duso sistema

Dušo galvutė yra vienas dažniausiai naudojamų daiktų vonios kambaryje, todėl ilgainiui bėganti srovė gali būti silpnesnė ir taškytis į skirtingas puses. Tai ženklas, jog dušo galvutės skylių viduje susikaupė nuosėdos. Užuot ieškoję cheminių valiklių, galinčių pakenkti tiek dušo galvutei, tiek jūsų pačių sveikatai, verčiau į pagalbą pasitelkite paprastesnes priemones – keletą jų pateikia ARSAN profesionalai.  

Dušo galvutės valymas

Tam, kad jūsų vandens srovė būtų pastovi, o bakterijų dauginimasis būtų minimalus, planuokite bent kartą per mėnesį kruopščiai išvalyti dušo galvutę:

1. Valymo kempinėle nuo dušo skylių nuvalykite sausas, priskretusias nuosėdas.

2. Kriauklėje ar nedidelėje vonelėje sumaišykite acto ir sodos mišinį – vienam puodeliui acto reikėtų trečdalio puodelio sodos.

3. Panardinkite šiame mišinyje nuimtą dušo galvutę ir palikite bent valandai, o jei norite dar geresnio efekto – visai nakčiai (kuo ilgiau galvutę laikysite acte, tuo efektyvesnių rezultatų bus galima pasiekti). Tuomet, kai dušo galvutę nuimti sudėtinga, tokį patį mišinį galite supilti į plastikinį maišelį ir jį užrišti ant šios detalės – svarbiausia, kad pati galvutė būtų visiškai panardinta acto mišinyje.

4. Kruopščiai praplaukite šią dušo dalį švariu vandeniu ir sugrąžinkite ją į savo vietą. Po procedūros reikėtų atsukti šiltą vandenį ir kurį laiką leisti jam tekėti, kol visiškai nebesijaus acto kvapo.

Naudodami actą ir seną dantų šepetėlį taip pat galite kruopščiai išvalyti dušo galvutę – tuomet daugiausiai dėmesio reikėtų skirti skylutėms, kuriomis teka vanduo. Naudokite dantų krapštuką ar segtuką, kad pašalintumėte nuosėdų likučius. Baigę šį procesą, praskalaukite dušo galvutę vandeniu, kad neliktų nei acto, nei mineralinių nuosėdų. Nesibaiminkite, jei šiek tiek jausis acto kvapas – jis netrukus išnyks, o dušo galvutė ir vėl bus tinkama naudoti.

duso galvute

Ko reikėtų vengti?

Nenaudokite baliklio dušo galvutei valyti. Chloro baliklis didina kenksmingų bakterijų dauginimąsi. Be to, baliklis turi stiprias šarmines savybes ir gali sugadinti drabužius. Taip pat nenaudokite kietų šerių šepetėlio. Jei jūsų dušo galvutė yra chromuota arba apsaugota metaline danga, ji gali būti linkusi į įbrėžimus.

Valykite dušo galvutę gerai vėdinamoje patalpoje. Jei naudojate bet kokį valiklį su stipriu kvapu, įsitikinkite, kad patalpa yra vėdinama. Tai gali būti actas, o taip pat komercinės valymo priemonės. Kiekvienas į kvapus reaguoja skirtingai, tačiau geriausia praverti langą arba įjungti ventiliacijos sistemą. 

Drėgna aplinka esanti dušo galvutėje yra bakterijų dauginimosi vieta. Tačiau pasitelkę į pagalbą šiuos paprastus, bet efektyvius metodus, lengvai atsikratysite dušo galvutėje susikaupusių nuosėdų ir vėl galėsite mėgautis puikia vandens srove. Visgi, jeigu ir po šių procedūrų pastebite trūkumų, verčiau nerizikuokite ir kreipkitės į gamintoją ar tiekėja ir pakeiskite dušo galvutę nauja. Arsan.lt el. parduotuvės asortimente rasite platų asortimentą, tad lengvai išsirinksite poreikius atitinkantį dušo komplektą. 

Comments (0)

No comments at this moment

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.