Kaip suplanuoti senjorams patogią vonios erdvę?

Patogiai įrengtas vonios kambarys užtikrina maudynių kokybę, todėl ruošiantis remontuoti ar naujai projektuoti šią namų erdvę, vertėtų atsižvelgti į visų namiškių poreikius. Ypač atidžiai rekomenduojama vonios baldus rinktis tuomet, kai jais naudosis senjorai – į kokius aspektus tuomet reikėtų atkreipti dėmesį?

Vonia ar dušas – tai yra vienas svarbiausių klausimų įrenginėjant vonios kambarį ne tik tuomet, kai juo naudosis ir garbaus amžiaus žmonės. Nors atrodytų, jog prausimosi procedūras kur kas patogiau atlikti vonioje, vis dėlto, situaciją tokiais atvejais apsunkina sudėtingesnis įlipimas ir išlipimas. Tuomet dažnai naudojamos papildomos vonios rankenėlės, leidžiančios greičiau ir saugiau atsidurti vonioje, tačiau jeigu vaikščioti ir taip pakankamai sunku, vertėtų pagalvoti apie dušo variantą.

Priklausomai nuo senjorų sveikatos būklės ir poreikių, šiuo atveju galima rinktis pažemintas dušo kabinas su giliais padėklais ar nestandartines, prie lygios sienos montuojamas dušo kabinas. Į pastarojo tipo gaminį bus kur kas paprasčiau įlipti ir jį prižiūrėti, tuo tarpu dušo kabiną su giliu padėklu bus galima naudoti ir kaip nedidelę vonelę, kuri tiks ne tik senjorams, bet ir mažiesiems šeimos nariams maudyti. Įlipimas šiuo atveju bus šiek tiek sudėtingesnis, tačiau galimybė sėdint atlikti reikiamas procedūras – pakankamai didelis privalumas. Vis dėlto, net ir pasirinkus dušo kabiną be gilaus padėklo, sėdėjimui galima naudoti specialias prie sienos montuojamas dušo sėdynes – pasirinkimas šiuo atveju yra ne vienas, todėl priklausomai nuo poreikių, kiekvienam pavyks išsirinkti tinkamiausią variantą.

Planuojant vonios kambario erdvę, svarbu pasirūpinti, jog senjorams joje būtų patogu judėti, todėl baldus ir kitą įrangą rekomenduojama sustatyti taip, jog liktų kaip įmanoma daugiau laisvos vietos. Vertėtų atkreipti dėmesį ir į mažiau priežiūros reikalaujančius gaminius, kurie pasižymėtų ir aukšta kokybe – tuomet vonios kambaryje gerai jausitės tiek Jūs, tiek garbaus amžiaus žmonės.

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.