Kaip išsirinkti tinkamą virtuvinės plautuvės dydį?

Virtuvėje plautuvės neabejotinai yra vienas svarbiausių įrenginių, kuris užtikrina sklandų darbą ir patogų maisto gamybos procesą. Kriauklės skiriasi gamyboje naudojamomis medžiagomis, nuo kurių priklauso ir tam tikros jų savybės, tačiau ne mažiau svarbu atsižvelgti ir į tinkamą jos dydį – kaip tuomet išsirinkti geriausią?

Dydžio pasirinkimas iš esmės priklauso nuo dviejų kriterijų – Jūsų poreikių ir galimybių. Pasitaiko atvejų, kuomet stalviršis yra pakankamai nedidelis, tad didesnę plautuvę įmontuoti gali būti itin sudėtinga, kadangi nebeužteks vietos kitiems virtuvės prietaisams padėti. Matmenys ypač svarbūs tuomet, kai pasirenkama į stalviršį įstatoma plautuvė – jeigu ji bus statoma į iš anksto išpjautą skylę, logiška, kad tinkamų variantų skaičius bus gerokai mažesnis. Vis dėlto, net ir tokiais atvejais turėsite galimybę rinktis iš bent kelių skirtingų plautuvių.

Tuomet, kai turite galimybę patys apsispręsti dėl virtuvinės plautuvės dydžio, vertėtų įvertinti savo poreikius. Tiems, kurie daug laiko praleidžia gamindami, ypač praverčia plautuvės su dviem dubenimis – toks variantas gerokai paspartina plovimo procesą ir leidžia patogiau išplauti didesnį kiekį indų ar nuplauti reikiamus produktus. Tokiais atvejais praverčia ir papildomas nuvarvėjimo indas, kurį galite rasti plautuvės komplektacijoje ar įsigyti atskirai.

Rečiau ruošiantiems įvairius patiekalus, užteks ir paprastesnio, vieną dubenį turinčio varianto, kuris taip pat gali būti įvairiausių formų ir dydžių. Atkreipkite dėmesį ir į nusausinimo plokštumos dydį – jai taip pat reikės papildomos vietos, tačiau didesnis jos plotas užtikrins didesnį patogumą plovimo metu. Taigi atsižvelgę į visus šiuos kriterijus, lengvai surasite kriauklę, kuri atitiks ir Jūsų poreikius, ir galimybes – tuomet beliks pagalvoti apie dailiausią jos dizainą ir spalvą, kurią rekomenduojama derinti prie kitų virtuvėje esančių įrenginių ar virtuvės priedų.

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.