Vonios baldų komplektai: pasirinkimo ir pritaikymo galimybės

Vonios baldai leidžia sukurti tvarkingą kambario aplinką ir išsprendžia daiktų sandėliavimo klausimą, todėl siekiant patogiai organizuoti šią patalpą, pasirenkami bent keli tokie gaminiai. Norint išlaikyti vientisą stilių, dažnai naudojami vonios baldų komplektai – šį kartą aptarsime svarbiausius jų pasirinkimo ir pritaikymo niuansus.

Kodėl verta rinktis vonios baldų komplektą?

Vonios baldų komplektai padeda sutaupyti nemažai laiko paieškų procese. Visos detalės iš anksto tiek dizaino, tiek praktiškumo prasme yra suderintos tarpusavyje, todėl nebereikia svarstyti, ar vonios kriauklės spintelės derės prie veidrodžio ar bet kurių kitų gaminių. Šie vonios baldai kainos atžvilgiu taip pat yra itin patrauklūs sutaupyti siekiantiems pirkėjams, todėl nesuklysime teigdami, jog toks sprendimas taupo tiek laiką, tiek ir pinigus.

Komplektacija

Svarstant, kurie vonios kambario baldai labiausiai pateisintų visus lūkesčius ir geriausiai tiktų šiai patalpai, visų pirma reikėtų atsižvelgti į komplekto dalių skaičių – nuo to priklausys ir jų pritaikymo galimybės. Dažniausiai vonios baldų komplektai yra sudaryti iš 2,3 arba 4 dalių: išsamiau su jais susipažinkite ir nuspręsite, kuris variantas atitinka Jūsų poreikius.

2 dalių. Šią komplektaciją sudaro vonios praustuvai su spintele ir pakabinama veidrodinė spintelė (arba vonios veidrodis). Toks vonios baldų komplektas yra itin kompaktiškas, todėl jį lengva įtalpinti net ir mažesnėje erdvėje – jis dažniausiai naudojamas tuomet, kai vietą reikia taupyti. Visgi, talpumu tokie komplektai pasižymi retai, todėl juos patartina rinktis tais atvejais, kai neketinama sandėliuoti didelio kiekio daiktų. Vienam asmeniui tai bus idealus pasirinkimas.

3 dalių. Šioje komplektacijoje prie jau minėtų baldų pridedama ir aukšta, ūkinė vonios spintelė – toks komplektas yra optimaliausias (ir galimai dėl to populiariausias). Kadangi šoninės vonios spintelės išnaudoja kambario aukštį, jos nereikalauja daug erdvės, tad šį komplektą galima rinktis tiek didesnėje, tiek mažesnėje patalpoje. Naudodami šoninę spintelę, turėsite kur kas daugiau vietos daiktams: čia tilps tiek rankšluosčiai, tiek bet kokie kiti vonios reikmenys.

4 dalių. Šiame komplekte, be anksčiau įvardintų baldų, yra dar viena šoninė vonios spintelė, todėl savaime suprantama, jog toks variantas pasižymi ypatingu talpumu – šis vonios baldų komplektas tiks net ir itin gausiai šeimai. Nors baldų išdėstymą rinksitės patys, toks sprendimas užims kiek daugiau erdvės, todėl vertėtų įsitikinti, ar sumontavus juos, užteks vietos kitai vonios įrangai: toks komplektas labiau pritaikytas erdvioms ar vidutinio dydžio vonioms.

Niuansai, kuriuos svarbu apgalvoti

Skiriasi ne tik komplekto dalių skaičius, bet ir tam tikros jų savybės, todėl siekiant maksimalaus komforto, vertėtų apgalvoti dar keletą svarbių aspektų.

Išmatavimai. Nepriklausomai nuo to, iš kelių dalių yra sudarytas komplektas, ženkliai gali skirtis jų matmenys. Dėl to kartais net ir keturių dalių baldų komplektą drąsiai galima įtalpinti mažame kambaryje, tuo tarpu mažesnė komplektacija pareikalauja gerokai daugiau vietos. Tad pravartu iš anksto atlikti matavimus ir tiksliai žinoti, kiek vietos galite skirti šiems gaminiams: tik taip galėsite būti tikri, jog liks pakankamai vietos tiek kitiems gaminiams, tiek patogiam praėjimui.

Veidrodis ar veidrodinė spintelė? Šis pasirinkimas iš esmės priklauso nuo Jūsų asmeninių įpročių: nors pakabinama vonios spintelė su veidrodžiu suteikia papildomos erdvės daiktams, juos lygiai taip pat galite susidėti ant lentynėlės ar platesnio kriauklės stalviršio. Visgi, jei manote, kad ateityje vietos reikmenims gali pritrūkti, iš karto pravartu rinktis komplektus su veidrodinėmis spintelėmis: tikėtina, jog tuomet neteks pakeisti šio baldo talpesniu. Visus šiuos baldų komplektus gera kaina galite įsigyti Arsan.lt el. parduotuvėje.         

Praustuvų skaičius. Kai kurie vonios baldų komplektai (dažniausiai 3 ar 4 dalių) iš karto gali būti montuojami su dviem vonios kriauklėmis – toks variantas ypač tinkamas tuomet, kai rytines procedūras atliekate ne vienas. Šį modelį įprastai renkasi poros ar didesnės šeimos. Dvigubi praustuvai dažnai siejami su prabanga, tačiau iš tiesų toks komplektas yra prieinamas kiekvienam, siekiančiam didesnio komforto ir efektyvumo – netruksite įsitikinti jų teikiama nauda.

Stalčiai ar durelės? Vonios spintelės gali būti su stalčiais arba su durelėmis: pasirinkimas šiuo atveju priklausys nuo to, kokius reikmenis ketinate joje laikyti. Stalčiuose paprasčiau palaikyti tvarką ir surasti reikiamus daiktus – jie ypač tinka nestandartinių matmenų nedideliems prietaisams, tokiems kaip džiovintuvas ar kiti šioje patalpoje sutinkami įrenginiai. Be to, sumažėja ir jų iškritimo rizika. Tuo tarpu spintelės su durelėmis pasižymi erdvumu, todėl čia galima sudėti ir didesnius reikmenis, o jei reikia – išimti ir kelias lentynėles.

Pastatomi ar pakabinami? Tikriausiai ne kartą teko girdėti, jog pakabinami vonios kambario baldai taupo erdvę: kambarys atrodo didesnis, o neišnaudotą grindų plotą galima pritaikyti kitoms reikmėms ar tiesiog palikti tuščią. Šios savybės ypač praverčia mažesnėse patalpose, tačiau ne mažiau vertinamos ir didesnėse. Tai pakankamai ženklūs privalumai, todėl prekyboje praktiškai visuomet siūlomi pakabinami vonios baldų komplektai – jei iki šiol neteko jų išbandyti, atnaujindami vonios kambarį, turėsite galimybę tai padaryti.

Stilistika. Apgalvojus visus aukščiau įvardintus aspektus, lieka paskutinis, tačiau ne mažiau svarbus klausimas – vonios baldų dizainas. Šiuo atveju teks susidurti su itin plačia stilių ir atspalvių įvairove, todėl iš anksto turėtumėte pagalvoti, kokį interjerą svajojate sukurti. Atsižvelkite ir į kitas patalpoje vyraujančias spalvas – jei siekiate vientisumo, vonios baldai turėtų būti panašių, ar bent jau tarpusavyje derančių tonų.

Apsisprendę dėl visų niuansų, pakankamai lengvai nuspręsite, kuris vonios baldų komplektas labiausiai tiks Jūsų namams. Jų įvairovė itin gausi, todėl galime užtikrinti, kad kiekvienam pavyks atrasti sau tinkamiausią!

 

Related products

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.