Vaikams patogus vonios kambarys: kaip jį įrengti?

Vonios kambario įrengimas – pakankamai sudėtingas procesas, todėl nenuostabu, kad norėdami jį pritaikyti mažiesiems šeimos nariams, užtrunkame dar daugiau laiko. Visgi, jei atkreipsite dėmesį į tam tikrus esminius niuansus, šią užduotį įveiksite kur kas paprasčiau. Tad kaip suprojektuoti vonios kambarį, kad juo patogiai galėtų naudotis ir vaikai?

Saugi įranga

Vaikų oda yra kur kas plonesnė nei suaugusiųjų, todėl ypatingai svarbu pasirūpinti, kad jie leisdami vandenį nepažeistų rankučių. Tokiais atvejais ypač tinka termostatinis maišytuvas, kurį galima pritaikyti tiek voniai, tiek ir dušo kabinai. Termostatinio maišytuvo veikimo principas labai paprastas: nustačius norimą temperatūrą, galima išvengti jos svyravimų, o neįkaistantis korpusas užtikrina, kad vaikučiai naudodami jį, tikrai nenusiplikins.

Švelni apdaila

Norėdami sumažinti susižalojimų riziką, turėtumėte vengti aštrių kampų, kraštų ir metalinių detalių – vaikams draugiškame vonios kambaryje turėtų vyrauti apvalesnės formos. Taip pat vertėtų pagalvoti apie tokius paviršius, kuriuos lengvai galima nuvalyti: pirštų žymių tikriausiai nepavyks išvengti, tačiau galite pasirūpinti, kad jie Jums sukeltų kaip įmanoma mažiau nepatogumų.

Patogus naudojimas

Komfortiškai mažylis šioje patalpoje jausis tik tuomet, kai visi įrenginiai ir daiktai jam bus lengvai pasiekiami – užtikrinkite, kad svarbiausius reikmenis jis galėtų pasiimti be Jūsų pagalbos. Tam puikiai tiks atviras lentynas turinčios spintelės ar pagal vaiko ūgį pritaikytos sieninės lentynos. Įėjimas į dušo kabiną taip pat turėtų būti patogus: bene geriausiai tam tinka Walk In dušo kabinos, tačiau jei svarstote apie kitokį tipą, užteks ir papildomų aksesuarų, pavyzdžiui, vonios rankenėlių. Visus šiuos gaminius rasite Arsan.lt el. parduotuvėje.

Mažylių zona

Vaikams ypač patinka turėti būtent jiems skirtus daiktus, tad jeigu leidžia galimybės, vertėtų pagalvoti nedidelę zoną, skirtą būtent mažiesiems. Tokiais atvejais ypač tinka mažesnės spintelės su praustuvu, virš kurių yra pakabinamas kosmetinis veidrodis – šio derinio pilnai pakaks, kad mažylis jaustųsi patogiai ir su mielu noru atliktų visas rytines procedūras.

Kuo daugiau spalvų

Mažyliai mėgsta spalvas ir įdomius sprendimus, todėl norėdami, kad vonios kambarys jiems būtų patrauklus, turėsite įtraukti šiek tiek daugiau originalių detalių – tam geriausiai tiks vonios aksesuarai. O jei ir patys nevengiate ryškesnių sprendimų, galite pagalvoti ir apie didesnius įrenginius: tuomet pravers spalvoti maišytuvai ar net vonios.

Svarbiausia, jog vaikams pasiekiamose vietose nebūtų pavojingų ar Jums labai brangių daiktų – tuomet visi galėsite maksimaliai atsipalaiduoti ir mėgautis vonios kambaryje atliekamomis procedūromis.

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.