kampine duso kabina

Vonios ir dušo kabinos pasirinkimas įsirenginėjant ar atnaujinant vonios kambarį sukelia daugiausiai diskusijų, tačiau akivaizdu, kad ši tendencija po truputį kinta. Pasak ARSAN vonios kambario įrangos salono pardavimų statistikos, per 2020-uosius ir šių metų pradžią, dušo kabinų buvo įsigyta dvigubai daugiau nei vonių – net 67 procentai pirkėjų rinkosi būtent šią vonios įrangą. Kartu su Aušra Rauckyte, RADAWAY kompanijos atstove ir pardavimų vadove, daugiau kaip 15 metų dirbančia dušo kabinų srityje, aiškinomės, kas nulėmė tokį pirkėjų pasiskirstymą.

Dušo kabinos – ne tik jaunų žmonių pasirinkimas

Įprastai teigiama, kad dušo kabinos labiausiai tinka jauniems, dinamiškai gyvenantiems ir nuolat skubantiems žmonėms. Gyvenimo tempas sparčiai greitėja, todėl vis daugiau žmonių pirmenybę teikia greitam atsigaivinimui. Galimybė greičiau atlikti higienos procedūras neretai tampa viena pagrindinių šios įrangos pasirinkimo priežasčių – tai įrodė ir ARSAN atlikta, dušo kabinas pirkusiųjų pirkėjų apklausa. Tokį atsakymo variantą pasirinko daugiau kaip trečdalis visų respondentų.

Visgi, A. Rauckytė pastebi, jog dušo kabinos populiarios ir tarp vyresnio amžiaus žmonių – jiems darosi vis sunkiau įlipti į turimas vonias, todėl ieškoma alternatyvų. Ekspertė pastebi, jog tokią įrangą renkasi ir žmonės, besirūpinantys ekologija: juk maudydamiesi vonioje sunaudojame ženkliai daugiau vandens nei prausdamiesi po dušu. Tokį atsakymo variantą apklausoje taip pat rinkosi daugiau kaip trečdalis respondentų. 

kampine duso kabina

Ryškiausi dušo kabinų privalumai

Paklausta, kas nulėmė per pastaruosius metus išaugusį dušo kabinų populiarumą, A. Rauckytė įvardijo ir tai, jog naujausi jų modeliai žengia koja kojon su technologijomis, nulemiančiomis paprastesnę jų priežiūrą. „Naujausiuose modeliuose naudojami tik įfrezuoti (įgilinti) lankstai – tai reiškia, jog viduje lankstas neturi jokios metalinės plokštelės, ant kurios dažniausiai kaupdavosi apnašos ir būdavo sunku ją nuvalyti. Dabar vidinė kabinos pusė yra vienalytiška ir braukiant valytuvu jūs vienu lengvu judesiu ją galite nuvalyti neužtrukdami daugybės laiko“ – sakė ekspertė. Ji pabrėžė ir stumdomų sistemų pranašumus. Daugelyje jų nei išorėje, nei viduje ratukai nėra matomi – tai reiškia, kad šios detalės neturi tiesioginio sąlyčio su vandeniu, neapsineša nešvarumais ir dėl to nereikalauja papildomo valymo. 

Nors stiklų priežiūra gali pasirodyti sudėtingesnė, šiuo atveju ir vėlgi galima atrasti ją palengvinančių sprendimų. „Savaime nusivalančių stiklų nėra, bet kompanija RADAWAY juos dengia „Easy Clean“ danga. Jos dėka vanduo nuo paviršiaus nubėga greičiau – tokiu būdu nešvarumai neužsilaiko ant dušo kabinos stiklų. Taip pat galima įsigyti stiklo valymo priemonę „Glass Cleaner“ ir dangos atnaujinimo priemonę „Glass Protector“ – ją dangos atšviežinimui reikėtų naudoti maždaug kas pusmetį“- pasakojo A. Rauckytė. 

easy clean danga

Daugiau laisvės individualiems sprendimams

Kaip dar vieną svarią priežastį daugiau nei pusė apklausos respondentų paminėjo galimybę sutaupyti papildomos erdvės, o beveik trečdalis išskyrė ir plačias montavimo galimybes. Jas paminėjo ir A. Rauckytė, pabrėždama, jog dušo kabinas galima montuoti pagal individualius užsakymus ir, pavyzdžiui, įkomponuoti pačiose netikėčiausiose vietose, taip maksimaliai išnaudojant vonios kambario erdvę.

Paprašyta įvardinti individualių užsakymų pavyzdžių, ji minėjo, jog šiuo metu daug dirbama su dizaineriais ir architektais, kad būtų galima įgyvendinti iš pažiūros neįgyvendinamus projektus. „Labai džiugu, kad dabar žmonės jau iš anksto pradeda galvoti apie dušo įrengimą. Dažnai dar tik turint plikas sienas parenkame modelius, patariame, kaip suformuoti nuolydžius. Pastebime, kad didėja nestandartinių gaminių, pagamintų konkrečiai vietai, užsakymų. Mes atvažiuojame į vietą, parenkame geriausiai tinkantį ir žmogaus poreikius atitinkantį modelį. Tada milimetrų tikslumu pagaminame gaminius ir juos sumontuojame. RADAWAY individualiai gaminamos dušo kabinos nesunkiai prisitaiko prie vonios kambario šlaitų, nišų ar prie kitų nestandartinių paviršių“, - pasakojo pardavimų vadovė. 

nestandartine duso kabina

Vyraujančios dušo kabinų tendencijos

Kalbėdama apie vyraujančias dušo kabinų madas, A. Rauckytė išskyrė juodos ir auksinės spalvos akcentus. Ji teigė, jog daugybės užklausų sulaukiama būtent dėl auksinės spalvos, nes ji ir vėl sugrįžta į madą. Tiesa, kol kas mažai gamintojų gali pasiūlyti tokių dušo kabinų pasiūlą, tačiau kompanija RADAWAY turi tiek varstomų, tiek stumdomų variantų. Be to, galima rinktis stumdomas kabinas, kurių ratukai yra tik apačioje: toks sprendimas erdvėje atrodo itin stilingai. Ekspertė paminėjo, jog savo pozicijų nepraranda ir juodų, industrinio stiliaus dušo kabinų populiarumas. Tokios įrangos pasirinkimas yra kur kas platesnis: vien RADAWAY asortimente galima rasti net penkias varstomas arba stumdomas duris turinčių šių dušo kabinų kolekcijas.

Ji taip pat išskyrė, jog mados tendencijoms daug įtakos turi ir internetas. Dėl to neretai pasitaiko kuriozinių situacijų, kuomet pirkėjai ateina su populiariausiose platformose rastais paveikslėliais ir tenka jiems paaiškinti, kodėl vienas ar kitas sprendimas techniškai nėra įmanomas. Pasak ekspertės, net ir renkantis individualius užsakymus, svarbu suprasti, jog dušo kabina nėra tik žavi interjero detalė, todėl daugiau dėmesio reikėtų skirti įrangos saugumui ir stabilumui. 

aukso spalvos duso kabina

Ateities perspektyvos

Paklausta, ar Lietuva gali lygiuotis į užsienio dušo kabinų rinką, A. Rauckytė teigė, jog pirkėjų skonis ir pasirinkimai pernelyg nesiskiria, tačiau dėl klientų preciziškumo pas mus neretai įgyvendinami kur kas ambicingesni projektai. Tai gamintojus taip pat skatina ieškoti naujų sprendimų. Šiais metais RADAWAY gamykla pristatė naujieną – dušo kabinos stiklo dažymą. „Didžiausias stiklo gaminys, kurį galima dažyti, yra 3000x1600 mm. Gamykla siūlo savo standartinius piešinius, tačiau taip pat gali įgyvendinti ir klientų fantazijas. Paveikslai gali būti spalvoti, o taip pat yra galimybė pagal pirkėjų viziją lazeriu išgraviruoti dušo kabinų stiklą“, - apie naujoves plačiau kalbėjo ekspertė.

duso kabinu graviravimas

Akivaizdu, kad dušo kabinos iš tiesų turi daugybę pranašumų, todėl A. Rauckytės teigimu, jų populiarumas ir artimiausiu metu neturėtų išblėsti. Ypač tuomet, jei kalbėsime apie mažesnės kvadratūros butus, kuriuose galima rinktis vietą taupančią konstrukciją, tačiau tinkamai sudėliojus akcentus, dušo kabiną paversti vonios kambario puošmena. Visgi, pasak ekspertės, net ir erdvesniuose namuose su keliais vonios kambariais, bent viena ar net kelios dušo kabinos taip pat atras savo vietą. 

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.