Praustuvų montavimo būdai: kurį rinktis?

Renkantis naują vonios kriauklę, tenka apgalvoti nemažai skirtingų kriterijų – praustuvo montavimo tipas yra vienas iš jų. Nuo šios ypatybės priklauso ir tam tikros kriauklių savybės, kurios gali padėti priimti galutinį sprendimą. Jei artimiausiu metu planuojate keisti kriauklę, kviečiame su visomis jomis susipažinti – žinodami šią informaciją, kur kas lengviau nuspręsite, kuris vonios praustuvas iš tiesų būtų pats tinkamiausias. 

Iš apačios klijuojami praustuvai. Kaip jau galime suprasti iš pavadinimo, šio tipo vonios kriauklės tvirtinamos iš stalviršio apačios – šis montavimas yra pakankamai sudėtingas, tačiau galima teigti, jog tai kone vienintelis ryškesnis jo trūkumas. Toliau Jūsų laukia pakankamai solidūs privalumai: iš apačios montuojamas praustuvas yra tokio paties aukščio ar kiek žemesnis už stalviršį, todėl užtikrinama estetiška patalpos išvaizda, o interjeras neatrodo pernelyg apkrautas. Toks sprendimas taip pat užtikrina paprastesnę priežiūrą, kadangi į kriauklę patogiai galima nušluoti bet kokius nešvarumus, o konstrukcinių detalių išvis nereikia valyti.

Praustuvai, dalinai montuojami į stalviršį. Dar kitaip žinomi kaip įleidžiami, šio tipo vonios praustuvai iš dalies savo išvaizda labai primena prieš tai aptartus klijuojamus įrenginius, tačiau šie gaminiai yra įstatomi į stalviršį iš viršaus. Tai reiškia, jog pats montavimas yra gerokai lengvesnis, tačiau priežiūra – kiek sudėtingesnė, kadangi teks apvalyti ir ant stalviršio esančius vonios praustuvės kraštus. Šio tipo įrenginiai nustebins plačiomis pritaikymo galimybėmis (juos galėsite montuoti tiek ant stalviršio, tiek ant baldų) bei nereikalaus daug stalviršio erdvės, tad ją galėsite išnaudoti kitiems reikmenims.  

Pakabinami praustuvai. Šio tipo įrenginiai yra montuojami prie sienos – pasirinkę tokį variantą, turėsite daug galimybių pasirinkti tiek tinkamiausią praustuvo aukštį, tiek ir konkrečią jo vietą. Labiausiai pakabinamos kriauklės vertinamos dėl to, jog užima itin nedaug erdvės, todėl jos dažniausiai pasirenkamos nedideliems vonios kambariams. Visas grindų plotas lieka laisvas, tad užtikrinamas patogus priėjimas, o taip pat yra galimybė išnaudoti jį kitiems daiktams. Tiesa, kai kurie modeliai turi nepaslėptus vamzdžius, galinčius šiek tiek paveikti ir vonios interjerą, tačiau pasirūpinus stilinga jų apdaila, tokio trūkumo galima išvengti.

Ant stalviršio pastatomi praustuvai. Praustuvai, pastatomi ant stalviršio, bene labiausiai dėmesį atkreipia dėl savo stilingos išvaizdos – tokie įrenginiai gali tapti vonios kambario akcentu ar pagyvinti patalpos interjerą. Nors detalių, kurias reikės valyti, bus šiek tiek daugiau, montavimo darbai tikrai ilgai neužtruks. Pagrindinis dalykas, kuriam reikėtų skirti kiek daugiau dėmesio, yra šios vonios kriauklės aukštis: patartina įsitikinti, ar ją patogiai galės pasiekti mažiausieji šeimos nariai.

Grindiniai praustuvai. Šio tipo kriauklės ant kojos taip pat nustebins unikalia išvaizda, galinčia papuošti bet kokį vonios interjerą. Tikėtina, kad tokiam praustuvui surasite vietos bet kokio dydžio patalpoje, tačiau reikėtų įvertinti ir tai, jog pasirinkus tokį įrenginį, išnaudojama ir grindų erdvė, todėl po praustuvu nebelieka vietos spintelei ar kitiems daiktams. Tačiau jei tokia ypatybė Jums neskamba kaip trūkumas, turėsite galimybę savo vonią papuošti itin originaliu įrenginiu!

Visi šie praustuvai voniai turi tiek trūkumų, tiek ir privalumų – klausimas, kokių ypatybių Jūs patys tikitės iš šio įrenginio. Atsakę į jį, tinkamų vonios kriauklių ieškokite Arsan.lt parduotuvėje: čia jas įsigysite palankiomis sąlygomis!

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.