Vonios baldų tipai, spalvos, medžiagos

Nors vonios kambarys dažniausiai yra viena mažiausių namų erdvių, šioje patalpoje tenka sutalpinti ne tik pagrindinius įrenginius, bet ir būtiniausius baldus. Jie gali būti skirtingų tipų, spalvų ir medžiagų, tad jeigu iš arčiau susipažinsite su visais šiais aspektais, kur kas greičiau nuspręsite, kurie vonios baldai Jūsų namams tinka labiausiai.

Vonios baldų tipai

Vonios veidrodžiai. Tai vienas esminių vonios kambario akcentų, leidžiantis itin patogiai atlikti kasdienes procedūras: veidrodžiai praverčia darantis makiažą, skutantis barzdą ar tiesiog valantis dantis. Jie taip pat atlieka ir stilistę funkciją bei puikiai papildo vonios kambario interjerą – jei jis itin tamsus, vertėtų pagalvoti apie veidrodžius voniai, turinčius integruotą apšvietimą. Jei norite maksimaliai išnaudoti turimą erdvę, turėtumėte rinktis veidrodį, turintį lentynėlę ir elektros lizdą – taip dar patogiau ir efektyviau galėsite pasiruošti naujai dienai.

Sieninės pakabinamos spintelės. Šie vonios baldai ypač praverčia mažesniame vonios kambaryje, kadangi visiškai neišnaudoja grindų ploto, tačiau suteikia galimybę patogiai susidėti visus vonios reikmenis. Didžioji dalis tokių modelių turi veidrodines dureles, tad papildomai nereikia rūpintis ir veidrodžiu – jei pastatysite ją virš kriauklės, itin patogiai atliksite kasdienes procedūras. Visgi, jei turite kitokių planų, sieninę spintelę be veidrodžio galite pakabinti ir bet kurioje kitoje vonios kambario vietoje – šie baldai būna įvairių dydžių ir atspalvių, tad juos lengvai priderinsite prie bet kokio interjero.

Spintelės praustuvams. Šie vonios baldai pasirenkami tik tuomet, kai nusprendžiama kriauklę montuoti ant spintelės, tad dažniausiai juos galima sutikti mažesniuose vonios kambariuose. Pasirinkus tokį variantą, turime papildomos vietos įvairioms priemonėms, tad jeigu daiktų sandėliavimo vieta Jums aktuali, turėtumėte rinktis kuo talpesnį variantą.

Atkreipkite dėmesį, jog tokios spintelės taip pat būna skirtingų tipų: jas galima įsigyti arba kartu su praustuvu, arba šį įrenginį pirkti ir montuoti atskirai. Skiriasi ir pačių baldų montavimo tipai – pakabinamos spintelės leis šiek tiek optiškai padidinti kambario plotą, tačiau jei norisi paslėpti grindų trūkumus, tai galės padaryti pastatomos spintelės. 

Šoninės vonios spintelės. Tai dar vienas labai patogus ir talpus vonios baldų tipas, leidžiantis patogiai susidėti ne tik vonios reikmenis, bet ir rankšluosčius, o jei reikia – ir drabužius. Kadangi jos yra aukštos, maksimaliai galima išnaudoti turimą kambario plotą, tad toks sprendimas tinka tiek mažesniuose, tiek ir erdviuose vonios kambariuose. Šiuo atveju teks susipažinti su itin gausia spalvų įvairove, todėl iš anksto turėtumėte apgalvoti, kokie atspalviai geriausiai derės prie kitų vonios įrenginių.

Vonios baldų komplektai. Jei nesinori kiekvieno vonios baldo ieškoti atskirai, šis sprendimas bus vienas efektyviausių – tereikės apsispręsti, kokio dydžio ir dizaino vonios baldų komplektas Jums yra reikalingas. Jų komplektacijose dažniausiai yra veidrodis, kelios spintelės ir praustuvas, tad perkant visus šiuos gaminius kartu, pavyksta sutaupyti ir laiko, ir pinigų. Tiesa, vietos kūrybiškumui tuomet lieka mažiau, tačiau asortimentas pakankamai gausus, todėl tikrai pavyks surasti visus poreikius tenkinantį variantą.

Vonios baldų spalvos

Nuo vonios baldų spalvos priklausys bendra kambario atmosfera ir interjeras, tad turėtumėte paskirti pakankamai laiko tinkamiausių atspalvių ir derinių pasirinkimui. Visas baldų spalvas galima suskirstyti į tris tipus:

Balta ir kitos šviesos spalvos. Arsan.lt asortimente atrasite daugybę šviesių atspalvių baldų – tai vienas populiariausių pasirinkimų, puikiai tinkantis net ir nedidelėms, mažiau apšviestoms patalpoms. Ši spalva puikiai dera su ryškesnėmis sienomis ar vonios įranga – jei vonios kambaryje yra dėmesį atkreipiančių atspalvių, balti vonios baldai leis sukurti kontrastą ir padės juos dar labiau išryškinti. Visgi, jei visoje patalpoje dominuos vien tik balta spalva, interjeras labiau primins ligoninę, tad verčiau šiek tiek pažaisti su atspalviais ar pasirinkti kelis kiek ryškesnius akcentus.

Medienos atspalviai. Tokiais atvejais, kai didžioji dalis vonios įrangos yra šviesios spalvos, geriau rinktis kiek kontrastuojančius variantus, tad tuomet puikiai tinka įvairios medienos imitacijos. Jos vonios kambariui suteikia jaukumo ir prabangos įspūdį, todėl niekuomet nesuklysite pasirinkę tokį variantą. Renkantis vertėtų atkreipti dėmesį į medienos atspalvį: šviesesni tonai puikiai tiks praktiškai bet kuriame šiuolaikiškame šviesesniame kambaryje, tačiau su tamsesniais baldais vertėtų elgtis atsakingiau. Juos dažniausiai rekomenduojama rinktis didesnėse patalpose – tuomet pavyks išvengti niūrumo ir bus galima sukursti jaukią ir šiluma dvelkiančią atmosferą.

Spalvoti, ryškūs variantai. Jei vonios įranga ir kitos kambario detalės yra pakankamai neutralios, ryškesni vonios baldai gali tapti šios patalpos akcentais ir gerokai pagyvinti bendrą monotonišką interjerą. Galima išbandyti net ir kelis visiškai juodus variantus – jie leis sukurti kontrastingą įvaizdį ir atrodys itin prabangiai. Nusprendę pasirinkti spalvotus vonios baldus, turite neribotą laisvę: galite juos derinti prie sienų ar grindų atspalvių ar priešingai, pasirinkti kontrastingus variantus. Svarbiausia – laiku sustoti ir išlaikyti balansą.

Vonios baldų medžiagos

Pasirinkus tinkamą vonios baldų medžiagą, galima užtikrinti jų ilgaamžiškumą ir aukštą kokybę. Tarp populiariausių variantų dažniausiai minimi šie:

Drožlių plokštės. Dar kitaip žinoma kaip inžinerinė mediena arba MDF, ši medžiaga yra labiausiai paplitusi ne tik vonios kambaryje, bet ir kitose namų erdvėse. Tai kur kas pigesnė medienos alternatyva, kuri, tinkamai apdorota, puikiai tinka drėgnesnėms patalpoms. Iš šios medžiagos pagaminti vonios baldai nustebins ilgaamžiškumu, tvirtumu bei paprasta priežiūra, o gausus apdailos pasirinkimas leis lengvai išsirinkti prie kambario interjero derančius variantus. Kaip privalumą galima išskirti ir prieinamą jų kainą.

Fanera. Tai dar viena pakankamai daug dėmesio susilaukianti medžiaga – jos apdailai dažnai naudojamas plastikas, tačiau pavyks surasti ir kitų modernių ar elegantiškų sprendimų. Tokie vonios baldai taip pat bus tvirti, patvarūs ir atsparūs įvairioms deformacijoms, todėl galėsite būti tikri dėl jų ilgaamžiškumo. Drėgnoje aplinkoje ši medžiaga savo stabilumu gerokai lenkia medžio masyvą, tad tikrai nesuklysite pasirinkę tokį variantą.

Mediena. Kaip žinia, drėgnoje aplinkoje mediena gali šiek tiek deformuotis: ant baldų gali atsirasti įtrūkimų ar netgi didesnių pokyčių. Būtent dėl šios priežasties vonios baldų gamybai kur kas dažniau pasirenkamos jos imitacijos, kurios atrodo labai natūraliai, tačiau yra kur kas atsparesnės drėgmei. Visgi, jei Jus sužavės iš natūralios medienos pagamintas baldas ir būsite pasiryžę nuolat kontroliuoti drėgmės lygį, galite pamėginti ir tokį sprendimą – tuomet patys įsitikinsite, ar pasirinktas variantas buvo vertas įdėtų pastangų. Be to, labai svarbu atkreipti dėmesį ne tik į medžiagą, bet ir gamyboje naudojamas technologijas bei jos sluoksnį – tik tada galėsite būti tikri dėl vonios baldų kokybės.

Taigi pirmiausia turėtumėte nuspręsti, kurie vonios baldai turėtų papuošti Jūsų vonios kambarį, o tuomet išsirinkti tinkamiausias jų spalvas ir atkreipti dėmesį į gamyboje naudojamas medžiagas. Nors ilgaamžiškumą ir komfortą užtikrins visuma, daugiausiai dėmesio vertėtų skirti funkcionalumui ir stiliui – jei visos vonios kambario detalės derės tarpusavyje ir tinkamai atliks savo funkcijas, apie kitus aspektus ilgainiui nebegalvosite.

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.