kaip priziureti juodus maisytuvus

Matinė juoda spalva yra itin patraukli dėl savo neutralaus tono ir kontrasto su kitais vonios kambario paviršiais. Juodus maišytuvus dažnai galime sutikti moderniuose vonios kambariuose – tai viena naujausių interjero dizaino tendencijų. Tačiau daugelis žmonių baiminasi, kad ant šių įrenginių labiau matysis kalkių nuosėdos ir įbrėžimai. Tam, kad juodi paviršiai būtų lengvai valomi ir kuo ilgiau išlaikytų aksominį paviršių, ARSAN profesionalų komanda dalinasi  keliais veiksmingais patarimais. 

Valikliai, kurių neturėtumėte naudoti ant matinių juodų paviršių

Priešingai nei juodi paviršiai, blizgūs arba poliruoti gaminiai yra tarsi veidrodis ir bet koks piršto atspaudas ar nedidelis įbrėžimas yra labai pastebimas. Atsižvelgiant į mikroskopiškai šiurkštų (matinį) paviršių, svarbu vengti šveitiklių, ar bet ko, kas trina ar braižo, baliklių bei valiklių, kurių sudėtyje yra vaško. Nors vaškas puikiai tinkamas naudoti ant poliruotų paviršių, nes šis užpildo trūkumus ir suteikia apsauginį sluoksnį – jie palieka blizgias vietas ant matinio juodo gaminio ir laiku pakeičia jo struktūrą. 

Taip pat venkite chemiškai stirpių veikliųjų medžiagų ypač tuomet, jei nesate tikri dėl valiklio sudėties.

juodas vandens maisytuvas

Kuo valyti matinius juodus čiaupus?

Geros naujienos yra tai, kad matiniai paviršiai yra lengviau prižiūrimi. Poliruotiems gaminiams reikalingi valikliai, kuriuose yra blizgesio turinčių medžiagų ir užpildų, kurie suteikia gaminiui spindėsio. Specialiuose matinių paviršių valikliuose paprasčiausiai nėra šių blizgiklių ir užpildų. Jie yra muilo pagrindo ir skirti paprasčiausiai nuvalyti nešvarumus. Viskas, ko jums reikia matinių juodų maišytuvų valymui – muiluoto vandens arba pH subalansuoto valiklio. Rekomenduojama naudoti tik švarų mikropluošto audinį. Jie nėra brangūs, lengvai išskalbiami, puikiai atlieka savo funkciją, o svarbiausia – nesubraižo vonios reikmenų paviršiaus.

Reikėtų vengti visko, kas turi rūgštinių ir šarminių savybių, įskaitant tirpiklius ar abrazyvines medžiagas.

juodas vandens maisytuvas

Kaip prižiūrėti matinius juodus vonios reikmenis ir čiaupus?

Su vonios įranga reikia elgtis pagarbiai, kaip elgtumėtes su automobiliu. Mūsų dažnai klausia, ar matinis juodas paviršius gali susibraižyti? Bet kuri metalinė danga gali susibraižyti, tačiau tai nereiškia, kad ji yra linkusi į įbrėžimus – viskas priklauso nuo jūsų pačių. Jeigu norite maksimaliai užtikrinti maišytuvo nepriekaištingą išvaizdą, rekomenduojame nusiimti nuo pirštų žiedus. Jei nenorite ar negalite lengvai jų nusiimti – paprasčiausiai būkite atidūs. Vis tik dėl to neverta labai nerimauti, nes, skirtingai nei automobilio paviršius, jūsų vonios reikmenys neturėtų patirti ypatingo nusidėvėjimo. Viskas, kas tikrai turėtų kontaktuoti su vonios reikmenimis yra oda, mikropluošto šluostės ir rankšluosčiai.

juodas vandens maisytuvas

Taip pat visada pravartu paskaityti gamintojo pateiktas maišytuvo priežiūros rekomendacijas. Jeigu šios rekomendacijos instrukcijoje nenurodytos – teiraukitės tiekėjų. 

Comments (0)

No comments at this moment

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.