei sunku nuspręsti, kuris veidrodžio tipas Jums tiktų geriausiai ar svarstote dėl papildomų jų galimybių, turėtumėte atsakyti sau į kelis paprastus klausimus – jie padės greičiau priimti sprendimą.

Ar reikalingas dar vienas šviesos šaltinis? Vonios veidrodžiai su apšvietimu suteikia papildomą šviesos šaltinį šioje pakankamai tamsioje patalpoje, todėl kai kuriuos darbus galima atlikti kur kas paprasčiau. Galima ir priešinga situacija: kai kuriais atvejais veidrodis su integruotu apšvietimu trumpam gali pakeisti ir pagrindinį šviesos šaltinį.

Žinoma, už tokias galimybes dažniausiai taip pat tenka sumokėti papildomai, tad jeigu norisi šiek tiek pataupyti ar tiesiog manote, kad Jus visapusiškai tenkina dabartinis vonios apšvietimas, tokių funkcijų galima atsisakyti.

Ar vonios kambaryje yra pakankamai vietos daiktams? Taip, nuo šio atsakymo priklausys, ar Jums reikėtų rinktis veidrodinę spintelę, ar visgi užteks paprasto veidrodžio. Tačiau vertėtų žinoti, jog tai nėra vieninteliai galimi pasirinkimai: pavyzdžiui, jei norisi tarpinio varianto tarp šių dviejų modelių, Jums turėtų tikti vonios veidrodis su lentynėle. Geriausia, jei iš anksto apgalvotumėte, kur laikysite visus svarbiausius vonios reikmenis – tuomet ir nuspręsite, kuris veidrodžio tipas Jums tiktų labiausiai.

Kiek veidrodžių Jums reikia ir kur juos kabinti? Veidrodžiai dažniausiai yra kabinami virš kriauklės spintelės, todėl jų kiekis ir dydis dažniausiai priklauso būtent nuo šio baldo. Jei spintelė tik viena, tikėtina, kad panašaus pločio veidrodis taip pat bus tik vienas, tačiau jei turite dvigubą praustuvą, taip pat turėsite ir dvi pasirinkimo galimybes.

Virš tokios kriauklės dažnai kabinamas tik vienas aksesuaras – dideli vonios veidrodžiai puikiai atskleidžia kambario erdvumą ir grožį. Tačiau taip pat galite rinktis ir du mažesnius (geriausia – aukštesnius) veidrodžius, kurie pabrėš erdvės aukštį. Kuris variantas bus tinkamesnis, priklausys nuo Jūsų asmeninių lūkesčių ir kambario išplanavimo.

Veidrodžių priežiūros patarimai

Tam, kad kosmetinis veidrodis su LED ar bet kuris kitas Jūsų pasirinktas gaminys iš tiesų puoštų namus, teks paskirti šiek tiek dėmesio ir jo priežiūrai. Tie, kas jau yra susidūrę su veidrodžio valymo darbais, galėtų patvirtinti, jog tai tikrai nėra lengva užduotis, tačiau jei pasitelksite šiuos patarimus, su ja labai lengvai susidorosite.

Visagalis spiritas. Jei sunkiai sekasi nuvalyti riebias dėmes ant veidrodžio paviršiaus, ši, pas daugelį namuose esanti priemonė tikrai padės jų atsikratyti. Viskas labai paprasta: pašlapinkite medvilninę šluostę, nuvalykite įsisenėjusius nešvarumus ir toliau tęskite darbą su įprastais valikliais!

Dar viena acto pergalė. Įvairiems buities darbams naudojamas actas gali pasitarnauti ir valant šiuos gaminius: jei sumaišysite stiklinę šio skysčio su distiliuotu vandeniu, turėsite bene efektyviausią valiklį rinkoje. Tiesa, norėdami išvengti bet kokios žalos, verčiau pirmiausia jį purkškite ne ant veidrodžio paviršiaus, bet ant mikropluošto audeklo.

Mikrofibros šluostės magija. Nors dažnai teigiama, kad veidrodžių valymui kur kas labiau tinka tualetinis popierius ir popieriniai rankšluosčiai, verčiau jų atsargas pasilaikykite kitiems tikslams. Naudodami mikrofibros šluostes, juos nuvalysite kur kas efektyviau – ir patys netruksite tuo įsitikinti!

Apsvarstę visus šiuos aspektus ir įsiminę priežiūros patarimus, galėsite būti tikri, jog padarėte viską, kad vonios veidrodžiai atitiktų visus Jūsų lūkesčius ir patikimai tarnautų ilgus metus. Apžiūrėkite jų asortimentą: platų pasirinkimą rasite Arsan.lt el. parduotuvėje.

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.