Dušo durų varstymo būdas ir rėmo tipas: ką pasirinkti?

Nors gali pasirodyti, jog dušo durys nėra itin svarbus gaminys, iš tiesų nuo jų priklauso tiek Jūsų komfortas, tiek bendra vonios kambario išvaizda. Dušo durys skiriasi įvairiais parametrais, tačiau vienais pagrindinių būtų galima laikyti jų varstymo būdą ir rėmo konstrukciją – šį kartą aptarsime pagrindinius šių parametrų tipus.

Varstymo būdas

Stumdomos dušo durys. Pagrindinis tokių durų privalumas yra tas, jog jos papildomai nenaudoja patalpos erdvės – tai viena iš priežasčių, kodėl toks variantas rekomenduojamas mažesniems vonios kambariams. Panašiomis savybėmis pasižymi ir į vidų atsidarančios dušo durys, tačiau jei pati dušo zona yra mažesnė, patekimas į ją gali būti kiek keblesnis.

Į išorę atsidarančios dušo durys. Kai reikia atidaryti šio tipo dušo duris, jos užima pakankamai didelį vonios kambario plotą, o tai reiškia, jog gali kilti nepatogumų tuomet, kai netoli dušo kabinos yra pastatyti kiti baldai ar įrenginiai. Visgi, jei šioje patalpoje vietos yra pakankamai, toks variantas leis itin greit ir patogiai pasiekti dušo zoną.

Į abi puses atsidarančios dušo durys. Tokios dušo durys suteikia galimybę patiems pasirinkti jų atidarymo kryptį, todėl tinka ir mažesniems, ir didesniems vonios kambariams. Tiesa, vertėtų atsižvelgti į tai, jog norint jas atidaryti į išorę, taip pat reikės palikti šiek tiek daugiau erdvės aplink dušo kabiną.

Lankstomos dušo durys. Tokie variantai pasižymi panašiais privalumais kaip ir stumdomos dušo durys, tačiau skirtumas tas, jog sulankstytos jos užima dar mažiau vietos. Pats atidarymo procesas gali užtrukti kiek ilgiau, tačiau vonios kambarys atrodys vizualiai didesnis – mažesnėse erdvėse tai būtų ženklus privalumas.

Rėmas

Dušo kabinos durys su rėmu. Nors tokios dušo durys vonios kambaryje gali atrodyti stilingai, faktas vienas – rėmines konstrukcijas nuolat teks valyti ir prižiūrėti. Visgi, jei tai skamba kaip didelis trūkumas, galite paieškoti durų, turinčių kuo mažiau tokių detalių – ne vieną variantą rasite Arsan.lt el. parduotuvės asortimente.

Berėmės dušo durys. Šiuo metu tai vienas populiariausių variantų net dėl kelių priežasčių – berėmės dušo kabinos yra lengvai prižiūrimos, o pats vonios kambarys atrodo kur kas didesnis ir erdvesnis. Dėl tvirtumo jaudintis taip pat neverta – tokios dušo durys savo patvarumu visiškai nesiskiria nuo rėmus turinčių variantų.

Tai toli gražu ne viskas, ką teks apgalvoti ieškant dušo durų ir tinkamiausios kabinos, kadangi kriterijų sąrašas yra kur kas ilgesnis. Visgi, jeigu atidžiau susipažinsite su šiais tipais ir jų privalumais, gerokai susiaurinsite savo paieškas.

 

Related products

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.