kampine duso kabina
Nusprendus įsigyti naują dušo kabiną, kiekvienam tenka susipažinti su itin gausiu jų pasirinkimu, kuris apima ne tik skirtingus dydžius ar dizainus, bet ir tam tikrus dušo kabinų tipus. Kuris iš jų geriausiai tiks jūsų vonios kambariui, priklauso ir nuo asmeninių poreikių, tačiau svarbiausias aspektas šiuo atveju yra patalpos dydis ir išplanavimas. Tad jei atidžiau panagrinėsite kiekvieno dušo kabinos tipo ryškiausias savybes, pakankamai lengvai priimsite teisingą sprendimą.

Kampinės dušo kabinos

Šio tipo dušo kabinos montuojamos kampe, tačiau šiuo atveju matome kvadratinę (o kartais – stačiakampę) formą be jokių nukirstų kampų. Tad toks variantas suteikia šiek tiek daugiau erdvės maudynėms, tačiau ar šį skirtumą pajausite, priklausys nuo asmeninių jūsų maudymosi įpročių. Vertėtų pažymėti ir tai, jog kai kurios kvadratinės dušo kabinos turi kur kas griežtesnes linijas, tačiau priklausomai nuo patalpos interjero, toks variantas gali lengvai įsilieti į bendrą visumą. 

Šio tipo dušo kabinos išsiskiria universalumu, todėl tiks bet kuriai patalpai, kurioje numatyta įrengti dušo erdvę kampe. Mažesniuose vonios kambariuose toks sprendimas leis sutaupyti erdvės, o jei turite daugiau vietos ir norite dar didesnio komforto, galite rinktis erdvesnes stačiakampio formos kabinas – įvairovės šiuo atveju tikrai netrūksta.

kampine duso kabina
kampine duso kabina

Pusapvalės dušo kabinos

Šio tipo dušo kabinos yra montuojamos kambario kampe ir nereikalauja daug vietos, todėl geriausiai tinka mažesnėms erdvėms. Maksimaliai išnaudojus laisvą kampą, daugiau vietos lieka kitiems įrenginiams, o švelnesnė forma ir „nupjautas“ kampas kambariui suteikia dar daugiau erdvumo. Nors dažniausiai diskutuojama, ar toks pasirinkimas nesutrikdo komforto, daugelio specialistų teigimu, trūkstamas kampas neturi įtakos maudymosi kokybei.

Pusapvalės dušo kabinos itin paklausios ne tik mūsų šalyje, bet ir kitose Europos valstybėse – tokia didelė paklausa lemia ir didesnę pasiūlą, todėl prekyboje galima atrasti itin daug skirtingų šio tipo modelių. Tad jei pagal kambario išplanavimą numatyta, jog dušo kabina turėtų būti montuojama kampe, taip pat galite išbandyti šį tipą. Tuomet geriausiai tiks prailgintos, į išorę varstomas dureles turinčios pusapvalės dušo kabinos – jos užims šiek tiek daugiau vietos, tačiau vizualiai kambarys atrodys erdvesnis.

pusapvale duso kabina
pusapvale duso kabina

Penkiakampės dušo kabinos

Dar vienas kampe montuojamas dušo kabinos tipas, taip pat puikiai tinkamas mažesnėms patalpoms. Visgi, šiuo atveju dėmesį labiausiai atkreipia unikali šių įrenginių forma – tokie sprendimai, priklausomai nuo pasirinktų išmatavimų, gali suteikti dar daugiau erdvės (o tuo pačiu – ir komforto) jūsų maudynėms bei praturtinti monotonišką kambario interjerą.

Nors penkiakampė dušo kabina tinka ir prie standartinio, ir prie modernaus vonios stiliaus, pirkėjai, baimindamiesi įmantresnių sprendimų, šį tipą renkasi kiek rečiau. Tačiau jei norite sutaupyti kambario erdvės ir ieškote stilingų būdų, kaip tai padaryti, tikrai nesuklysite pasirinkę būtent šį dušo kabinos tipą. 

penkiakampe duso kabina
penkiakampe duso kabina

Prie lygios sienos montuojamos dušo kabinos

Prie sienos montuojama dušo kabina labiausiai tiks tiems, kuriems pabodo standartiniai kampe montuojami sprendimai – kadangi šiam įrenginiui reikalinga tik viena lygi siena, dušo erdvę galėsite įrengti bet kurioje kambario vietoje. Vertėtų atkreipti dėmesį į tai, jog tuomet dušo kabina tampa labiau pastebima, tačiau jei pasirinksite berėmes konstrukcijas turinčius variantus, lengvai pavyks išlaikyti subtilų ir elegantišką kambario stilių.

Prie lygios sienos montuojamos dušo kabinos gali būti pusapvalės, kvadratinės ir stačiakampės, tad jas galėsite naudoti įvairaus dydžio patalpose. Žinoma, tuomet labai svarbu atsižvelgti į durų varstymo tipą (mažesniems kambariams geriausiai tiks slankiojančios, į vidų ar abi puses atsidarančios durelės) bei tikslesnius dušo kabinos išmatavimus. Tačiau jei lengva konstrukcija ir šiuolaikiški sprendimai yra jūsų prioritetas, šis variantas bene geriausiai pateisins visus lūkesčius.

prie lygios sienos duso kabina
prie lygios sienos duso kabina

Walk In stacionarios dušo kabinų sienelės ir pertvaros

Dar vienas modernus dušo kabinų tipas, suteikiantis galimybę suprojektuoti maudymosi zoną ir pagal kambario išplanavimą, ir pagal savo asmeninius poreikius. Vandens nutekėjimo sistema (latakas arba dušo padėklas) montuojama tiesiai ant grindų arba grindyse, todėl turite pilną laisvę rinktis norimo dydžio dušo kabiną, nes nereikia atsižvelgt į standartinius dušo padeklų matmenis. Toks sprendimas taip pat leidžia atsiskleisti keraminių plytelių grožiui. Nejudančios sienelės užtikrina stabilumą, todėl šios dušo kabinos – ypač saugios, o kadangi praktiškai visą jų konstrukciją sudaro stiklas, priežiūrai taip pat tenka skirti kur kas mažiau dėmesio.

Pasirinkus didesnius ir platesnius variantus, galima sukurti labai patogų įėjimą į dušo kabiną, todėl toks sprendimas puikiai tinka vonios kambariams, kurie yra pritaikyti vyresniems ar judėjimo sutrikimų turintiems žmonėms. Šias sieneles taip pat pritaikysite ir šiuolaikiškiems, mažesniems ar didesniems vonios kambariams, tad jeigu norisi mėgautis dušo procedūromis didesnėje erdvėje, vertėtų pagalvoti apie tokį variantą. 

walk in duso kabina
walk in duso kabina

Masažinės, garinės dušo kabinos

Jei kalbėsime ne apie kabinų formas, bet apie jų galimybes, vertėtų išskirti dar vieną šios įrangos tipą – masažines, garines dušo kabinas. Tokie modeliai suteikia galimybę maudynių metu dar labiau atsipalaiduoti ir išbandyti įvairius vandens masažus, tad labiausiai tinka tiems, kurie nori skirti daugiau dėmesio gerai savijautai ir atsipalaidavimui. 

Masažinės dušo kabinos gali būti pačių įvairiausių formų, todėl jas nesunkiai pritaikysite bet kokio dydžio patalpoje, tačiau turėtumėte atsižvelgti į tai, jog ši įranga dažniausiai turi ir „stogą“, tad jums turėtų būti aktualūs aukščio apribojimai. Visgi, jei toks boksas tilps jūsų vonios kambaryje, privalumų tikrai nestigs – jam nereikės jokios papildomos apdailos, o garo funkcijos padės atgauti jėgas ir pasiruošti naujiems iššūkiams.

Pažemintos dušo kabinos su giliu padėklu

Iki šių dienų vis dar diskutuojama apie vonių ir dušo kabinų pranašumus, tačiau daugelis nusprendžia rinktis dušo kabiną vien dėl mažesnių jos išmatavimų. Tad jeigu ir jūs nusprendėte priimti tokį sprendimą dėl to, kad kambarys yra nedidelis, tačiau iš tikrųjų svajojote apie vonią, pagalvokite apie alternatyvą – pažemintą dušo kabiną su giliu padėklu. Tokio tipo dušo kabinos dažniausiai montuojamos kampe, todėl lengvai jas pritaikysite ir nedidelėms erdvėms. Teigiama, kad šis variantas ypač tinkamas vaikams ir vyresniems žmonėms, tačiau ir jūs patys netruksite įsitikinti teikiamais privalumais.

duso kabina sugiliu padeklu
duso kabina sugiliu padeklu

Nestandartinės dušo kabinos

Šio tipo dušo kabinas galima apibūdinti labai paprastai – jos geriausiai tinka nestandartinio išplanavimo vonios kambariams ir tiems, kurie svajoja apie įdomiai įrengtą dušo erdvę. Tad jei turite lubas su nuolydžiu, norite išnaudoti nedidelę nišą kambaryje ar ieškote kitų netradicinių sprendimų, nestandartinių dušo kabinų asortimente tikrai surasite ne vieną jums tiksiantį variantą. Tokie modeliai dažniausiai išsiskiria minimalistiniu stiliumi ir turi berėmes konstrukcijas, todėl lengvai derės prie bet kokio patalpos interjero. Mes savo klientams visada sakome - nėra padėties be išeities, todėl nesunkiai įgyvendinsime jūsų vizijas.

nestandartine duso kabina
nestandartine duso kabina

Dušo kabinų tipų pasirinkimas – itin platus, tad atsižvelgdami į savo lūkesčius ir galimybes, greitai nuspręsite, kuris iš jų tinka geriausiai. Visgi, nepamirškite apgalvoti ir kitus aspektus: durų darinėjimo būdą, stiklo tipą, patikimą gamintoją ir tikslius matmenis, taip pat apsvarstykite ir dušo durų į nišą bei vonios sienelių variantus – tuomet ilgus metus būsite patenkinti savo pasirinkimu.

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.