Kaip įrengti lengvai prižiūrimą vonios kambarį?

Vonios kambariui kiekvienas iš mūsų kelia skirtingus reikalavimus, tačiau daugelis sutiktų, jog ši namų erdvė visų pirma turėtų būti lengvai prižiūrima – tuomet buities darbams bus galima skirti mažiau dėmesio. Apie tokį vonios kambarį vertėtų pradėti galvoti dar planavimo etape – tuomet, pasirinkę tinkamą įrangą, gerokai supaprastinsite jos valymo darbus. Tad nuo vertėtų pradėti?

Rinkitės pakabinamus baldus ir vonios įrangą. Tokie gaminiai atlaisvina grindų plotą, todėl jas išplauti ar nuvalyti galima kur kas paprasčiau – be to, ir erdvė atrodo šiek tiek didesnė. Tokiais atvejais ypač tinka pakabinamos spintelės tualetui, pakabinami klozetai su rėmu ar kiti panašūs įrenginiai – kuo daugiau tokių gaminių turėsite, tuo lengviau galėsite atlikti šios patalpos valymo darbus.

Išbandykite berėmes konstrukcijas. Rėmai aplink dušo kabinos duris tarsi magnetas traukia visus nešvarumus, todėl jų priežiūrai tenka skirti pakankamai daug laiko. Tokiais atvejais labiausiai gelbsti berėmės dušo kabinos, turinčios kur kas mažiau konstrukcinių elementų. Tiesa, tuomet tiek dušo durys, tiek ir sienelės yra padengtos stiklu, tad jeigu norisi, kad jį valyti būtų paprasčiau, rinkitės gaminius, padengtus specialia nuo kalkių ir kitų priemaišų saugančia danga.

Pirmenybę teikite potinkinėms sistemos. Jei didžioji dalis konstrukcijų pasislėps sienoje, Jums teks prižiūrėti kur kas mažiau detalių, tad jeigu turite galimybę, rinkitės būtent tokio tipo vonios įrangą. Dabar galima rasti daugybę tokių variantų: potinkiniai maišytuvai, klozetai, dušo sistemos ir kiti panašūs įrenginiai leidžia sukurti itin estetiškai atrodančią ir lengvai prižiūrimą vonios aplinką. Tokius įrenginius gera kaina galite įsigyti Arsan.lt el. parduotuvėje.

Neapsikraukite aksesuarais ir vonios reikmenimis. Žinoma, vonios aksesuarai ir kiti šioje patalpoje naudojami reikmenys yra reikalingi, bet jie privalo turėti konkrečią savo vietą – geriausia, jei ja taptų ne vonios ar kriauklės kraštas, bet specialiai tam skirti krepšeliai ar lentynėlės. Mažiau apkrovę įrenginius, kaskart juos galėsite apvalyti kur kas greičiau ir patogiau.

Palikite patogų priėjimą prie kiekvieno įrenginio. Jei prie įrenginio yra galimybė prieiti iš visų pusių, jo priežiūra tampa kur kas paprastesnė – turėtumėte prisiminti šį faktą tuomet, kai renkatės naujus gaminius savo vonios kambariui. Vienas geriausių pavyzdžių šiuo atveju būtų pastatomos vonios, tačiau priklausomai nuo poreikių ir galimybių surasite ir daugiau Jums tiksiančių variantų.

Apgalvoję visus šiuos aspektus, pakankamai lengvai sukursite žavią vonios aplinką, kurią bus galima patogiai prižiūrėti. Atminkite, jog šiuo atveju mažiau yra daugiau – jei šiame kambaryje išlaikysite tvarką, čia esančius įrenginius valyti bus kur kas paprasčiau!

Related products

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.