Pagrindinė vonios kambario įranga, baldai, reikalingi siekiant maksimalaus komforto

Vonios kambarys yra viena pagrindinių namų erdvių, kurioje kiekvienam iš mūsų tenka praleisti pakankamai daug laiko – būtent dėl šios priežasties norisi, kad šioje patalpoje mus nuolat lydėtų maksimalus komfortas ir aukšta kokybė. Norint pasiekti tokių rezultatų, reikia įdėti nemažai pastangų ir apgalvoti daugybę skirtingų aspektų, tačiau jei kruopščiai rinksitės visą įrangą ir baldus, Jūsų lūkesčiai pasiteisins su kaupu. Tad apie kokius atributus būtina pagalvoti, siekiant suprojektuoti patogų vonios kambarį?

Vonios ir dušo kabinos pasirinkimas

Tai vienas esminių sprendimų, kuris turės įtakos tiek Jūsų kasdieniam komfortui, tiek visam vonios kambario išplanavimui. Šiuo atveju pasirinkimas priklausys ir nuo Jūsų įpročių, ir nuo galimybių. Daugelis sutiktų, kad maudynės vonioje – kur kas patogesnės, tačiau jei retai leidžiate sau šį malonumą ir gyvenate pakankamai įtemptu grafiku, gali nutikti ir taip, jog šis įrenginys taip ir nebus tinkamai panaudotas. Tokiais atvejais kur kas labiau tiks dušo kabina – ji taip pat užims ir kur kas mažiau vietos, tad galėsite daugiau erdvės skirti kitiems atributams ar tiesiog patogiam praėjimui.

Visgi, jei apsispręsti pakankamai sunku, galite pasvarstyti apie įvairias alternatyvas – turintiems daugiau vietos, puikiai tiks vonios sienelės dušui, o jei erdvę tenka taupyti, pasitarnaus dušo kabinos su giliu padėklu. Taip įsigiję vieną įrenginį, galėsite bent jau iš dalies mėgautis abiejų teikiamais privalumais.

Smulkios, tačiau svarbios vonios įrangos detalės

Išsirinkus svarbiausią vonios įrangą, vertėtų apsispręsti ir dėl tinkamo maišytuvo – nors gali pasirodyti, jog ši detalė mažai kuo prisideda prie mūsų patogumų, pasirinkę neatsakingai, netruksite suprasti, kodėl reikia paskirti daugiau laiko paieškoms.

Kalbant apie komfortiškus sprendimus, daugiausiai dėmesio susilaukia termostatiniai vandens maišytuvai – jie padės išvengti nemalonių temperatūros svyravimų ir leis sutaupyti papildomų lėšų. Turėtumėte pagalvoti ir apie tai, kokia turėtų būti dušo galvutė – net ir šios sistemos dalys būna skirtingų dydžių bei gali pasiūlyti įvairių papildomų, masažinių funkcijų.

Santechninė keramika

Ne mažiau svarbus ir vonios praustuvo pasirinkimas – jis priklausys nuo turimos erdvės ir asmeninių poreikių. Didesnėms šeimoms rekomenduojama rinktis dvigubas kriaukles – nors jos pareikalaus daugiau vietos, rytines procedūras galėsite atlikti kur kas patogiau. Visgi, jei erdvę tenka taupyti, verčiau nesusikoncentruoti į šią detalę ir montuoti kompaktiškus praustuvus su spintelėmis ar ant skalbimo mašinos tvirtinamus variantus.

Prie svarbiausių santechninės keramikos gaminių taip pat priskiriami ir klozetai – siekiant komforto, patartina pirmenybę teikti lėtai nusileidžiančius dangčius turintiems modeliams ar papildomai pasirūpinti šia detale. Tuomet, kai erdvės kambaryje yra daugiau, galite apsvarstyti galimybę įsigyti pisuarą ar bidė. Pastarasis įrenginys vis dar nėra toks populiarus, tačiau tikrai surasite ne vieną būdą, kaip jį įtraukti į savo kasdienybę - bidė gali būti naudojama ne tik intymiajai higienai. 

Patogus daiktų sandėliavimas

Vonios kambarys bus patogus tik tuomet, kai kiekvienas daiktas turės tikslią savo vietą – taip išvengsite chaoso ir netvarkos. Dėl šios priežasties itin atidžiai reikėtų rinktis vonios baldus: jei ketinate sutalpinti pakankamai daug skirtingų priemonių ir kitų atributų, turėtumėte įsitikinti, kad pasirinktos spintelės turi užtektinai stalčių ir lentynėlių.

Šiuo atveju ypač praverčia vonios baldų komplektai, tačiau atsižvelgdami į poreikius, ir patys galite sukurti žavingus derinius. Patogiam sandėliavimui tiks ne tik spintelės – jei pasirūpinsite keliomis vonios lentynėlėmis ar dušo priemonių laikikliais, taip pat sukursite komfortišką ir tvarkingą aplinką.

Maloni šiluma

Tikriausiai sutiksite, jog tinkama vonios kambario temperatūra taip pat prisideda prie mūsų komforto jausmo, tad iš anksto vertėtų pagalvoti ir apie aspektus, kurie padės užtikrinti malonią atmosferą. Šiuo atveju kalbame apie rankšluosčių džiovintuvus, dar kitaip vadinamus gyvatukais – juos tenka keisti pakankamai retai, tačiau jei taip nutiko, turėtumėte gerai įvertinti kambario plotą.

Gana dažnai pasitaikanti situacija, kuomet dideliam vonios kambariui pasirenkamas per mažas gyvatukas ir patalpoje yra pakankamai vėsu – tokiais atvejais greičiau atšąla vonioje esantis vanduo, o ir kitas procedūras atlikti nėra malonu. Tad norėdami viso to išvengti, gerai pagalvokite apie tinkamą dydį ir įvertinkite tai, jog ant didesnio gyvatuko bus galima padžiauti kur kas daugiau rankšluosčių.

Maksimalus komfortas slypi detalėse

Pasirūpinus visais svarbiausiais atributais, vertėtų pagalvoti ir apie aksesuarus – nors apie juos dažniausiai pamirštame, būtent šie gaminiai gali užtikrinti, kad kiekviename žingsnyje Jus lydėtų maksimalus komforto jausmas.

Įsigykite didelį veidrodį, pasirūpinkite, kad nepritrūktų vietos rankšluosčiams pakabinti, išsirinkite tualeto zonai labiausiai tinkančius aksesuarus ir net nepastebėsite, kaip Jūsų vonios kambarys taps ne tik jaukesnis, bet ir kur kas patogesnis. Panašių funkcionalių aksesuarų Arsan.lt asortimente atrasite ir kur kas daugiau, tad jeigu manote, kad jiems atsiras vietos Jūsų vonios kambaryje, nepabijokite jų įsigyti – komforto jausmas dėl to bus tik didesnis.

Balansas – raktas į sėkmę

Šiuos žodžius galima pritaikyti įvairioms gyvenimo situacijoms, tad ne išimtis ir vonios kambario projektavimas – jei jame stovės visi pagrindiniai baldai ir įrenginiai, teks įdėti šiek tiek pastangų, jog pavyktų išlaikyti vientisą stilių. Juk kad ir kokia patogi būtų Jūsų vonia, vyraujant chaotiškai atmosferai, nepavyks visapusiškai atsipalaiduoti ir tinkamai pailsėti.

Norėdami viso to išvengti, turėtumėte pradėti nuo pačių svarbiausių įrenginių ir tuomet prie jų derinti likusius baldus – tiek spalvų, tiek formų įvairovė šiuo metu yra itin gausi, todėl su šia užduotimi pavyks lengvai susidoroti. Visgi, atminkite, jog harmoninga atmosfera nebūtinai turi būti nuobodi – visuomet galima įtraukti žaismingų ar įdomesnių elementų, tačiau svarbiausia tai daryti saikingai.

Realistiškas patalpos dydžio įvertinimas

Svarstydami, kaip patogiai įsirengti vonios kambarį, turėtumėte neignoruoti ir jo dydžio – juk kartais net ir labai norėdami negalime jame sutalpinti visos reikiamos įrangos. Tad rinkdamiesi naujus gaminius, visuomet turėtumėte atkreipti dėmesį į jų dydį ir pagalvoti apie tai, ar visus juos sustačius, užteks vietos patogiam praėjimui – jei ne, teks ieškoti alternatyvų. Pačių svarbiausių įrenginių atsisakyti nepavyks, tačiau ir nereikia – pasirinkus tinkamus išmatavimus ir racionaliai išnaudojant kiekvieną vonios kambario centimetrą, bus galima išvengti bet kokių nesklandumų.

Tam, kad pavyktų tinkamai realizuoti savo viziją, vertėtų ją nusibraižyti ant lapo – turėdami planą, iš anksto matysite koreguotinas vietas ir taip išvengsite neteisingų sprendimų. Visgi, jei kruopščiai rinksitės visą šiame straipsnyje paminėtą vonios įrangą ir baldus, tikrai liksite patenkinti galutiniu rezultatu ir neblėstančiu komforto jausmu.

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.