Kaip sumažinti vandens sąnaudas vonios kambaryje?

Mažesnės vandens sąnaudos leidžia prisidėti prie gamtos išsaugojimo ir tuo pačiu suteikia galimybę kas mėnesį sutaupyti papildomų lėšų – būtent dėl šios priežasties dažnai ieškoma sprendimų, kurie leistų bent šiek tiek sumažinti išnaudojamus resursus. Vandenį taupyti galima įvairiose namų erdvėse, tad ne išimtis ir vonios kambarys. Kokią vonios įrangą tuomet vertėtų rinktis?

Dvigubą vandens nuleidimo mechanizmą turintys tualetai. Ne paslaptis, jog naudojantis klozetu tenka išnaudoti pakankamai daug vandens išteklių, tad šiuo atveju pirmenybę turėtumėte teikti du paspaudimus turintiems vandens nuleidimo mechanizmams. Tuomet, priklausomai nuo situacijos, galėsite patys iš dviejų variantų pasirinkti nuleidžiamo vandens kiekį – ilgainiui tikrai pastebėsite skirtumą.

Vienos svirties vandens maišytuvai. Prekyboje šiuo metu galima rasti vieną ir dvi svirteles turinčius vandens maišytuvus – nors juos rekomenduojama rinktis atsižvelgiant į asmeninius įpročius, kalbant apie vandens taupymą, kur kas ekonomiškesni yra vieną svirtį turintys įrenginiai. Tokie vonios maišytuvai leis lengviau pasirinkti norimą temperatūrą, taigi išvengsite didesnių veltui išliejamo vandens kiekių.

Termostatiniai vandens maišytuvai. Vieną svirtį turintys vonios maišytuvai neabejotinai yra pranašesni už dvisvirčius, tačiau jei ieškote paties efektyviausio varianto, šiuo metu tai būtų termostatinis maišytuvas, leidžiantis sutaupyti dar daugiau vandens išteklių. Šie įrenginiai ypatingi tuo, jog iš anksto galite nusistatyti pageidaujamą temperatūrą, o naudodamiesi kranu, tik keičiate srovės stiprumą, taigi netenka laukti, kol Jus pasieks pakankamai šiltas vanduo.

Dušo galvutės su mažesne srove. Dažnai maksimaliam išleidžiamo vandens kiekiui įtakos turi dušo galvos dydis – kuo ji mažesnė, tuo mažiau išteklių prireikia Jūsų maudynėms. Visgi, šiuo atveju neturėtumėte ignoruoti savo poreikių: jei nesinori atsisakyti komforto, vertėtų iš kelių variantų pasirinkti optimaliausią galvutės dydį. Šiuo atveju taip pat nesuklysite atkreipę dėmesį į lietaus funkciją siūlančius gaminius. Nors atrodo, kad vandens srautas yra didesnis, iš tikrųjų jis yra maišomas su oru, todėl be didelių išteklių pavyksta pasimėgauti dar malonesnėmis procedūromis.

Dušo kabina vietoj vonios. Dėl šių įrenginių pasirinkimo diskutuojama jau daugybę metų, tačiau jei kalbėsime apie vandenį taupančius sprendimus, dušo kabina šiuo atveju įgis ženklų pranašumą. Žinoma, išnaudojamas vandens kiekis priklausys nuo Jūsų asmeninių įpročių, tačiau trumpam dušui visuomet prireiks mažiau vandens nei atpalaiduojančioms maudynėms vonioje. Tad šiuo klausimu būtų sunku atrasti kitų alternatyvių sprendimų.

Kaip ir siekiant bet kokių kitų tikslų, taip ir norint sumažinti vandens išteklius, pirmenybę vertėtų teikti kokybiškiems įrenginiams ir patikimiems jų gamintojams. Ilgametė jų patirtis pirkėjams leidžia pasiūlyti efektyvesnius ir ekonomiškesnius įrenginius, kurie, net ir nebūdami šiame sąraše, taip pat padės sumažinti vandens sunaudojimą. Platų aukštos kokybės vonios įrangos pasirinkimą rasite Arsan.lt parduotuvėje.

 

Related products

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.