pastatomi praustuvai

Renkantis vonios praustuvą tenka apsvarstyti ne vieną skirtingą parametrą – vienas svarbiausių iš jų yra montavimo tipas. Bene daugiausiai dėmesio susilaukia laisvai pastatomi ir baldiniai praustuvai voniai, todėl šį kartą aptarsime pagrindinius jų trūkumus ir privalumus. Susipažinę su pagrindinėmis šių gaminių savybėmis, kur kas lengviau nuspręsite, kuris variantas jums tinka geriausiai.

Pritaikymo galimybės

Pastatomi praustuvai reikalauja mažiau erdvės, todėl jie dažniausiai rekomenduojami mažesniuose vonios kambariuose – jiems gali užtekti ir nedidelio patalpos kampo. Tad automatiškai daugiau vietos lieka kitai vonios įrangai, tačiau neatsiranda daugiau vietos daiktų sandėliavimui. Tuo tarpu baldinės vonios kriauklės tampa spintelės stalviršio dalimi, todėl po jomis (ar šalia jų) galima susidėti svarbiausius vonios reikmenis bei kitus daiktus – tai ypač aktualu didesnėms šeimoms.

baldinis praustuvas

Praustuvo montavimas

Pastatoma kriauklė montuojama šiek tiek sudėtingiau, kadangi tenka paslėpti vamzdžius po grindimis. Pasirinkus baldinį įrenginį, kartais užtenka tik pakeisti vieną kriauklę kita, todėl pavyksta sutaupyti nemažai laiko. Prieš montuojant, įsitikinkite, kad nė vienas spintelės elementas netrukdo prijungti maišytuvą ir sifoną. Visgi, abiejų šių tipų vonios praustuvai gali būti pritaikyti bet kuriame vonios kambaryje, todėl šis aspektas svarbus tik tuomet, jei montavimo darbus ketinate atlikti patys. Tačiau rekomenduojame šiuos darbus patikėti specialistams - tik tokiu atveju užtikrinsite, kad praustuvas ilgus metus funkcionuos tinkamai.

pastatomi praustuvai

Dydis ir vieta

Įmontuojami praustuvai užima daugiau sienų (o kartais – ir grindų) ploto, todėl vizualiai kambarys gali atrodyti šiek tiek mažesnis, kai tuo tarpu pastatomos vonios kriauklės leidžia sukurti didesnės erdvės iliuziją. Tačiau tai tikrai nėra taisyklė: jei bus naudojamas mažas praustuvas, net ir baldinis jo modelis neapkraus kambario erdvės. Be to, pastatomi praustuvai (dubenys) laikomi estetiškai patrauklesni ir labiausiai atitinka šių laikų interjero tendencijas.

pastatomi praustuvai

Kaina

Įmantresnio dizaino pastatomi praustuvai kainuoja kiek daugiau, nei paprastesni baldiniai įrenginiai, tačiau iš esmės kaina priklauso ne nuo montavimo tipo. Galutinei sumai įtakos turi gamyboje naudojamos medžiagos, matmenys, prekinis ženklas, dizainas ir kiti panašūs aspektai. Patrauklių pasiūlymų su spec. kainomis galite rasti Arsan.lt parduotuvėje.

baldinis praustuvas

Priežiūra

Pastatomas praustuvas yra valomas kur kas paprasčiau, kadangi visos jo dalys yra aiškiai matomos ir lengvai pasiekiamos. Baldinės vonios kriauklės priežiūrai teks skirti šiek tiek daugiau dėmesio – vien jau dėl to, jog teks prižiūrėti ne tik pačią kriauklę, bet ir spintelės stalčius bei lentynas. Gaminių priežiūra taip pat priklauso ir nuo medžiagiškumo. Pavyzdžiui, keramikos, akmens masės ir silkstone gaminiai dažnai pasižymi antibakterinėmis savybėmis ir paprastesne priežiūra. Ypač akmens masė ir silkstone yra nepaveikios įvairioms cheminėms ir dažančioms medžiagoms ir jas yra pakankamai lengva nupoliruoti ir atnaujinti.

pastatomas praustuvas

Ilgaamžiškumas

Kadangi pastatomi praustuvai dažniausiai gaminami iš vientisos medžiagos, visos jų dalys tarnauja panašų ir šiek tiek ilgesnį laikotarpį. Visgi, vienareikšmiškai teigti, jog jie yra patvaresni, nebūtų galima – viskas priklausys nuo konkretaus modelio ir tinkamos priežiūros.

Privalumų turi abu šie praustuvų tipai, todėl teks gerai pagalvoti, kurie iš jų atrodo pranašesni ir labiausiai tinkami būtent jūsų erdvei. Bet kuriuo atveju - turėsite iš ko pasirinkti! Jeigu nesate tikri, kuris variantas jums tinkamiausias, ARSAN profesionalų komanda suteiks jums nemokamą konsultaciją. 

Related products

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.