Kodėl prekyboje šiuo metu dominuoja keramikiniai klozetai?

Gerai apžiūrėję klozetų asortimentą, netruktumėte įsitikinti, jog jame dominuoja keramikiniai unitazai – net ir bėgant metams, keičiantis amžiams ir ženkliai patobulėjus gamybinėms technologijoms, garsiausi santechnikos įrenginių gamintojai nesiryžta eksperimentuoti su kitomis medžiagomis. Toks pasirinkimas iš tiesų leidžia mėgautis tam tikrais privalumais, apie kuriuos dažniausiai net nesusimąstome – ar kada pagalvojote, kodėl būtent keramika naudojama tualetų gamybai? Šį kartą pabandysime į šį klausimą atsakyti!

Patvarumas. Svarstydami, kuris unitazas geriausiai tiks namams, į šią ypatybę atsižvelgiame pirmiausiai – tikimės, jog šis gaminys sėkmingai atlaikys net ir didesnes apkrovas. Būtent tokiomis savybėmis pasižymi keramika, šiuo klausimu ženkliai lenkianti kitas medžiagas. Tai nereiškia, jog, pavyzdžiui, nerūdijantis plienas taip pat nebūtų tvarus pasirinkimas, tačiau ši medžiaga, priešingai nei keramika, reaguoja į temperatūrų pokyčius, taip trikdydama mūsų komfortą. Be to, tokio tipo pastatomi ar pakabinami tualetai nerūdija – tai reiškia, kad nepakitusia šio gaminio išvaizda džiaugsitės ilgus metus.

Lengva priežiūra. Ši medžiaga garsėja ypatingai lygiu paviršiumi, kuris toks pats išlieka net iki mikroskopinio lygmens – būtent dėl šios ypatybės prie keramikos „nelimpa“ nei dulkės, nei kiti nešvarumai. Tai reiškia, kad ir tualetų priežiūra nėra ypatingai sudėtinga: dažniausiai juos užtenka nuvalyti su švelniu audiniu – dėl to reikėtų dėkoti šiai medžiagai!  

Paprastas formavimas. Nors šis privalumas ne toks aktualus mums, gamintojams jis labai svarbus – tai iš dalies paaiškina taip plačiai paplitusį keramikos naudojimą. Jei gerai įsižiūrėtumėte, pamatytumėte, jog unitazams naudojamos įvairiausios formos: skirtingo dydžio dubenys, lankai ir kitos panašios detalės reikalauja itin kruopštaus darbo. Visgi, tai, jog keramika yra pakankamai lanksti ir lengvai formuojama, gerokai palengvina visus procesus.

Priimtina kaina. Dėl prieš tai minėtos priežasties, tualetai yra parduodami visiems prieinama kaina. Nors jų vertė skiriasi priklausomai nuo komplektacijos, tipo ar tam tikrų dizaino sprendimų, iš esmės pats gamybos procesas nepareikalauja didelių investicijų – ypač jei palygintume keramiką su kitomis medžiagomis. Ši savybė naudinga ir gamintojams, tačiau kokybiški bei pigūs unitazai ne mažiau džiugina ir mus pačius!

Atsparumas vandeniui. Būtų keista, jeigu tualetų gamybai būtų pasitelkta vandenį praleidžianti medžiaga, tačiau šiuo atveju svarbus ne tik atsparumas vandeniui, bet ir jame susikaupti galinčioms bakterijoms. Jau minėjome, kad išorinis tualetų sluoksnis yra joms atsparus – tokia pati situacija yra ir kalbant apie unitazo vidines detales. Tai reiškia, kad ir dubenį bus nesunku išvalyti, o tai, kad jame nesikaups nei bakterijos, nei kiti nešvarumai, padės užtikrinti higienišką aplinką.

Susipažinus su visomis šiomis ypatybėmis, nekyla abejonių, kodėl keramikiniai unitazai vis dar yra populiariausias pasirinkimas – kol kas šioje srityje pokyčiai nėra numatomi. Visgi, turėtumėte įsidėmėti, jog unitazų gamyboje naudojamos skirtingos paviršiaus glazūros, o taip pat gali skirtis sluoksnių skaičius bei paties paviršiaus lygumas – nuo to ženkliai priklauso ir gaminio kokybė. Norėdami išsirinkti kokybišką įrenginį, palyginkite kelis gaminius tarpusavyje: gausų keraminių klozetų pasirinkimą siūlo Arsan.lt parduotuvė.

Related products

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.