Į ką atkreipti dėmesį renkantis klozetą?

Klozetas naudojamas kiekvienuose namuose – svarstydami apie jo pasirinkimą, mažiau atsižvelgiame į stilistinius aspektus, kadangi šiuo atveju kur kas svarbesnis yra ekonomiškumas ir patogumas. Tualetą vonios kambaryje tenka keisti pakankamai retai, todėl renkantis tinkamiausią, svarbu atkreipti dėmesį į tam tikras detales. Kaip išsirinkti ilgaamžišką ir visus lūkesčius pateisinsiantį įrenginį?

Vienas pagrindinių pasirinkimų šiuo atveju yra klozeto tipas, kadangi jie gali būti pakabinami arba pastatomi. Pakabinami tualetai yra šiek tiek sunkiau įmontuojami, tačiau jų privalumai atperka šiuos vargus – vėliau toks įrenginys džiugins paprasta priežiūra ir vizualiai leis šiek tiek padidinti patalpos erdvę. Tuo tarpu pastatomus klozetus bus paprasčiau įmontuoti ir pigiau įsigyti, tačiau jų priežiūrai teks skirti šiek tiek daug dėmesio, tad šiuo atveju turėsite nuspręsti, kuriems išvardintiems privalumams teiksite pirmenybę.

Dažniausiai visų tualetų aukštis yra vienodas, tačiau jeigu namuose gyvena senjorai ar specialių poreikių turintys žmonės, rekomenduojama rinktis šiek tiek paaukštintą variantą – tuomet atsistoti ar atsisėsti bus patogiau. Galima rinktis ir mažesnius, vaikams pritaikytus unitazus – jie ypač tiks tuomet, jeigu vonios kambaryje yra daugiau laisvos vietos.

Apsisprendus dėl šių dviejų svarbiausių kriterijų, beliks pagalvoti apie papildomą funkcionalumą – kai kurie klozetai iš karto turi automatiškai nusileidžiantį dangtį ar yra padengti specialia nuo nešvarumų apsaugančia danga, tad jeigu ieškote patogesnių sprendimų, šie variantai turėtų atkreipti Jūsų dėmesį. Žinoma, svarbi ir kokybė, tačiau patikimi gamintojai visuomet siūlo patvarius ir ilgaamžiškus gaminius, todėl tikrai nesuklysite pasirinkę puikiai pažįstamą prekinį ženklą.

Nepamirškite ir dizaino – nors daugelis klozetų yra klasikinės baltos spalvos, pavyks surasti ir įmantresnių variantų. Prie elegantiško interjero derės išskirtinis juodos spalvos tualetas, o bet kurio kito modelio dizainą pagyvins ryškesnis klozeto dangtis.

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.