Nesenstančios vonios kambario spalvų schemos

Kuriant vonios interjerą dažnai baiminamasi, jog pasirinktos spalvos greit išeis iš mados ar tiesiog pabos ir netrukus vėl norėsis pokyčių. Tad jeigu ir Jums pažįstama tokia situacija, siūlome susipažinti su nesenstančiomis vonios kambario spalvų schemomis – pasirinkę vieną iš šių variantų, sukursite žavų ir greit nepabosiantį patalpos stilių.

1. Juoda ir balta. Tai klasikinis derinukas, kuris tapo itin populiarus tarp 1920-tųjų ir 1930-tųjų, tačiau kaip galima pastebėti, ši schema plačiai naudojama iki šių dienų. Pasirinkus ją, išvengiama monotonijos ir niūrumo, todėl vonios kambarys atrodo itin elegantiškai.

Rekomenduojama pridėti kelis drąsesnius atspalvius – tam puikiai tiks geltonos ar raudonos spalvos vonios aksesuarai. 

Labai svarbu nepersistengti ir išlaikyti subtilų balansą.

2. Žydra, šokoladinė ir balta. Šis spalvų derinys puikiai balansuoja tarp tradicinio ir šiuolaikinio stiliaus – jį dažnai galima sutikti SPA centruose. Balti ir žydri atspalviai suteikia gaivumo ir erdvumo, o šokoladinė spalva prideda šilumos ir jaukumo, todėl šiame kambaryje galima maksimaliai atsipalaiduoti.

Rekomenduojama, kad bent keli vonios baldai ar įrenginiai atrodytų prabangiau – taip dar labiau sustiprinsite įspūdį.

Nederėtų naudoti pernelyg daug šokoladinių atspalvių – tuomet šis stilius praras savo žavesį.

3. Ruda ir šviesi kreminė. Visi rudi atspalviai vonios kambarį paverčia šiltu ir kviečiančiu, o šviesi kreminė spalva tik dar labiau juos išryškina. Tad jeigu Jums norisi ypač jaukaus interjero, toks variantas bus vienas geriausių pasirinkimų.  

Galite naudoti įvairius kavos atspalvius: pradedant moka ir baigiant visiškai tamsiu espreso.

Šiam interjerui netinka drąsūs ir pernelyg ryškūs atspalviai.

4. Visi pilki atspalviai. Tai spalvų schema, kuri suteikia vonios kambariui tvarkingą ir paprastą išvaizdą. Tokį interjerą sukurti visiškai nesudėtinga: dažniausiai pilkais atspalviais išsiskiria vonios santechnika, o prie jos puikiai dera ir balti tonai.

Geriausia rinktis prabangiai atrodančius marmurinius gaminius, tačiau taip pat puikiai tiks ir kitos panašių atspalvių medžiagos.

Negalima manyti, jog pilka spalva simbolizuoja depresiją – toks vonios kambarys nuteikia raminančiai ir leidžia visapusiškai atsipalaiduoti!

5. Mėlyna ir geltona. Nors tai tikrai nėra pats populiariausias variantas, tikrai nesuklysite jį pasirinkę. Toks derinys primena gamtą – saulę, kylančią mėlyname danguje. Šis pasirinkimas niekuomet nebus nuobodus!

Rekomenduojama išbandyti tokių spalvų aksesuarus: jei prie jų prirasite, vėliau galėsite pagalvoti ir apie geltonos vonios ar kitų panašių gaminių įsigijimą.

Nepersistenkite su geltona spalva – mažame kambaryje ji gali būti sunkiai suvaldoma!

Visi šie nesenstantys spalvų deriniai yra pakankamai skirtingi, jog būtų galima teigti, kad kiekvienam tarp jų pavyks surasti sau tinkamą variantą. O jei abejojate, pradėkite nuo smulkesnių detalių – patys pajausite, kada ateis metas didesniems pokyčiams!

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.