Pastatomas ir pakabinamas unitazas

Vidutiniškai žmogus per savo gyvenimą vonios kambaryje praleidžia pusantrų metų, todėl vertėtų protingai pasirinkti svarbiausia vonios atributą - tualetą! Pradėkite nuo svarbaus sprendimo: pakabinamas ar pastatomas tualetas? Juk vis dėl to, šią kiekvieną dieną naudojamą prekę keičiame itin retai, todėl norisi, jog įrenginys būtų kokybiškas ir patogus naudoti. Kiekvienas unitazo tipas turi savus privalumus ir trūkumus, todėl ARSAN profesionalų komanda dalinasi pagrindinėmis klozetų charakteristikomis.

Montavimas

Pirmiausia reikia išsiaiškinti, kuo skiriasi sieninis (pakabinamas) nuo standartinio (pastatomo) tualeto? Skirtumas yra gana paprastas: ant sienos pakabinami tualetai yra montuojami ant sienos, bakelis paslėptas sienos viduje, o standartiniai tualetai – ant grindų. Pastatomus klozetus įmontuoti lengviau, kadangi jie jungiami į grindis arba į sieną, tuo tarpu norint vonios kambaryje pastatyti pakabinamą tualetą, papildomai reikės pasirūpinti ir specialiu rėmu, kuris yra pagrindinis unitazo laikiklis. Šį rėmą galima paslėpti sienoje, o jeigu tokios galimybės nėra, teks pasirūpinti specialia apdaila. Tinkamai sumontavus (kreipkitės tik į patikimą, patyrusį santechniką), pakabinami tualetai yra ypač tvirti ir laikui bėgant nepradeda kristi.

Jei pakabinamo unitazo integruotas bakelis sienoje sugenda – jums nereikia griauti visos sieninės konstrukcijos, kad pasiektumėte baką – tereikia nuimti sieninį WC mygtuką, po kurio slepiasi visa konstrukcija. Tačiau ši galimybė priklauso nuo turimo potinkinio rėmo.

Laufen pastatomas unitazas

Dizainas

Kalbant apie estetinį vaizdą, pakabinamas tualetas pasižymi minimalistiniu dizainu, vizualiai užima mažiau vietos ir toks variantas dažniausiai yra naudojamas mažesniuose vonios kambariuose, tokiu būdu norint sudaryti didesnės erdvės įspūdį. Pakabinamas klozetas gali tapti ir modernaus interjero akcentu, kadangi klozeto rėme paslėptas vandens nupylimo bakelis vis dar atrodo kaip nestandartinis sprendimas.

Priežiūra

Pastatomo klozeto tvirtinimo siūlėse kaupiasi nešvarumai, kuriuos sunku nuvalyti, tuo tarpu pakabinus tualetą, ant grindų nelieka jokių detalių ir dėl šios priežasties patį įrenginį kur kas lengviau prižiūrėti. Ieškantiems pigesnių variantų, kainos atžvilgiu labiau patiks pastatomi klozetai, kurie taip pat pasižymi ir lengvesnėmis konstrukcijomis.

Svarbu paminėti, kad dažniausiai pakabinami unitazai gali būti su integruota bide funkcija, todėl galėsite mėgautis maksimaliu komfortu.   

TECE unitazas su bide funkcija

Nesvarbu, kokį montavimo būdą pasirinksite – ARSAN asortimente tiek pakabinami, tiek pastatomi unitazai gali būti įvairių formų bei dydžių. Norintiems išskirtinio dizaino ir nebijantiems įrengimo stadijoje investuoti daugiau, labiau patiks pakabinami unitazai. Tuo tarpu ieškantiems pigesnių ir standartinių variantų, geriausia rinktis pastatomus klozetus. Pastatomų ir pakabinamų klozetų pasirinkimas išties gausus, todėl susipažinus su šių įrenginių pliusais ir minusais, beliks įvertinti savo poreikius ir finansines galimybes.

Comments (0)

No comments at this moment

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.