Gyvūnams draugiškas vonios kambarys

Daugeliui iš mūsų augintiniai tampa tarsi tikrais šeimos nariais, todėl norisi, kad namų erdvės būtų kaip įmanoma labiau pritaikytos jų saugumui ir patogumui. Tai paliečia ir vonios kambario interjerą – nors nusprendus įsigyti gyvūną, nebūtina imtis kardinalių pokyčių, siekiant šią erdvę pritaikyti jiems (o tuo pačiu palengvinti ir kasdienybę sau), pravartu apgalvoti šiuos aspektus.

Lengvas patekimas į dušo zoną. Walk-in tipo dušo kabinos šiuo atveju būtų vienas geriausių pasirinkimų – sumontavus tokį variantą, išmaudyti augintinį būtų kur kas paprasčiau. Šį darbą patogiau atlikti galima ir turint kito tipo dušo kabinas: tuomet vertėtų atkreipti dėmesį, kad dušo padėklai būtų kaip įmanoma žemesni. Įgyvendinus šias idėjas, turėsite dvigubą naudą –  vonios kambarys ne tik bus pritaikytas augintinių maudynėms, bet taip pat atrodys kur kas erdvesnis.  

Patogiai valdoma dušo galvutė. Augintinių maudynėms ne itin tinkamos potinkinės dušo galvutės – ypač tuomet, jei gyvūnui ši procedūra nėra labai maloni. Tokiais atvejais vertėtų rinktis lanksčią žarnelę turinčias dušo galvutes – jas valdyti galima kur kas patogiau. O jei nesinori aukoti asmeninio komforto, rinkitės dušo sistemą su dviem galvomis: tuomet visi liks patenkinti.

Dušo alternatyvos. Tais atvejais, kai vonios kambaryje nėra patogios dušo kabinos ir turite šiek tiek laisvos vietos, galite pasvarstyti apie bidė įsigijimą – šis įrenginys, be pagrindinių savo funkcijų, taip pat puikiai tinka ir gyvūnų maudynėms. Tiesa, patogiausia bidė naudotis bus tuomet, jei pats augintinis nėra itin didelis. Įvairių dydžių ir tipų bidė rasite Arsan.lt el. parduotuvėje.

Saugumas. Svarbu, jog augintinis vonios kambaryje jaustųsi ne tik patogiai, bet ir būtų visapusiškai saugus. Tai ypač aktualu tais atvejais, kai šioje patalpoje yra laikomos įvairios cheminės valymo priemonės – jas reikėtų laikyti uždarose spintelėse ar kitose nepasiekiamose vietose. Taip pat būtina pasirūpinti tualeto dangčiu: valymui ir higienai naudojami gaminiai Jūsų augintiniams gali būti ne mažiau kenksmingi.

Neteplūs paviršiai. Tais atvejais, kai Jūsų augintinis yra itin judrus, gali būti pakankamai sunku išlaikyti baltus paviršius švarius, todėl šią spalvą vertėtų keisti neutraliais, pavyzdžiui, pilkais atspalviais. Nuo papildomo tvarkymosi taip pat nepavyks išsisukti, tačiau jei apgalvosite tai iš anksto ir rinksitės lengviau prižiūrimus ir valomus įrenginius, šiuos darbus atliksite pakankamai efektyviai.  

Vadovaudamiesi šiais patarimais, sukursite augintiniams draugišką vonios kambario aplinką – jei jie šioje erdvėje jausis patogiai, ir Jums patiems rūpesčių bus kur kas mažiau. Tad tikrai verta bent šiek tiek pasistengti dėl šių šeimos narių gerovės.

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.