Virtuvės vandens maišytuvai: tipai, gamintojai ir jų išskirtinumai

Virtuvėje nuolat atliekame įvairius vandens reikalaujančius darbus (plauname indus, produktus ir t.t.), tad vandens maišytuvai yra vieni svarbiausių ir bene dažniausiai naudojamų įrenginių. Šios virtuvės įrangos pasirinkimas yra pakankamai platus, todėl tenka gerokai pagalvoti, kuris maišytuvas geriausiai tiktų namams. Apsispręsite greičiau, jei susipažinsite su populiariausiais jų tipais ir žinomiausiais gamintojais juos ir aptarsime šiame straipsnyje.

Virtuvės maišytuvo valdymas

Šioje patalpoje dažnai tenka būti riebaluotomis ir šiek tiek nešvariomis rankomis, todėl svarbu, kad virtuvinis vandens maišytuvas būtų lengvai valdomas. Nusprendę atsinaujinti, turėsite galimybę pasirinkti vieną iš šių tipų.

Standartinis. Taip vadinami vieną svirtelę turintys maišytuvai virtuvei. Pagrindinis privalumas tas, jog viena ranka galima patogiai nustatyti reikiamą temperatūrą, taip sutaupant ir laiko, ir vandens sąnaudų. Sunku nesutikti, jog toks valdymas itin naudingas darbuojantis virtuvėje. Pasirinkę šį maišytuvą, turėsite galimybę rinktis iš itin plataus prekių sąrašo vien Arsan.lt parduotuvės asortimente Jūsų laukia daugiau kaip 200 skirtingų modelių.

Dviejų rankenėlių. Su šiais, dvi svirteles turinčiais virtuvės maišytuvais kiek sudėtingiau iš karto pasiekti reikiamos šilumos vandens srovę nebent iki šiol naudojote būtent tokio tipo įrenginius ir esate įgudę jais naudotis. Dažnai teigiama, jog jų valdymas priklauso nuo asmeninių įpročių. Be to, jei dažniausiai naudojate tik karštą arba tik šaltą vandenį, srovę atsukti galėsite ir su viena ranka.

Sensorinis. Nors šie virtuvės maišytuvai daugeliui vis dar naujiena, nesuklysime pasakydami, jog tai bene patogiausias valdymo tipas virtuvėje. Priežastis paprasta: naudojantis šiuo maišytuvu, jį įjungti galima vos prisilietus ranka (ar netgi paėmus metalinius virtuvės įrankius), todėl pavyksta neištepti paties įrenginio – vadinasi, ir priežiūrai tenka skirti kur kas mažiau dėmesio. Toks vandens maišytuvas ypač rekomenduojamas tiems, kurie daug laiko praleidžia virtuvėje.

Maišytuvo snapas

Po kranu dažnai tenka pakišti įvairaus dydžio daiktus, todėl svarbu atkreipti dėmesį į šių įrenginių aukštį, kurį reikėtų derinti prie virtuvinės kriauklės gylio. Virtuvės plautuvės maišytuvai gali turėti dviejų skirtingų tipų snapus – nuo jų priklausys ir tam tikros panaudojimo galimybės.

Fiksuotas. Tai bene dažniausiai sutinkamas maišytuvų tipas – tikėtina, jog būtent toks modelis ir dabar įmontuotas Jūsų namuose. Kaip galima suprasti iš pavadinimo, šie virtuvės kranai nekeičia savo padėties (tik sukasi į skirtingas puses), todėl renkantis tokį įrenginį, ypatingai svarbu įsitikinti, kad visi matmenys atitinka Jūsų poreikius ir patalpos išplanavimą.

Su užtraukiama žarna. Galima drąsiai teigti, jog virtuvinis maišytuvas su ištraukiama žarna yra vienas patogiausių pasirinkimų. Naudodamiesi juo, bet kada galite ištraukti žarnelę ir paprasčiau nuplauti produktus ar išplauti nešvarius indus. Jų kaina yra pakankamai panaši, kaip ir fiksuotą snapą turinčių kranų, tačiau galimybių tokie modeliai gali pasiūlyti kur kas daugiau – jei vertinate maksimalų komfortą, vertėtų apie tai pagalvoti.

Populiariausi gamintojai

Dažnai akcentuojama, jog siekiant, kad virtuvės vandens maišytuvai tarnautų ilgus metus ir džiugintų savo kokybe, labai svarbu atkreipti dėmesį į jų gamintojus. Ilgametę patirtį sukaupusios, puikiai produktą išmanančios bendrovės atsižvelgia į vartotojų poreikius ir nuolat tobulina savo gaminius, todėl pasirinkę vieną iš tokių variantų, galėsite būti tikri, jog kranas virtuvei iš tiesų bus vertas išleistų pinigų. Pasitikėdami vienu iš žemiau nurodytų prekinių ženklų, tikrai nesuklysite.

Franke. Ši kompanija yra lyderė tarp virtuvės ir vonios įrangos bei aksesuarų gamintojų visame pasaulyje, tad nieko stebėtino, kad virtuvės maišytuvai Franke taip pat pelnė vartotojų pasitikėjimą. Vokietijos gamintojai nuolat reaguoja į rinkos pokyčius ir siekia pasiūlyti pirkėjams aukščiausios kokybės, ilgaamžius sprendimus, kurie palankiai įvertinami net ir pačių išrankiausiųjų. Ypatingai didelis virtuvės kranų pasirinkimas leis patiems įsitikinti jų patvarumu.

Hansgrohe. Ne vieną dešimtmetį skaičiuojanti Vokietijos kompanija specializuojasi santechnikos srityje ir iki šiol rinkai pateikia naujoves. Jų gaminami virtuvės vandens kranai pasižymi subtiliu dizainu, funkcionalumu ir aukšta kokybe: šių įrenginių stilius gali pasigirti ir solidžiais apdovanojimais. Daug dėmesio skiriama funkcionalumui – juk būtent jo virtuvėje mums norisi labiausiai.

Tres. Europoje puikiai atpažįstamas Ispanijos prekinis ženklas pirkėjų mėgstamas dėl gebėjimo derinti žavų dizainą su kokybe ir patvarumu. Šių gamintojų siūlomi virtuvės kriauklės maišytuvai nustebins įdomesnėmis formomis – jei vertinate ne tik ilgaamžiškumą, bet ir įdomesnius sprendimus, turėtumėte atidžiau apžiūrėti būtent Tres kranų asortimentą. Čia tikrai bus iš ko pasirinkti!

Daniel. Nors šis Italijos prekinis ženklas gali būti negirdėtas, jei nuspręsite ieškoti išskirtinio virtuvės maišytuvo dizaino, tikrai turėsite progą iš arčiau su juo susipažinti. Šie vandens kranai atspindi ankstesniais laikais vyraujančias madas (retro ir antika yra keli iš tokių variantų), tačiau jei norėsis šiuolaikiškų ir patikimų sprendimų, taip pat surasite sau tiksiančių įrenginių.

Ravak. Nors ši Čekijos kompanija daugiausiai dėmesio skiria vonios įrenginiams (ypač platus vonių ir dušo kabinų pasirinkimas), juos taip pat būtų galima priskirti ir prie patikimų virtuvės maišytuvų gamintojų. Naujausios technologijos ir aukščiausios kokybės medžiagos užtikrins, jog ilgus metus galėtumėte mėgautis savo pasirinkimu.

Marmorin. Šie Lenkijos gamintojai gali pasiūlyti ypatingai gausų ir itin palankiai vertinamą virtuvės ir vonios kriauklių asortimentą, todėl nieko stebėtino, jog kartu su šiais įrenginiais derinami maišytuvai yra kokybiški ir patikimi. Nors jų pasirinkimas nėra toks gausus, ieškodami standartinių (arba priešingai – įdomesnių) atspalvių, tikrai turėsite iš ko pasirinkti.

Apgalvoję visus šiuos niuansus ir susipažinę su patikimiausiais gamintojais (jų, be abejo, surasite ir daugiau), nesunkiai apsispręsite, kuris vandens maišytuvas labiausiai tiks Jūsų virtuvei. Nepamirškite ir stiliaus – nors šis įrenginys nėra didelis, kiekviena detalė turi įtakos bendram patalpos interjerui.

 

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.