Vandens maišytuvų apdailos tipai: kuris geriausiai tiks Jūsų namams?

Renkantis vandens maišytuvą, tenka apgalvoti daug svarbių aspektų, tarp kurių minimas ir šių įrenginių stilius. Priklausomai nuo to, kokia apdaila bus naudojama, priklausys ir tai, kaip vandens maišytuvas įsilies į vonios kambario aplinką ir kiek dėmesio teks skirti jo priežiūrai. Pasirinkimo įvairovė šiuo klausimu itin plati, todėl pirmiausia reikėtų išsiaiškinti populiariausių dizainų trūkumus bei privalumus – tą šį kartą ir padarysime.

Populiariausi apdailos tipai

Nors apdailų tipų yra ir daugiau, dažniausiai maišytuvai padengiami šiais paviršiais:

Chromuotas. Šio tipo vonios maišytuvai yra kone populiariausias pasirinkimas – tai lemia neaukšta jų kaina ir įspūdingas universalumas. Neįpareigojantį blizgesį turintis chromuotas vandens kranas lengvai įsilieja į bet kokią kambario aplinką ir nesunkiai gali būti suderinamas su kita vonios įranga bei prietaisais. Vienintelis trūkumas – ant blizgaus paviršiaus kur kas labiau pastebimi pirštų antspaudai ir vandens nuosėdos, todėl tikėtina, kad tokį kraną teks pavalyti gerokai dažniau. Tačiau gerai tai, kad šis darbas bus atliekamas lengvai.

Juodas matinis. Tai – sparčiai populiarėjantys vandens maišytuvai, kurie, priešingai nei aukščiau minėtas tipas, užtikrins kur kas mažiau laiko reikalaujančią priežiūrą. Nešvarumai ant jų taip lengvai nesikaups, tad apie dažną valymą tikrai galėsite pamiršti. Nors juodą maišytuvą priderinti erdvėje nėra sudėtinga, teigiama, kad jis labiau tinka modernesniam ar netgi pramoniniam stiliui. Žinoma, kruopščiai apgalvoję kiekvieną detalę, jį priderinsite ir kitokiame interjere, tačiau reikėtų turėti omenyje, kad toks vandens maišytuvas neabejotinai atkreips aplinkinių dėmesį.

Balti ir ryškių spalvų maišytuvai. Balta spalva asocijuojasi su švara ir tvarka – tokias pačias emocijas sukels ir tokios spalvos vonios kranas. Be to, ant tokio maišytuvo taip pat nesimatys besikaupiantys nešvarumai, todėl ir jam nereikės skirti labai daug dėmesio. Priderinti tokį maišytuvą taip pat nebus sudėtinga, tačiau jeigu kambario schema bus visiškai balta, galite sukurti pernelyg sterilų (ar netgi šiek tiek nuobodų) interjerą. Tokiais atvejais dažnai pasirenkami spalvoti maišytuvai, kurie kambariui suteikia daugiau žaismingo ir originalumo. Galima sakyti, kad tai – pakankamai drąsus pasirinkimas, tačiau jeigu jo nepabijosite, mėgausitės unikalia vonios kambario aplinka.

Į ką svarbu atkreipti dėmesį renkantis?

Tinkamiausią maišytuvo apdailą pasirinksite lengviau, jei apgalvosite šiuos kriterijus:

Stilius. Nutarkite, kokį stilių vonios kambaryje norite sukurti – priklausomai nuo to, ar labiau linkstate į tradicijas, ar vertinate šiuolaikiškas idėjas, priklausys ir Jūsų pasirinkimas.

Vientisumas. Atkreipkite dėmesį į tai, kokių atspalvių ir medžiagų yra vonios aksesuarai bei kitos smulkesnės detalės – jei visos jos derės tarpusavyje, aplinka bus pakankamai harmoninga. Tačiau tai nereiškia, kad skirtingų apdailų tarpusavyje maišyti negalima – svarbiausia, kad pavyktų atrasti jas vienijančius taškus.

Praktiškumas. Šis aspektas ypatingai svarbus tiems, kurie turi jaunesnių atžalų, tačiau paprastesnę maišytuvo priežiūrą įvertins kiekvienas, tausojantis savo laiką. Šiuo atveju pravartu atsižvelgti ne tik į tai, ar maišytuvas voniai kaupia nešvarumus, bet ir į tai, ar jį lengva nuvalyti – jei įrenginys atitinka bent vieną iš šių kriterijų, didelių rūpesčių neturėtumėte patirti.

Tvarumas. Tobulėjant technologijoms, ženkliai ištobulintas buvo ir vandens maišytuvų medžiagų tvarumas, todėl sunku būtų lyginti skirtingas apdailas pagal šį aspektą. Visgi, norėdami įsitikinti jų kokybe, turėtumėte atidžiau susipažinti su prekių apžvalgomis ir pasidomėti pačiais gamintojais.

Atsižvelgę į visus šiuos aspektus ir įvertinę skirtingų apdailos tipų trūkumus bei privalumus, nesunkiai nuspręsite, koks vandens maišytuvas Jūsų namams tiktų labiausiai. Daug dėmesio vertų variantų rasite Arsan.lt parduotuvėje – čia maišytuvai voniai siūlomi itin palankia kaina.

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.