vandens maisytuvai

Vandens maišytuvai yra vieni pagrindinių įrenginių vonios kambaryje – nuo jų priklauso, kaip patogiai galėsime naudotis praustuvu bei maudytis duše ar vonioje. Maišytuvų įvairovė priverčia susimąstyti, koks įrenginys labiausiai tiks mūsų namams – tam, kad būtų paprasčiau apsispręsti, ARSAN profesionalų komanda supažindins su visais maišytuvų tipais ir jų pritaikymo galimybėmis.

Renkantis tinkamiausią vandens maišytuvo modelį, reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kaip jis bus montuojamas. Sprendimas dažniausiai priklauso nuo to, koks yra erdvės išplanavimas – gamintojai šiuo metu siūlo vandens maišytuvus, kurie gali būti montuojami iš krašto arba iš grindų, todėl beliks nuspręsti, kuris variantas bus patogesnis.

Vonios maišytuvai

Vonios kranai pasižymi plačiausia skirtingų modelių įvairove, todėl net ir turint nestandartinę vonią nesunkiai rasite jai tiksiantį maišytuvą. Labai svarbu atsirinkti maišytuvo montavimo būdą, nuo kurio priklauso vonios procedūrų komfortas.

Grindinis vonios maišytuvas. Šie vonios maišytuvai labiausiai tinkami didesnėje vonios kambario erdvėje, todėl jei tenka skaičiuoti kiekvieną patalpos centimetrą – tai nebus vienas geriausių pasirinkimų. Tačiau jeigu galite sau leisti daugiau – grindinis maišytuvas papuoš jūsų vonios kambarį savo elegantišku, dėmesį traukiančiu dizainu. Šio tipo kranai dažniausiai montuojami šalia laisvai pastatoma vonia, tačiau jie tinkami ir prie kitų vonių tipų.

Iš vonios krašto vonios maišytuvas. Tai vienas populiariausių maišytuvų tipų – toks vonios kranas leidžia patogiai, be jokių prisitaškymų prisileisti reikiamą kiekį vandens, o dušelis vonioje nesitabaluoja. Jei vonios kraštas yra pakankamai platus, maišytuvą galima įleisti į jį – taip sutaupoma nemažai vietos.

Šio tipo maišytuvus galima pritaikyti prie kitų vonios modelių – tuomet jie montuojami ant apdailos, pavyzdžiui, plytelių. Dažniausiai šie kranai susilieja su aplinka, tačiau ieškantys išskirtinių akcentų taip pat turės iš ko pasirinkti, nes šie maišytuvai pasižymi gausia stilistine įvairove. Atkreipkite dėmesį, kad tokie kranai tinkami tik prie vonių, kurios turi kraštą.

Virštinkinis vonios maišytuvas iš sienos. Tokio tipo maišytuvas sukuria tvarkingo ir estetiško vonios kambario įvaizdį, o taip pat neužima didelės erdvės, todėl ją galima išnaudoti vonios aksesuarams. Renkantis svarbu įsitikinti, jog krano snapas yra pakankamai ilgas, jog pasiektų pačią vonią.

Potinkinis vonios maišytuvas iš sienos. Šio tipo kranai voniai yra panašūs į virštinkinius vonios maišytuvus iš sienos, tačiau pagrindinis skirtumas tas, jog visas mechanizmas yra paslėptas, todėl toks maišytuvo tipas pasižymi minimalistiniu dizainu ir sukuria erdvaus bei tvarkingo vonios kambario įspūdį, o taip pat nereikalauja varginančios priežiūros. Potinkinis maišytuvas turi būti įmontuotas prieš plyteles.

vonios maisytuvas

Praustuvo maišytuvai

Praustuvo maišytuvų tipai kaip ir vonios yra grindiniai, virštinkiniai ir potinkiniai. Pasirinkimas priklauso nuo to, koks praustuvo tipas yra naudojamas, nes didžioji dalis jų turi iš anksto išpjautas skyles, skirtas maišytuvui. Jei šios angos nėra, maišytuvas praustuvui gali būti montuojamas ant stalviršio, o taip pat rekomenduojame rinktis ir virštinkinį ar potinkinį (sieninį) įrenginį – jų privalumai panašūs į šio tipo vonios maišytuvus.

Ieškantiems maksimalaus komforto ir funkcionalumo – rekomenduojame rinktis maišytuvą su bide dušeliu, kuris leis patogiau atlikti įvairius buities darbus.

praustuvo maisytuvas

Dušo maišytuvai

Šio tipo įrenginiai būna dviejų rūšių: virštinkiniai ir potinkiniai (sieniniai). Antrasis variantas yra sparčiai populiarėjantis ir šiuolaikiškas montavimo būdas, kuris užtikrina estetišką kambario išvaizdą ir garantuoja lengvesnę priežiūrą.

Svarbu atsižvelgti ir į tai, jog dušo kranai gali būti įsigyti atskirai, arba bendrame komplekte kartu su kitomis dušo dalimis. Tokie potinkiniai dušo sistemų komplektai – praktiškas sprendimas vonios kambaryje. Komplekte rasite visas reikalingiausias detales, kurios leis išlaikyti dizaino vientisumą.

Bidė maišytuvai. Visi bide maišytuvai montuojami labai panašiai, o jų stilistinė įvairovė gali ne ką mažiau nustebinti. Šio tipo kranai pasižymi skirtingais dydžiais, snapo ilgiu bei forma, todėl be vargo pritaikysite šį įrenginį prie betkokio vonios kambario stiliaus.

potinkinis duso maisytuvas

Vandens maišytuvų valdymo tipai

Standartinis. Taip vadinami vandens maišytuvai, valdomi viena svirtele. Manoma, jog įrenginiai su viena svirtele leidžia paprasčiau reguliuoti vandens temperatūrą ir vandens tekėjimo stiprumą, todėl naudojantis tokio tipo vandens maišytuvu galima sutaupyti papildomų lėšų. Šie modeliai dažniausiai mėgstami ir dėl patogaus naudojimo, tačiau tai labiau asmeninis įpročio reikalas – jeigu iki šiol naudojotės maišytuvu su dviem svirtelėmis, tikėtina, jog toks variantas jums atrodys kur kas priimtinesnis. Toks sprendimas tiks ieškantiems saugesnio ir laiko patikrinto varianto.

Šis valdymas leidžia reguliuoti tiek vandens temperatūrą, tiek srautą. Rankiniai vožtuvai užtikrina aukštą temperatūros reguliavimo lygį, tačiau jei sumažėja šalto vandens tiekimas (pvz., nuleidžiant tualeto vandenį), pasikeičia vandens temperatūra ir tai gali sukelti staigų vandens temperatūros pakitimą.

Termostatinis.  Termostatiniai vandens maišytuvai automatiškai kontroliuoja vandens temperatūrą ir ją galima nustatyti pagal savo poreikius. Tai reiškia, kad jei šalto vandens tiekimas sumažėja – termostatas kompensuos pokyčius ir palaikys stabilią bei pastovią temperatūrą. Todėl tiek rankų plovimas, tiek maudynės tampa ne tik patogesnės, bet ir pigesnės.

duso maisytuvas

Taigi apsvarsčius visus šiuos aspektus, belieka tik nuspręsti, koks vandens maišytuvo stilius tiks jūsų vonios kambaryje. Siekiant išlaikyti vientisumą, patartina maišytuvo dizainą derinti prie kitos vonioje esančios įrangos ir baldų. Tačiau nebijokite ir eksperimentuoti! ARSAN asortimente rasite skirtingų dydžių, spalvų bei formų vandens maišytuvų. Jeigu sunku pasirinkti tinkamą variantą – mūsų  profesionalų komanda visuomet pasiruošę pakonsultuoti! Kviečiame apsilankyti vonios įrangos salone, Lakūnų g. 51. 

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.