juoda spalva interjere
Apžvelgus kelių paskutinių metų vonios interjero tendencijas, nesunku pastebėti, kad juodas interjeras yra nesenstanti tendencija. Jei anksčiau buvo manoma, kad tamsūs atspalviai tinka tik didesnėms erdvėms, dabar yra gausybė pavyzdžių, kuomet juoda spalva tinka praktiškai bet kuriam vonios kambariui. ARSAN profesionalų komanda aptars, kas lėmė šių atspalvių populiarumą ir kaip juodą spalvą pritaikyti savo vonios kambaryje. 

Kodėl verta rinktis juodą spalvą interjere?

Abejojantiems juodos spalvos privalumais, susipažinkite su šiomis ypatybėmis:

Modernus vonios interjeras. Tamsus vonios kambarys visuomet siejamas su prabanga ir elegancija – galima teigti, jog tai nesenstanti klasika, kuri, net ir praėjus šiam bumui, vis vien atrodys moderniai ir stilingai. Šie atspalviai nerėžia akies, todėl vonios stilistika nepabos, o jei juodus akcentus kruopščiai derinsite ir naudosite saikingai, be didelių pastangų pavyks sukurti labai jaukią ir unikalią aplinką.

juoda spalva interjere

Nesudėtinga priežiūra. Taip, dulkių, muilo, dantų pastos ar kitos panašios nuosėdos ant tamsių paviršių yra pastebimos labiau, tačiau jei kalbėsime apie pirštų antspaudus, lyginant su chromu, tamsūs matiniai paviršiai turi nemenką pranašumą. Pavyzdžiui, juodi matiniai maišytuvai yra lengviau prižiūrimi – viskas, ko jums reikia jų valymui – muiluoto vandens arba pH subalansuoto valiklio. Naudokite tik švarų mikropluošto audinį paviršių valymui.

juodi maisytuvai

Universalumas. Juoda spalva yra ne mažiau universali nei balta – praktiškai neįmanoma surasti atspalvio, prie kurio ji netiktų. Tas pats ir su stiliais: juodi akcentai dera tiek su šiuolaikišku, labai moderniu interjeru, tiek su visiškai klasikiniais sprendimais. Net ir nusprendę atnaujinti dalį vonios kambario, dėl tamsių detalių galėsite pernelyg nesijaudinti: labai tikėtina, kad jos derės ir prie naujų jūsų idėjų.

Juodų vonios įrenginių įvairovė

Norėdami pritaikyti juodo vonios interjero idėjas savo namuose, tikrai turėsite iš ko pasirinkti:

Pagrindinė vonios įranga. Nepriklausomai nuo to, ar ketinate montuoti vonią, ar dušo kabiną, bet kuriuo atveju galėsite rinktis juodos spalvos įrenginius. Juoda vonia taps kur kas ryškesniu akcentu, tuo tarpu dušo kabinos su juodais profiliais subtiliai papildys interjerą elegancijos suteikiančiomis tamsiomis detalėmis. Vistik atminkite, kad kalkių žymės ant juodų paviršių pastebimos ryškiau, tačiau jeigu reguliariai juos valysite – su tokia problema susidursite rečiau. 

juoda vonia

Santechnika. Juodas vonios maišytuvas, praustuvas, dušo galvutė ir netgi unitazas taip pat gali tapti vonios kambario akcentu. Jei planuojate keisti vieną iš šių gaminių, galbūt verta išdrįsti didesniems pokyčiams?

juoda santechnika

Vonios kambario aksesuarai. Tai pakankamai saugus ir nebrangus pasirinkimas tiems, kurie negalvoja apie remontą ir juodą spalvą dar tik nori prisijaukinti. Keli nedideli tamsūs akcentai pridės interjerui jaukumo ir suteiks daugiau gylio dabar naudojamai spalvų paletei. ARSAN asortimente galite rasit juodus tualetinio popieriaus laikiklius, rankšluosčių kabliukus, muilo dozatorius, dušo priemonių laikiklius ir dar begalę kitų juodos spalvos vonios kambario priedų.

juodi vonios aksesuarai

Šildymo įranga. Juodos spalvos vonios gyvatukai gali tapti labai žaviu bendro interjero akcentu. Kadangi šiuos įrenginius keičiame pakankamai retai, prie visko derantis atspalvis bus labai taiklus sprendimas.

juodas vonios gyvatukas

Vonios baldai. Kelios tamsesnės vonios spintelės taip pat padės plėtoti prabangią ir elegantišką aplinką – ypač tuomet, jei naudosite ne mažiau išskirtinai atrodančius medienos (pavyzdžiui, juodojo ąžuolo) atspalvius.

juodi vonios baldai

Su kokiais atspalviais geriausiai dera juoda spalva?

Prisiminus pagrindinius juodo interjero pranašumus, labiau norėtųsi klausti, su kokiais atspalviais juoda spalva nedera, tačiau jei norite pasirinkti nepriekaištingai atrodantį derinį ir svarstote, kaip tai paveiks bendrą interjerą, turėtumėte susipažinti su šiais sprendimais.

Juoda su balta. Universalumas, kontrastas, „ikoniška“ išvaizda – tai tik keli epitetai, kurie priskiriami šiam klasika jau tapusiam deriniui. Vonios kambaryje galite naudoti tik šias dvi spalvas: tam nepritrūks nei idėjų, nei reikiamos įrangos.

vonios sienele

Juoda su medienos akcentais. Toks derinys ypač patiks tiems, kurie nori sukurti jaukią, prabangią ir atpalaiduojančią aplinką. Galite pridėti ir šiek tiek žalumos – bendras rezultatas dėl to atrodys tik dar gyvesnis ir jaukesnis.

vonios sienele

Juoda ir pilka. Šis derinys padės išplėtoti vėsuma ir ramybe alsuojančią aplinką. Idealiausia, jei viena šių spalvų bus naudojama kaip pagrindinė, o kita – papildanti.

vonios aksesuarai

Juoda su ryškesnėmis spalvomis. Ryškūs atspalviai leis sukurti gyvybingesnę ir žaismingesnę aplinką – rinkdamiesi juos, galite drąsiai eksperimentuoti!

juoda duso kabina

Tai tik keletas idėjų, kaip juoda spalva gali derėti su skirtingomis spalvomis ir faktūromis. Atminkite, kad nėra vienos taisyklės. Svarbiausia, kad jūsų pasirinktas spalvų derinys būtų jums patiems jaukus ir malonus akiai.  

Norintys išplėtoti juoda spalvą vonios interjere, dabar turi visas galimybes – netrūksta nei tamsių įrenginių, nei lengvai įgyvendinamų idėjų. Juodas dušo kabinas ir kitus įrenginius bei baldus galite rasite apžiūrėję Arsan.lt parduotuvės asortimentą. Norinčius iš arčiau apžiūrėti juodus vonios įrangos paviršius, kviečiame apsilankyti ARSAN salone, Lakūnų g. 51, Vilniuje – čia jus taip pat galite gauti nemokamą profesionalią konsultaciją.

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.