Kampinės vonios: ką reikia nuspręsti prieš įsigyjant?

Kampinės vonios dažniausiai pasirenkamos tuomet, kai norisi visapusiškai išnaudoti kambario plotą: sumaniai užpildžius patalpos kampą, daugiau vietos lieka kitiems įrenginiams. Visgi, apsispręsti dėl vonios tipo neužtenka – siekiant maksimalaus komforto, svarbu apsvarstyti ir kitus aspektus. Į ką atkreipti dėmesį renkantis kampinę vonią?

Nuspręskite, kurioje vietoje ją statysite. Kampinės asimetrinės vonios beveik visuomet būna pritaikytos tam tikrai kambario pusei, todėl pravartu iš anksto apgalvoti tikslią vietą, kurioje ji bus statoma – tuomet lengviau nuspręsite, kurį variantą pasirinkti.

Atkreipkite dėmesį, jog kai kurie vonių modeliai gali būti montuojami ne tik pačiame kampe, bet ir prie sienos. Toks sprendimas tiks tuomet, kai turite daugiau erdvės ar esate numatę šį plotą išnaudoti kitiems baldams, pavyzdžiui, nedidelei spintelei.

Pasirinkite tinkamus matmenis. Apsisprendus dėl montavimo vietos, vertėtų gerai pagalvoti, kokie kampinės vonios išmatavimai bus tinkamiausi – šis aspektas ypač svarbus tuomet, jei ketinate šį įrenginį statyti tarp dviejų patalpos kampų.

Tinkamas dydis dažnai priklauso ir nuo kambario dydžio – jei vietą reikia taupyti, verčiau rinktis kompaktiškesnį variantą, o jei erdvės turite užtektinai, dar patogesnes maudynes gali užtikrinti kampinė dvivietė vonia.

Pagalvokite apie papildomus priedus. Kai kurios didelės kampinės vonios yra tinkamos hidromasažinių sistemų instaliavimui – toks sprendimas leis dar labiau atsipalaiduoti, tad jei svajojate apie ramybės oazę savo vonios kambaryje, vertėtų apsvarstyti tokią galimybę.

Kampinė vonia su sienele – taip pat populiarus pasirinkimas, leidžiantis šį įrenginį naudoti ir kaip dušo kabiną. Norintys tokių galimybių, turėtų atkreipti dėmesį, kad vonios kraštas būtų lygus ir pakankamai platus, jog ant jo pavyktų sumontuoti ir vonios sienelę.

Atkreipkite dėmesį į medžiagą. Kampinės vonios apdaila – dar vienas svarbus aspektas, nuo kurio priklausys ir tam tikros šio įrenginio savybės. Bene dažniausiai jos gaminamos iš akmens masės ir akrilo. Pastarasis variantas stebina formų įvairove, yra lengvai valomas ir restauruojamas, tuo tarpu iš akmens masės pagaminta kampinė vonia išsiskiria tvirtumu ir ilgaamžiškumu, todėl tokiu įrenginiu galėsite naudotis ilgus metus. Arsan.lt asortimente taip pat rasite ir iš kitų medžiagų gaminamų kampinių vonių, todėl tikrai surasite sau tinkamiausią įrenginį.

Apgalvoję visus šiuos aspektus, galėsite būti tikri, jog kampinė vonia atitiks visus Jūsų lūkesčius. Tuomet beliks apsispręsti dėl spalvos – nors paletė šiuo atveju nėra itin plati, tikrai pavyks surasti kelis įdomiau atrodančius variantus.

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.