Populiariausi vonios interjero stiliai: kaip juos pritaikyti ir išplėtoti?

Vonios kambarys jau seniai nėra tik ta vieta, kurioje atliekame kasdienes procedūras – tai erdvė, skirta atsipalaiduoti ir atgauti jėgas. Būtent dėl šios priežasties įrenginėjant šią patalpą daug dėmesio skiriama ne tik funkcionalumui, bet ir dizainui. Skirtingi vonios interjerai leidžia išplėtoti visiškai skirtingas atmosferas – šį kartą aptarsime pagrindinius jų bruožus ir pritaikymo galimybes.  

Klasikinis

Tradicinis vonios interjeras bute ar name leidžia pabrėžti funkcionalumą, komfortą ir praktiškumą. Tokiame kambaryje dažniausiai naudojama pagrindinė vonios įranga ir vengiama pernelyg daug nereikšmingų detalių. Vyrauja neutralios spalvos ir vientisumas.

Tačiau tai nereiškia, jog toks vonios kambarys turi būti monotoniškas. Norintiems įnešti prabangos, patartina rinktis aukštesnės kokybės, elegancija tviskančiu įrenginius (tai gali būti laisvai pastatomos, nestandartinės vonios, retro vandens maišytuvai ir t.t.), tuo tarpu svajojantiems apie gyvybingesnę aplinką, vertėtų įtraukti vieną ryškesnį atspalvį.

Modernus

Šis vonios dizainas pasižymi vientisumu, švara ir ypatinga tvarka. Kaip ir renkantis klasikinį stilių, rekomenduotina vengti daugybės nenaudingų detalių. Tačiau modernų dizainą tikrai galima pritaikyti ir mažesniems kambariams – tereikia išlaikyti subtilų balansą.

Moderniam interjerui būdingos griežtesnės linijos – pravartu į tai atsižvelgti renkantis vonios spinteles, kitus baldus ar pagrindinę vonios įrangą. Sveikintini ir kontrastingi elementai, todėl prie aukščiausios kokybės medžiagų (marmuro, medžio, akmens ar porceliano) drąsiai galite derinti net ir ryškesnius gamtos atspalvius.

Šiuolaikinis

Švarios linijos, minimalistiniai dekoro elementai ir neapkrauta erdvė – vienos pagrindinių šiuolaikinio stiliaus savybių, kurios dažniausiai suklaidina ir priverčia susipainioti tarp šio ir modernaus interjero. Visgi, priešingai nei prieš tai aptarti dizaino sprendimai, šiuolaikiškos idėjos yra kur kas jaukesnės ir šiltesnės, todėl dar lengviau pavyksta išplėtoti atpalaiduojančią aplinką.

Šis vonios kambario dizainas išsiskiria paprastumu, tačiau kruopščiai apgalvojama kiekviena detalė. Dušo galvutės, vandens maišytuvų svirtelės, vonios kojos – bet kuris šiame kambaryje esantis elementas turi spinduliuoti kokybe ir grožiu: tik taip visapusiškai atskleisite šiuolaikinio stiliaus idėjas.

Skandinaviškas

Šis vonios kambario interjeras taip pat dažnai maišomas su moderniais ir klasikiniais sprendimais, tačiau nesuklysime teigdami, jog jis yra dar paprastesnis ir funkcionalesnis. Nors skandinaviškame stiliuje dažniausiai dominuoja švarios linijos ir vengiama didelių ornamentų, jį geriausiai atspindi praktiškos ir lengvai pritaikomos idėjos.

Bene geriausiai jį atskleidžia pilka spalva: įvairūs jos tonai pasirenkami tuomet, kai reikalingi vonios baldai ar pagrindinė įranga. Galima surasti ir šiek tiek ryškesnių atspalvių (ypatingai tuomet, jei naudojami vonios aksesuarai), tačiau jie tikrai nėra dominuojantis.

Prabangus

Toks vonios stilius neturi konkretaus apibrėžimo, tačiau jei pabandytume jį įsivaizduoti, vaizdas primintų aukščiausios klasės viešbučio vonios kambarį. Stengiantis išplėtoti tokį stilių, pasirenkami maksimalų komfortą užtikrinantys gaminiai: masažinės vonios, garinės dušo kabinos, dvigubi praustuvai ir kitos panašios vonios detalės.

Prabangus interjeras leidžia sukurti nedidelį SPA savo namuose, tačiau svarbu, jog jis alsuotų ne tik elegancija, bet ir kokybe – nepamirškite apie tai pagalvoti tuomet, kai rinksitės vonios įrangos medžiagas.

Minimalistinis

Tai dar vienas su neapkrauta erdve siejamas stilius, kuriame tikrai nerasite daug spalvų, tačiau galėsite aptikti įdomesnių formų baldų ar aksesuarų. Išlaikant tvarkos įspūdį, tokiame interjere nevengiama pasirinkti ryškesnių, dėmesį atkreipiančių sprendimų, nesvarbu, ar tai būtų spalvota vonia, ar įdomios formos vonios gyvatukas.

Kaip dominuojanti spalva dažniausiai pasirenkama balta, tačiau priimtini ir visi kiti atspalviai. Nors minimalizmas dažniausiai minimas tuomet, kai kuriamas mažos vonios interjeras, šias idėjas galima pritaikyti ir dideliems kambariams – taip dar labiau išryškės patalpos erdvumas.

Vintažinis

Praeities dvasia alsuojantis vonios kambario interjeras išsiskiria įmantriomis formomis, dideliais veidrodžiais ir sendintais paviršiais. Vintažui būdingi šviesesni, kiek prislopinti tonai, tačiau taip pat nevengiama ir medienos atspalvių, leidžiančių sukurti dar jaukesnę kambario aplinką.

Puoselėjant šį stilių, dažnai pasirenkami retro stiliaus vonios baldai ir vandens maišytuvai, tačiau tokių išskirtinių detalių surasite kur kas daugiau. Gausus vonios įrangos ir baldų pasirinkimas pateikiamas Arsan.lt el. parduotuvėje.

Shabby chic

Nors toks pavadinimas mūsų šalyje linksniuojamas pakankamai retai, iš tiesų jį atskleidžiančios idėjos dažnai naudojamos ne tik vonios kambariuose, bet ir kitose namų erdvėse. Šį stilių geriausiai apibūdintų žodis romantika: pastelinės spalvos (ypač – itin šviesūs tonai), sendintos detalės ir įmantrios formos leidžia išplėtoti itin jaukią ir šiltą atmosferą.

Svajojantiems apie tokią aplinką savo vonios kambaryje, patartina rinktis sendinto paviršiaus baldus (nutrynę dažų sluoksnį tai galite padaryti ir patys) bei kruopščiai apgalvoti kiekvieną detalę. Jei visos jos bus jaukios ir romantiškos, nesunkiai išplėtosite shabby chic interjero stilių.

Organiškas

Šiame stiliuje vyrauja natūralios medžiagos. Bene geriausiai jį atskleidžia medienos atspalviai, todėl vonios kambarys atrodo jaukus ir šiltas – tokioje aplinkoje galima visapusiškai pailsėti, todėl šį stilių dažnai pasirenka tie, kurie nori sukurti ramybe alsuojančią oazę.

Jį atskleisti padės medienos atspalvių vonios baldų komplektai, švelnūs vonios įrangos tonai, matiniai paviršiai ir kitos jaukumą užtikrinančios detalės. Nesuklysite pasirūpinę ir keliais žaliuojančiais augalais – jie leis pasijusti arčiau gamtos.

Industrinis

Minimalistinės spalvos, juodai balti deriniai ir viską apjungiantis paprastumas – taip trumpiausiai būtų galima apibūdinti industrinį stilių, turintį panašumų su moderniu interjeru. Čia dominuoja metalas ir chromuoti paviršiai, todėl vonios kambario įrengimas tikrai nebus sudėtingas: svarbiausia išlaikyti minimalizmą ir vengti „saldesnių“ sprendimų.

Tarp visų šių stilių galima surasti daugybę panašumų, todėl įrenginėjant vonios kambarį, nebūtina pasirinkti vieno iš jų. Drąsiai galite apjungti skirtingas idėjas – jei pavyks išsaugoti harmoningumą, Jūsų vonios kambarys nustebins unikalumu ir niekur kitur nematyta išvaizda!

 

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.