Kada reikia pagalvoti apie naujos vonios įsigijimą?

Vonia – vienas ilgiausiai tarnaujančių įrenginių vonios kambaryje, todėl retai kada susimąstome apie jos keitimą. Visgi, laiku nepastebėjus tam tikrų ženklų, galima sujaukti patogią šios patalpos atmosferą ir tuo pačiu pasidaryti kur kas daugiau nuostolių. Tad kokiais atvejais vertėtų pagalvoti apie naujos vonios įsigijimą?

Pernelyg daug įtrūkimų, įsikilimų ir dėmių. Visi šie vonios pažeidimai ne tik gadina jos vizualią išvaizdą (ir taip neleidžia atsipalaiduoti mums) – šios terpės laikui bėgant gali tapti puikia vieta mikrobų bei bakterijų kaupimuisi. Žinoma, visuomet pirmiausia reikėtų pabandyti patiems pašalinti šiuos pažeidimus, tačiau jei jų labai daug, nauja vonia bus kur kas greitesnis ir veiksmingesnis pasirinkimas.

Pastebimos rūdys. Ant vonios ar jos vamzdžių pastebėjus rūdis, vertėtų kaip įmanoma greičiau pagalvoti apie pokyčius vonios kambaryje. Nors mažiau pastebimose vietose tokius defektus esame linkę ignoruoti, iš tiesų šie pažeidimai gali padaryti žalos ir kitai patalpoje esančiai santechnikai. Tad verčiau nerizikuoti ir imtis veiksmų – tik tuomet užtikrinsite saugią ir malonią aplinką tiek sau, tiek ir artimiesiems.

Nuteka vanduo. Pastebėjus nutekėjimą, bet kuriuo atveju teks imtis tolimesnių veiksmų, kadangi priešingu atveju tai gali virsti itin didele problema, pavyzdžiui, žemiau gyvenančių kaimynų užpylimu. Nors tvarkymo darbai gali atsieiti šiek tiek pigiau, naujos vonios įrangos įsigijimas nepareikalaus itin didelių investicijų. Įvairių tipų pigios vonios parduodamos Arsan.lt parduotuvėje, tad jeigu ieškosite akrilinės, akmens masės vonios ar kitų panašių įrenginių, čia tikrai bus iš ko pasirinkti.

Kaupiasi pelėsis. Yra daugybė priežasčių, dėl kurių vonioje gali atsirasti pelėsis – jei taip nutiko, laukia ilga ir sudėtinga kova. Visgi, naujos vonios įsigijimas galėtų sušvelninti šią situaciją, tad jeigu ji tarnauja ilgus metus, pats metas pagalvoti apie naują pirkinį. Bet kuriuo atveju svarbu imtis veiksmų, kadangi pelėsis kenkia ne tik vonios interjerui – jis taip pat gali sukelti kvėpavimo sutrikimus, alergines reakcijas ir kitus nemalonius simptomus, kurių kiekvienam norėtųsi išvengti.

Tai – pagrindiniai ženklai, bylojantys apie tai, jog Jums vertėtų įsigyti naują vonią. Visgi, neretai nutinka ir taip, jog bėgant metams, šis įrenginys nebeatitinka Jūsų lūkesčių. Planuojate remontą ir naujame interjere Jums labiau tiks kampinė vonia, o galbūt atradote daugiau laiko sau ir dabar poreikius labiau atitiktų dvivietė vonia – tai tik keletas galimų situacijų, kurios paskatins atnaujinti vonios kambarį. Tad svarbiausia laiku pastebėti siunčiamus signalus ir nebijoti pokyčių!

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.