Kaip įsirengti mažą vonios erdvę?

Kiekvienas, turintis mažą vonios kambarį, galėtų patvirtinti, kad jo projektavimas – nelengva užduotis. Nors dažniausiai kalbama apie tai, kaip tokią erdvę būtų galima vizualiai padidinti, ne mažiau svarbu pasirūpinti, kad čia būtų galima judėti laisvai ir jaustis komfortiškai. Į kokius aspektus tuomet vertėtų susikoncentruoti, padės išsiaiškinti šie patarimai.

1. Rinkitės tik tai, kas būtina. Visiems norėtųsi vonios kambaryje turėti kaip įmanoma daugiau daiktų ir įrenginių, visgi, atsižvelgdami į patalpos dydį, turėtumėte pagalvoti, kurie baldai ir reikmenys šioje erdvėje yra būtini, o kuriuos būtų galima perkelti ir kitur.

2. Atsižvelkite į įrenginių išmatavimus. Apsisprendę dėl reikalingos įrangos, atkreipkite dėmesį į gaminių išmatavimus ir pabandykite sudaryti tikslų kambario planą – tuomet matysite, kiek erdvės liks patogiam judėjimui.

3. Išnaudokite kiekvieną patalpos centimetrą. Reikalinga įranga ir baldai gali stovėti ne tik ant grindų – daugelį iš jų galite pakabinti ant sienų ar kambario durų. Tuomet puikiai tinka aukštos buitinės spintelės, įvairios lentynėlės ar rankšluosčių kabliukai. Taip pat rekomenduojama rinktis į vidų atsidarančias ar stumdomas dušo kabinos duris – toks sprendimas leis sutaupyti daugiau vietos patalpos centre.

4. Teikite pirmenybę funkcionalumui. Stalčius ar lentynėles turinčios praustuvų spintelėsveidrodinės spintelės ir kiti daugiau nei vieną funkciją atliekantys baldai – vienas geriausių variantų norint sutaupyti vietos, tad jeigu yra galimybė, stenkitės rinktis būtent tokius sprendimus.

5. Išbandykite potinkines sistemas. Pakabinami tualetai, potinkiniai dušo maišytuvai ar galvutės taip pat leis sutaupyti laisvos erdvės ant sienos – ją sėkmingai galėsite išnaudoti kitoms reikmėms.

Atsižvelgę į visus šiuos patarimus, sukursite jaukią ir patogią vonios kambario atmosferą, tačiau kad ir kiek vietos jame turėtumėte, nevertėtų užmiršti asmeninių poreikių. Nors dažniausiai tokiose patalpose rekomenduojama rinktis kompaktiškesnius įrenginius, pavyzdžiui, dušo kabiną, mėgstantys maudynes vonioje, protingai išnaudoję turimą vietą, tikrai galės priimti ir tokį sprendimą.

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.