Populiariausi pakabinamų klozetų mitai

Nusprendus namuose pakeisti tualetą, dabar galima rinktis iš kelių alternatyvų – montuoti pastatomą ar pakabinamą įrenginį. Pirmasis variantas jau nieko nebestebina, tačiau pakabinami klozetai, nors ir sparčiai populiarėjantys mūsų šalyje, vis dar yra apipinti įvairiais realybės neatitinkančiais mitais, kuriuos šį kartą pabandysime aptarti ir paneigti.

Pakabinami tualetai nėra pakankamai tvarūs ir patikimi. Vis dar yra manančių, jog pastatomas klozetas yra kur kas stabilesnis, kadangi visos jo konstrukcijos stovi ant grindų, kai tuo tarpu pakabinami įrenginiai tarsi kybo ore. Visgi, dėl to nerimauti tikrai nevertėtų – šių įrenginių gamintojai apgalvojo visus niuansus ir dažniausiai teigiama, jog pakabinami WC gali atlaikyti net kelis šimtus kilogramų. Be to, ir konstrukcijos yra pakankamai tvirtos – jos taip pat remiasi į grindis, tačiau skirtumas tas, kad yra paslepiamos sienoje.

Įvykus gedimui, tenka ardyti visą pakabinamo WC konstrukciją. Pasirūpinus dailia tualeto apdaila, nesinorėtų jos ardyti dėl kiekvieno, net ir nedidelio nesklandumo – visgi, šis aspektas taip pat yra apgalvotas. Dažniausiai gedimų galima tikėtis prie bakelio, todėl prie šios unitazo dalies yra palikta paprasta prieiga – tai reiškia, jog papildomai nieko griauti ar ardyti nereikės. Šiuo atveju bet kokių bėdų išvengti padės ir kokybiški pakabinami unitazai: įsigiję patikimų gamintojų siūlomą prekę, apie gedimus negalvosite ilgus metus.

Pakabinamų unitazų montavimas galimas ne visuose vonios kambariuose. Taip, potinkinę šio klozeto dalį galima paslėpti sienoje, tačiau tai nėra vienintelis įmanomas jų montavimo būdas. Jei dėl vienų ar kitų priežasčių detalių paslėpti sienoje nepavyksta, galima sumontuoti jas laikysiančią išorinę konstrukciją. Šis montavimo būdas leidžia klozetą pritvirtinti bet kurioje vonios kambario vietoje – tai reiškia, jog jų pritaikymo galimybės yra ne mažesnės, o netgi didesnės.

Pakabinami unitazai tinka tik prabangioms erdvėms. Vis dar yra manančių, kad pakabinamų unitazų kainos ženkliai lenkia pastatomus modelius, todėl į tokius gaminius gali investuoti tik tie, kurie ruošiasi vonios kambarį įrenginėti prašmatniai. Visgi, jei atidžiau susipažintumėte su šių įrenginių asortimentu, pastebėtumėte, jog skirtumai nėra tokie dideli. Kai kurie pakabinami unitazai su potinkine sistema gali pareikalauti kiek daugiau investicijų, tačiau iš esmės dabar jie prieinami kiekvienam, ieškančiam didesnio komforto. O jeigu norisi sutaupyti, atkreipkite dėmesį, kada vykdomos akcijos ir išpardavimai – daug specialių pasiūlymų visuomet siūlo Arsan.lt parduotuvė.

Pakabinamą klozetą bus sunkiau prižiūrėti. Nors šis mitas ne toks gajus, vis dar yra pagalvojančių, jog pakabinami tualetai yra sudėtingiau nuvalomi – galima sakyti, jog būtent ši informacija labiausiai neatitinka realybės. Kadangi įrenginys yra pakilęs nuo žemės, prie visų konstrukcijų prieiti ir jas nuvalyti galima dar paprasčiau: ši ypatybė laikoma vienu ryškiausių šio tipo gaminių privalumų.

Nustojus tikėti visais šiais mitais, nesunku suprasti, kodėl pakabinami unitazai vis dažniau pasirenkami namų vonios kambariams. Jie vertinami dėl lengvos priežiūros, dailaus dizaino ir galimybės sutaupyti papildomos vietos – toks privalumų sąrašas iš tiesų nusipelnė komplimentų!

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.