duso latakas

Dušo kabina yra viena pagrindinių įrenginių vonios kambaryje, todėl turėtume skirti pakankamai  dėmesio ne tik jos tipui, bet ir pačiam montavimui. Dažniausiai tenka apsvarstyti dušo padėklus, trapus ar latakus – kiekvienas šių gaminių turi savų privalumų ir trūkumų, tad tik atidžiau su jais susipažinę, galėsite priimti geriausiai tiksiantį sprendimą.

Dušo latakai

Privalumai. Šie gaminiai leidžia sutaupyti daugiau erdvės, kadangi visa vandens nubėgimo sistema yra paslėpta po grindimis. Pasirinkus lataką, vanduo subėga pro dailias groteles – jos ne tik suteikia žavesio, bet ir užtikrina, kad iškart subėgs didesnis kiekis vandens ir taip bus galima išvengti nepatogumų vonios kambaryje. Be to, šie įrenginiai yra itin paprastai montuojami: dažniausiai nereikia gaišti laiko formuojant didesnį nuolydį ir nereikia nieko papildomai išgriauti ar įrengti, todėl bendras kambario interjeras išlieka nepakitęs. Latakai turi daug vietos tolygiai pašalinti nešvarumus ir išvengti užsikimšimo. Net jei viena grotelių užsikimštų, vanduo vistiek lengvai nutekės kitomis grotelėmis.

duso latakas

Dušo latako grotelės pasižymi plačiomis dizaino galimybėmis: jos gali būti pačių įvairiausių raštų ir skirtingų spalvų. Kartais pakanka nedidelės detalės, kad dušo zona atrodytų išskirtinė. Šiuos gaminius galite įsigyti atskirai arba kartu su visu komplektu. Atkreipkite dėmesį, jog kai kurios grotelės turi elektropoliruotą paviršių – ant tokių gaminių sunkiau kaupiasi nešvarumai, tad galėsite mėgautis paprastesne jų priežiūra.

duso latakas

Trūkumai. Toks variantas kai kuriais atvejais gali būti sunkiau pritaikomas architektūriškai – daugiausiai problemų gali kilti gyvenantiems daugiabučiuose. Naujos statybos namuose sistemą prijungti prie kanalizacijos yra visai paprasta. Dažnai baiminamasi dėl kaimynų saugumo, tačiau tai daroma nepagrįstai – kokybiški dušo latakai sėkmingai atliks savo darbą ir padės išvengti bet kokių didesnių nesklandumų. 

Dušo trapai

Privalumai. Pagrindinis šių gaminių privalumas, toks pat, kaip ir latakų – naudojant juos, galima sukurti šiuolaikiškesnę ir erdvesnę dušo zoną. Tad trapai ypač tinka planuojantiems pasirinkti stacionarias dušo kabinų sieneles ar kitus nestandartinius variantus. Kalbant apie pačių įrenginių įsigijimą, trapai yra šiek tiek pigesni, tačiau galutinė jų vertė priklauso nuo pasirinkto modelio.  

Dušo trapai skiriasi ne tik matmenimis: jie taip pat gali būti skirtingų formų, pagaminti iš aukštesnės kokybės medžiagų, tad vertėtų atidžiau susipažinti su galimais pasirinkimais.

duso trapas

Trūkumai. Kadangi naudojant trapą vanduo subėga tik į vieną angą, dažnai teigiama, jog vienu metu gali subėgti kur kas mažesnis jo kiekis. Be to, neretai nutinka taip, jog maudynių metu mes stovėdami dalinai uždengiame šią skylę – dėl to kyla vandens nutekėjimo problemų. Vertėtų pažymėti ir tai, jog norint įmontuoti trapą, dažniausiai tenka kur kas daugiau padirbėti – šiuo atveju teks ne tik įsitikinti, kad toks montavimas yra galimas, bet ir iš visų pusių suformuoti tinkamą nuolydį.

duso trapas

Iš esmės tiek trapai, tiek latakai veikia panašiu principu – vienintelis skirtumas yra tas, jog įsirengus vonios lataką vanduo tekės pro groteles, o pasirinkus grindų trapą, jis išbėgs pro vieną angą. Kainos atžvilgiu trapai yra šiek tiek pigesni, tačiau latakai lengviau praleidžia vandenį, todėl jis greitai subėga į kanalizaciją ir nesikaupia ant grindų. Latako grotelės daugeliui vizualiai atrodo estetiškiau, o tai ypač svarbu tais atvejais, kai pasirenkamos stiklinės dušo kabinos durys.

Šie įrenginiai turi išties nemažai privalumų, tačiau renkantis reikėtų atkreipti dėmesį į tai, ar vonios kambaryje yra galimybė montuoti šiuos gaminius – sistema yra įleidžiama į grindis, todėl jeigu norite pakeisti seną dušo kabiną nauja, iš anksto reikėtų pasitikrinti, ar bus galimybė pasiekti reikalingą gylį. Renkantis įrenginį, vertėtų atkreipti dėmesį į vandens nuolydį – kuo jis bus didesnis, tuo vanduo nutekės sklandžiau.

duso trapas

Dušo padėklai

Privalumai. Dušo padėklas geriausiai tiks tiems, kurie gyvena senos statybos namuose ir nenori, jog pratekėjęs vanduo užlietų kaimynus. Toks gaminys laikomas itin saugiu ir patikimu, todėl pasirinkę jį, išvengsite bet kokių nemalonių rūpesčių. 

Dušo padėklai pasižymi nesudėtingu montavimu ir visapusišku saugumu. Ši gaminį galima pritaikyti įvairiai išvestoms kanalizacijoms, o gausus pasirinkimas suteikia galimybę kiekvienam atrasti poreikius atitinkantį gaminį. Be to, kur kas mažiau tikėtina, kad iš padėklo ištekės vanduo, tad tiek jūsų grindys, tiek kaimynų lubos liks saugios.

Naujesni dušo padų modeliai siūlo montavimą lygiai su grindų plytelių paviršiumi, kas užtikrina subtilų ir estetiškai patrauklų vaizdą. Taip pat nauji modeliai pasižymi specialia neslystančia danga.

duso padeklas

Trūkumai. Nusprendus pasirinkti šį variantą, keliais centimetrais gali sumažėti dušo zona, o taip pat – vizualiai (ir ne tik) mažesnis atrodys pats vonios kambarys. Tikėtina, jog prastesnis bus ir vandens nutekėjimas, kadangi šiuo atveju yra naudojamas sifonas, tačiau tai nebūtinai sukels jums diskomfortą – to tikrai išvengsite, jei nuspręsite pasirinkti gilesnį dušo padėklą. Kitų variantų vertėtų paieškoti tuomet, jei prioritetą teikiate paprastai priežiūrai – tai tikrai nėra stiprioji dušo padėklų pusė.

Dušo padėklai pasižymi didele pasirinkimo įvairovė, tad jei nuspręsite vonios kambariui pritaikyti padėklą – iš pradžių susipažinkite su pagrindiniais jų variantais.

Kampiniai dušo padėklai kaip jau galima suprasti iš pavadinimo, dažniausiai yra montuojami patalpos kampe – toks variantas sutaupo nemažai erdvės, todėl puikai tinka mažesniems kambariams. Visgi, jei turite didesnį vonios kambarį ar esate numatę kitą dušo kabinos vietą, turėtumėte žinoti, jog tokį padėklą galite montuoti ne tik prie sienos. Tiek kompaktiški, tiek gerokai didesni, stačiakampio formos dušo padėklai leis įgyvendinti pačias įvairiausias jūsų idėjas.

kampinis duso padeklas

Pusapvaliai dušo padėklai dažniausiai montuojami kartu su pusapvalėmis dušo kabinomis. Toks sprendimas puikiai tinka norintiems sukurti patogią, tačiau daug vietos nereikalaujančią dušo erdvę – ypač tais atvejais, kai nusprendžiama tokį padėklą pastatyti kambario kampe. Visa paslaptis slypi nukirstame kampe: maudynių metu jo visiškai nesijaučia. Visgi, kaip ir kampinius, pusiau apvalius dušo padėklus galima rinktis ir didesnei patalpai.

pusapvalis duso padeklas

Gilūs dušo padėklai dažniausiai yra tapatinami su mini voniomis. Turint tokį gaminį, galima patogiai atsisėsti, o jei namuose yra mažų vaikų, jiems tokios maudynės tampa dar patogesnės ir įdomesnės. Be to, pusvonės padeda išvengti didesnio vandens prisitaškymo.

gilus duso padeklas

Nestandartiniai dušo padėklai gali nustebinti tiek savo linkiais, tiek netradiciniais išmatavimais, todėl dažniausiai yra pasirenkami tų, kurie mėgsta originalius sprendimus ar turi nestandartinius vonios kambarius. Tokie dušo padėklai gali būti išpjauti pagal individualius matmenis ar formas. Tad jeigu kartais atrodo, jog pagal jūsų poreikius ar galimybes nepavyks atrasti standartinio įrenginio, vertėtų atidžiau panagrinėti būtent šį asortimentą.

nestandartinis duso padeklas

Atidžiai pasvėrę pliusus ir minusus, kur kas lengviau nuspręsite, kuris šių įrenginių jums tinka geriausiai. Vieno teisingo atsakymo šiuo atveju nėra, tad viskas priklauso tik nuo jūsų poreikių ir galimybių.

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.