Blogas kvapas iš virtuvės kriauklės: kokios jo priežastys?

Virtuvinės kriauklės – vienas dažniausiai šiame kambaryje naudojamų įrenginių, todėl nieko stebėtino, jog laikui bėgant tenka susidurti su įvairiomis jų problemomis. Viena iš jų – nemalonus sklindantis kvapas. Tokio aromato priežastis nustatyti ir jų atsikratyti yra pakankamai sudėtinga, tačiau jei atkreipsite dėmesį į šiuos niuansus, netrukus ir vėl galėsite mėgautis malonia atmosfera savo virtuvėje.

Bakterijos. Iš virtuvės plautuvės sklindantis nemalonus kvapas gana dažnai įspėja apie nutekėjimo vamzdžiuose esančias bakterijas – jos ypatingai mėgsta vandenį, maisto likučius ir šiltą virtuvės temperatūrą. Su bakterijomis geriausia kovoti pasitelkiant virtuvėje naudojamas priemones, tokias kaip actas ar soda.

Tam taip pat tinka specialūs valikliai, tačiau bet kuriuo atveju turėtumėte įsitinkinti, jog pasirinktas metodas nepakenks Jūsų plautuvei. Norint išvengti didesnių problemų, rekomenduojama rinktis kuo natūralesnes priemones, kurias vėliau reikėtų nuplauti karštu vandeniu.

Šiukšlės. Maisto likučiai, prilipę prie kanalizacijos vamzdžių, gana greitai pradeda pūti ir skleisti nemalonų kvapą – šią problemą galime pastebėti ir tuomet, jei vanduo iš virtuvės kriauklės išbėga pakankamai sunkiai. Tokiais atvejais vertėtų šiek tiek pravalyti kanalizacijos vamzdžius – tam tiks tiek specialūs valikliai, tiek prieš tai minėtos bakterijų pašalinimo priemonės.

Visgi, jei kvapas atsirado pakankamai neseniai, priežastis gali slėptis ir po virtuvės kriaukle, todėl prieš imantis tolimesnių veiksmų, vertėtų įsitikinti, jog šiukšliadėžė ar šiukšlių rūšiavimo sistema neturi įtakos nemaloniems aromatams. Pasitaiko atvejų, kuomet blogą kvapą skleidžia juose esantys maisto likučiai – atsikračius jų, viskas stoja į senas vėžias.

Kriauklės sifonas. Kadangi būtent šis gaminys turėtų padėti išvengti nemalonių kvapų, problema dažniausiai slepiasi būtent čia. Tai gali būti ir prieš tai minėtų maisto likučių sankaupos, ir paties sifono susidėjimas – dėl to gali atsirasti vandens pratekėjimo tarpai. Rekomenduotina atidžiai apžiūrėti naudojamo sifono būklę – galbūt užteks sutvirtinti jungtis, o gal teks įsigyti naują gaminį. Tiek virtuvės kriauklės, tiek joms skirti priedai gera kaina parduodami Arsan.lt el. parduotuvėje. Nemalonus kvapas gali atsirasti ir tuomet, jei virtuvės kriauklė ilgą laiką nebuvo naudojama – tokiais atvejais užtenka atsukti kraną ir neilgai trukus visi aromatai išgaruoja.

Tai dažniausiai pasitaikančios nemalonaus kvapo priežastys, todėl tikėtina, jog tarp jų atrasite Jums tiksiantį sprendimo būdą. Norint tokių problemų išvengti ateityje, vertėtų daugiau dėmesio skirti virtuvinės kriauklės ir jos detalių priežiūrai – profilaktiškai jas pravalę ir apžiūrėję, veiksmų galėsite imtis anksčiau, nei namuose pasklis blogas kvapas.

Related products

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.