klasikinis vonios interjeras

Vonios kambaryje, ne ką mažiau už kitas erdves, dizainas užima svarbią vietą – būtent nuo jo priklauso šios patalpos atmosfera. Klasikinis interjero dizainas yra vienas populiariausių ir nesenstančių stilių. Jis laikui bėgant nepabosta ir yra pakankamai saugus sprendimas. Tad jeigu svarstote, kaip sukurti būtent tokį kambario interjerą, ARSAN profesionalų komanda paruošė keletą idėjų.

Pasirinkite pagrindinį vonios kambario akcentą

Apsvarstykite, ką pirmą pamatysite įeidami į vonios kambarį: tai gali būti laisvai pastatoma vonia, retro stiliaus praustuvas ar išskirtinai atrodantis veidrodis, kurį paversite savo klasikinio vonios kambario akcentu. Jei pasirinksite vientisą spalvų schemą, pvz., visiškai baltą, jūsų pasirinktas akcentas dar labiau patrauks dėmesį, o visa aplinka neatrodys perteklinė. Tai ypač tinka mažesnėse erdvėse.

klasikine vonia
klasikinis praustuvas

Mažas vonios kambarys

Didelis vonios kambarys nėra būtina sąlyga norint sėkmingai išpildyti klasikinį interjerą. Protingai parinktas apšvietimas, gerai išdėstyti veidrodžiai gali puikiai išnaudoti mažo vonios kambario galimybes ir vizualiai praplėsti erdvę. Pora sieninių šviestuvų yra klasikinės erdvės ypatybė, suteikianti daug malonesnį apšvietimą nei standartinė viršutinė dalis.

vonios kambario interjeras

Stilistika ir spalvos

Tokiame interjere vyrauja retro ir vintažinio stiliaus baldai bei įranga su žalvarinėmis detalėmis. Dažniausiai pasirenkama baltos spalvos keramika, tačiau nesuklysite pasirinkę ir kitų spalvų gaminius ar kitas, kokybiškas bei elegantiškai atrodančias medžiagas. Juk klasikinis interjeras neturėtų simbolizuoti praeities madą. Klasikinis stilius gali būti miksuojamas su moderniais akcentais. Tradicinių elementų sujungimas su šiuolaikiškomis detalėmis sukurs vonios kambariui charakterį ir savitą stilių.

klasikinis vonios maisytuvas

Laisvai pastatomos vonios

Nesvarbu, ar tai būtų akmens masės vonia, ar iš kitų medžiagų pagaminti įrenginiai, drąsiai galima teigti, jog laisvai pastatomos vonios yra vienas populiariausių pasirinkimų klasikiniam stiliui. Dažniausiai pasirenkama vonia su kojelėmis, kuri primena Viktorijos laikų stilių. Būtent šio gaminio pagalba galima atskleisti patalpos išskirtinumą, o šiais laikais netgi rekomenduojama prie tradicinių spalvų priderinti ir įdomesnius vonių atspalvius. Visgi, jei jūsų vonios kambarys nėra itin erdvus, atminkite, jog prie klasikinio interjero taip pat dera ir standartinės stačiakampės vonios.

klasikine vonia

Tradiciniai vonios baldai

Vonios baldai taip pat gali prisidėti prie autentiško stiliaus kūrimo – ypač tuomet, jei praustuvų spintelės ir kiti baldai pasižymės aukšta kokybe ir preciziškumu. Dažniausiai pasirenkami pastatomi vintažinio stiliaus baldai su medienos imitacijomis. Nenorintiems eksperimentuoti, labiausiai tinka vonios baldų komplektai – pasirinkę tokį sprendimą, lengvai išlaikysite harmoningą kambario stilių.

vintazinio stiliaus vonios baldai

Praustuvai ir vandens maišytuvai

Klasikiniam vonios kambariui ypač tinka grindiniai arba iš apačios klijuojami praustuvai ant stalviršio su chromuotomis kojelėmis. Pastarasis sprendimas maksimaliai išpildo klasikinio interjero stilių. Kalbant apie maišytuvus, šiuo atveju nesuklysite pasirinkę klasikinės išvaizdos chromuotus čiaupus, kurie lengvai dera prie bet kokio vonios kambario interjero. Visgi, jei norisi sukurti šiek tiek įdomesnę aplinką, galite pagalvoti apie retro stiliaus maišytuvus – jie įneš į interjerą truputį prabangos ir elegancijos. O pačias jų savybes (rankenėlių skaičių ir kt.) galite rinktis pagal asmeninius savo poreikius.

klasikinis maisytuvas

Vadovaujantis šiais patarimais, klasikinio vonios kambario įrengimas neturėtų tapti sudėtinga užduotimi. Visgi, drąsiai galima (ir netgi būtina) šiek tiek paeksperimentuoti – tuomet jūsų kuriamas interjeras spinduliuos savitu žavesiu.

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.