SILKSTONE ir akmens masės medžiagos: pagrindiniai skirtumai ir privalumai

Renkantis tinkamiausius vonios įrenginius, visuomet rekomenduojama daug dėmesio skirti jų medžiagiškumui – būtent nuo šios ypatybės priklauso didžioji dalis įrangos ypatybių. Šiuo metu itin daug dėmesio susilaukia akmens masės ir SILKSTONE medžiagos, iš kurių gaminamos vonios, praustuvai ir kiti šiame kambaryje sutinkami gaminiai – kviečiame iš arčiau susipažinti su jų skirtumais ir privalumais.

Akmens masės ir SILKSTONE gamyba

Norint geriau suprasti šių medžiagų skirtumus, reikėtų aptarti jų gamybos procesus. Abi jos yra kompozicinės, tačiau sudedamosios dalys skiriasi: akmens masei naudojamas kvarcas, karbonatinis užpildas ir poliesterinės dervos – šis mišinys yra išliejamas į iš anksto paruoštą būsimojo gaminio formą. Tuo tarpu SILKTONE medžiagai pasitelkiamas boksitas: sukūrus vakuumo sąlygas, jis maišomas su poliesterinėmis alyvomis ir esant aukštai temperatūrai pradeda kietėti.

Akmens masės gaminiai neretai yra prilyginami natūraliam akmeniui, tuo tarpu SILKSTONE medžiaga lyginama su marmuru – pagal tai galima spręsti ir apie pagrindinius jų pranašumus, kuriuos išskyrėme žemiau.

Akmens masės privalumai

Akmens masės gaminiai gali pasiūlyti šiuos pranašumus:

Ilgaamžiškumas. Tiek akmens masės kriauklės, tiek kita įranga išsiskiria savo tvarumu (teigiama, jog šios medžiagos tvarumas gali pralenkti ir natūralų akmenį) ir atsparumu rūgštims, kenksmingoms cheminėms medžiagoms, rūdims bei UV spinduliams. Žinoma, ši medžiaga taip pat nepraleidžia vandens, yra stabili ir masyvi – visa tai lemia pavydėtiną gaminių ilgaamžiškumą.

Maksimali higiena. Akmens masės praustuvai ir vonios giriami dėl neįpareigojančių valymo darbų, o kadangi jų paviršius yra neporėtas, ant jo taip lengvai nesusikaupia nešvarumai.

Švelnus paviršius. Nors šiuo klausimu ypatingai giriama SILKSTONE medžiaga, akmens masės gaminiai taip pat nusipelno komplimentų – tai šilta, vienalytė medžiaga, kurią iš tiesų labai malonu liesti.

Unikali išvaizda. Akmens masės vonios ir kiti gaminiai gali nustebinti netikėtomis formomis – gamybos technologija leidžia visapusiškai eksperimentuoti, taip atrandant visiškai naujus dizainus. Spalvų įvairove taip pat nereikės nusivilti: tarp akmens masės gaminių rasite daugybę skirtingų atspalvių ir netgi labai įdomių, pavyzdžių, perlų ar granito tonų.

SILKSTONE privalumai

„Švelni tartum šilkas ir tvari kaip akmuo“ – taip skambiai apibūdinama daugeliui dar mažai pažįstama SILKSTONE medžiaga. Tačiau be šių ypatybių, ji gali pasiūlyti ir daugiau dėmesio vertų savybių:

Atsparumas. Yra visas sąrašas veiksnių, kuriems ši medžiaga yra atspari: tai vanduo, kaitra, cheminės medžiagos, buitiniai tirpikliai ir valikliai, plovimo priemonės, ugnis, smūgiai, įbrėžimai ir ultravioletiniai spinduliai. Tokia vonia ar kriauklė bus patikimas ir praktiškas pasirinkimas.

Prabangi išvaizda. Ši medžiaga ne veltui lyginama su marmuru – būtent iš jo ji „paveldėjo“ prabangiai ir elegantiškai atrodančią išvaizdą. Didžiausia tikimybė, jog išvysite matinį baltą ir šilkinį atspalvį, tačiau galimos ir kitos spalvų variacijos.

Lengva priežiūra. Dėl lygaus paviršiaus, iš šios medžiagos pagamintos kriauklės ir vonios nesugeria nudažyti galinčių medžiagų, pavyzdžiui, kavos. Reguliari priežiūra taip pat nereikalaus daug dėmesio: šių gaminių valymui galėsite pasitelkti drėgną abrazyvinę kempinę ir įprastus valiklius.

Ekologiškumas. Ši medžiaga gali būti perdirbama – susmulkinus gaminius, iš jų galima sukurti naujus produktus. Šiais laikais daugeliui ši ypatybė yra labai aktuali.

Abi šios medžiagos gali pasigirti solidžiais privalumais, todėl bet kuriuo atveju dėl savo sprendimo neteks gailėtis. Tiek akmens masės, tiek SILKSTONE gaminių ieškokite Arsan.lt parduotuvėje: čia juos įsigysite gera kaina! 

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.