Viskas, ką Jums reikia žinoti apie plienines vonias

Rinkdamiesi vonią, visuomet daug dėmesio skiriame jos medžiagos pasirinkimui, kadangi būtent nuo šio niuanso priklauso daug šio įrenginio ypatybių. Pakankamai daug gerų atsiliepimų susilaukia ir savo populiarumo nepraranda plieno vonios – jei svarstote apie tokio įrenginio įsigijimą, pirmiausia siūlome atidžiau susipažinti su šių vonių privalumais, trūkumais bei gamybiniais procesais.

Kaip gaminamos plieninės vonios?

Beveik visais atvejais plieninės vonios yra spaudžiamos ir formuojamos iš plieno lakšto, kuris gamykloje yra išlyginamas ir suformuojamas. Išgavus pagrindinę formą, vonia yra valoma, tam, kad ant jos neliktų jokių dėmių ar nelygumų. Galiausiai vonia apipurškiama emalio danga (būtent ji nulemia nemažai žemiau išvardintų ypatybių) ir visas gaminys kūrenamas specialioje krosnyje, kad susidarytų nepaprastai stiprus cheminis ryšys tarp plieno ir emalio.

Plieninių vonių privalumai ir trūkumai

Tam, kad lengviau apsispręstumėte, ar plieninė vonia Jums tinka, turėtumėte įvertinti šių įrenginių trūkumus bei pranašumus.

Privalumai:

Tvarumas ir ilgaamžiškumas. Šio tipo vonios nepaveikios įbrėžimams, trynimams, smūgiams, kūno priežiūros priemonėms ir jose esantiems chemikalams bei šviesai – visa tai leidžia įsitikinti šių gaminių patvarumu ir patikimumu. Kartais ant emalės galite pastebėti trynimų žymes, tačiau jas labai greitai galėsite nuvalyti.

Palanki plieninės vonios kaina. Apžiūrėję šių vonių asortimentą, netruksite įsitikinti, kad šie gaminiai parduodami itin palankia kaina – jei ieškote optimaliausio kainos ir kokybės santykio, verta pagalvoti apie šį variantą.

Paprasta priežiūra. Galite būti tikri, kad plieninės vonios valymas nepareikalaus daug Jūsų laiko – pirmiausia dėl to, kad šis paviršius nekaupia nuosėdų ir nešvarumų. Tačiau ir atėjus profilaktinio valymo laikui, daug vargo neturėsite, kadangi šiai voniai tiks tie patys valikliai, kuriuos naudojate dušo stiklams ar plytelėms.

Nedidelis svoris. Šio tipo įrenginiai maždaug keturis ar net penkis kartus lengvesni nei, tarkim, ketaus vonios. Tai reiškia, kad plieninės vonios montavimas bus kur kas paprastesnis ir nereikalaus daugybės fizinių pastangų.

Greitas įšilimas. Net nepastebėsite, kaip greitai plieninė vonia įšils ir negaištant brangaus savo laiko bus galima mėgautis atpalaiduojančiomis procedūromis.

Ekologiškumas. Jei stengiatės dažniau priimti aplinkai draugiškus sprendimus, šis variantas Jums taip pat turėtų patikti. Plienas yra natūraliai gaminama žaliava, priešingai nei, pavyzdžiui, akrilas, kuriam naudojamas iškastinis kuras. Be to, ši medžiaga yra perdirbama, tad kai vonios nebereikės, ją bus galima išlydyti ir paversti kuo nors kitu.

Daugiau vietos Jūsų maudynėms. Jei svarstote, kuri – akrilinė ar plieninė vonia – turėtų atsidurti Jūsų namuose, turėtumėte įvertinti tai, jog lyginant tų pačių išorinių matmenų gaminius, plieninės vonios „vidus“ visuomet bus bent keliais centimetrais didesnis. Tai užtikrins dar daugiau komforto!

Trūkumai:

Garsiai tekantis vanduo. Tol, kol vonia bent šiek tiek užsipildys, galite girdėti kiek garsesnį leidžiamo vandens garsą – laimei, tai trunka labai neilgai.

Ribotas stilių pasirinkimas. Tarp šių vonių nerasite itin daug skirtingų stilių ar formų įvairovės, kadangi jos visos pakankamai panašios. Tačiau jei toks stilius Jums prie širdies, tikrai nelaikysite šios ypatybės dideliu trūkumu.

Greičiau atvėstantis paviršius. Teigiama, kad šios vonios kaip ir įšyla, taip ir atvėsta greičiau, tačiau vis dažniau kalbama, jog tai tėra gandas, kadangi ir šios, ir ketaus ar akrilinės vonios iš tiesų atšąla labai panašiu metu.

Įvertinus visus plieninių vonių ypatumus, nesunku padaryti išvadą, jog šie gaminiai patiks kiekvienam, vertinančiam aukštą kokybę, komfortą ir prieinamą kainą. Itin palankiomis kainomis jas galima nusipirkti Arsan.lt el. parduotuvėje – užsukite tuo įsitikinti!

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.