pastatomo vonios praustuvai

Vonios kriauklės yra vienos pagrindinių įrenginių vonios kambaryje, todėl jų pasirinkimo svarba yra puikiai suprantama. Nors gali pasirodyti, kad šį įrenginį yra paprasta pasirinkti – iš tiesų tenka apgalvoti nemažai aspektų. Vonios kriaukle gali būti ne tik funkcionalus įrenginys, bet ir akcentas, suteikiantis elegancijos bei rafinuotumo!

ARSAN profesionalų komanda aptars praustuvų tipus bei medžiagiškumą tam, kad padėtų kur kas greičiau apsispręsti, kuri praustuvė geriausiai tinka Jūsų namams.

Praustuvų tipai

Ant grindų pastatomi praustuvai. Šio tipo kriauklės turi ant grindų montuojamą atramą, todėl nereikia papildomai rūpintis stalviršiu ar vonios spintele. Praustuvas su koja yra puiki erdvės taupymo galimybė mažiems vonios kambariams. Visgi, nėra papildomos sandėliavimo vietos – jeigu šeima yra gausesnė ir vonios kambaryje laikomas didelis kiekis reikmenų, papildomai tenka įsigyti ir kelias spinteles.

grindinis vonios praustuvas

Pastatomi praustuvai ant stalviršio. Nesuklysime teigdami, jog šio tipo kriauklės voniai yra vienas stilingiausių ir sparčiai populiarėjančių sprendimų. Šio tipo praustuvai paprastai būna dubens formos (praustuvas dubuo), todėl jie pasižymi praktiškumu: galėsite pasidžiaugti nesudėtingu montavimu bei paprastesne priežiūra, nes nėra sunkiai prieinamų vietų. Jūsų laukia itin gausus formų, dydžių ir spalvų pasirinkimas, todėl be didelių pastangų savo vonios kambaryje sukursite išskirtinę atmosferą – stilistinė įvairovė garantuota!

Baldiniai praustuvai. Šio tipo vonios praustuvai montuojami ant spintelės ar kito baldo briaunų – taip maksimaliai išnaudojama turima vieta ir sukuriama papildoma erdvė daiktų sandėliavimui. Žinoma, praustuvui su spintele reikės kiek daugiau laisvos vietos, tačiau kriauklė gali atlikti ir stalviršio funkciją. Atkreipkite dėmesį, jog šie įrenginiai gali būti įsigyjami kartu su vonios spintele – tuomet nereikia baimintis dėl nesėkmingo montavimo.

pastatomas vonios praustuvas

Iš apačios montuojami praustuvai. Tokie praustuvai voniai yra klijuojami prie stalviršio apačios, todėl žvelgiant iš viršaus, nesimato jokių konstrukcinių detalių – kriauklės dubuo su stalviršiu sudaro lygią plokštumą. Dažniausiai šios kriauklės būna kvadrato arba ovalo formos. Šis įrenginys leidžia sukurti itin estetišką, erdviau atrodančią ir tvarkingą kambario aplinką. Dėl paprastesnės priežiūros šis praustuvo tipas sparčiai populiarėja. Paprastesnė priežiūra bei lengvas spintelių pritaikymas - garantuotas. 

Įleidžiamos kriauklės. Šie įrenginiai labai panašūs į iš apačios klijuojamas kriaukles, nors iš tiesų įleidžiami praustuvai atrodo kiek kitaip – jie montuojami iš viršaus, dėl to pats procesas yra kiek paprastesnis. Šie įrenginiai leis sukurti tvarkingą ir estetišką kambario zoną, tačiau jei lyginsime juos su prieš tai minėtu kriauklių tipu – įmontuojami praustuvai pareikalaus kiek daugiau priežiūros. Bet kuriuo atveju – tai vienas paprasčiausiai prižiūrimų vonios praustuvų variantų.

Pakabinami praustuvai. Tai bene pats kompaktiškiausias kriauklių tipas, tiksiantis net ir ypatingai mažiems vonios kambariams. Pakabinamas praustuvas yra tvirtinamas prie sienos, todėl lieka tuščia grindų zona, kurią galima išnaudoti tiek spintelei, tiek vonios aksesuarams. Kai kuriuose vonios praustuvų modeliuose vamzdžiai nėra paslėpiami, tačiau šį nedidelį trūkumą gali ištaisyti specialūs gaubtai ar stilinga baldinė apdaila.

pakabinamas vonios praustuvas

Dvigubi praustuvai. Dvigubos kriauklės ypač tinka didesnėms šeimoms – taip grožio ir higienos procedūros atliekamos kur kas greičiau. Svarbu pabrėžti, jog dvigubi praustuvai užima daugiau vietos, tad jei jūsų vonios kambarys pasižymi erdvumu – toks praustuvo sprendimas jums puikiai tiks!

Praustuvai ant skalbimo mašinos. Pagrindinis ir pats svarbiausias šių kriauklių privalumas – visapusiškai išnaudojama erdvė, todėl praustuvą ant skalbyklės galėsite įmontuoti net ir ypatingai mažame vonios kambaryje.

ARSAN gali pasiūlyti ir individualiai gaminamus praustuvus su įvairiomis montavimo galimybėmis: ant stalviršio, prie sienos, ant skalbimo mašinos ir dar kitus unikalius variantus. Šie nestandartiniai sprendimai ne tik atrodo išskirtinai, bet ir praktiškai išnaudoja vonios kambario erdvę – tad išsirinkite tinkamiausią variantą pagal savo poreikius!

Medžiagiškumas

Apgalvojus kriauklės montavimo būdą, ypač svarbu atsižvelgti į gaminio medžiagiškumą.

Akmens masės kriauklės. Šios medžiagos gaminiai pasižymi ypatingu patvarumu, todėl akmens praustuvai tarnaus jums ilgus metus. Be to, tokie gaminiai yra atsparūs įvairioms cheminėms medžiagoms, o atsiradus bet kokiems įbrėžimams – praustuvai yra lengvai atnaujinami. Granito kriauklės nesugeria nešvarumų, tad higieniškas pasirinkimas garantuotas!

Silkstone. Stipri kaip marmuras ir glotni kaip šilkas – taip gamintojų dažniausiai yra apibūdinama ši medžiaga. Šios kriauklės pasižymi ypatingu atsparumu smūgiams, įbrėžimams, cheminėms medžiagoms ir bet kokiems kitiems veiksniams, galintiems sutrumpinti solidų tarnavimo laikotarpį.

Keramika. Pasirinkę keramikinę kriauklę džiaugsitės paprastesne jos priežiūra, nes ant tokio paviršiaus ne taip intensyviai kaupiasi nešvarumai. Ši tvari medžiaga atspari temperatūros svyravimams, be to, keramikinių kriauklių paviršius puikiai sugeria bet kokius garsus, todėl išvengsite vandens skleidžiamo triukšmo.

Apgalvojus visus šiuos aspektus, beliks apsispręsti dėl kriauklės dydžio ir dizaino – šiuo atveju taip pat bus iš ko pasirinkti. Arsant.lt asortimente rasite skirtingų dydžių, formų ir spalvų pasirinkimą. Jeigu apsispręsti nėra lengva – ARSAN profesionalų komanda visada pasiruošusi pakonsultuoti ir padėti pasirinkti geriausią praustuvo ar kitos, Jus dominančios vonios kambario įrangos, sprendimą!

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.