praustuvo maisytuvas

Be vandens maišytuvų būtų sunku įsivaizduoti kasdienes vonios procedūras, todėl apie jų svarbą žino kiekvienas. Visgi, kai reikia nuspręsti, kuris maišytuvas voniai tinka labiausiai, tenka susipažinti su skirtingomis šių įrenginių savybėmis, tarp kurių ir montavimo būdas. ARSAN profesionalų komanda aptaria maišytuvų montavimo tipus, todėl nesunkiai nuspręsite, kuris variantas jūsų atveju tiktų geriausiai.

Vonios kriauklės maišytuvo tipas visų pirma priklauso nuo praustuvo išdėstymo. Prieš pirkdami vandens maišytuvą voniai, būtinai atkreipkite dėmesį į tai, kiek yra skylių, skirtų krano montavimui. Jei radote tam tikrą įrenginio stilių, kuris jums patinka, tačiau nėra pakankamai skylių, jūsų vonios atnaujinimo projektas tampa nedideliu remontu, nes jums reikės visiškai naujos kriauklės. Svarbu iš anksto žinoti, kokį praustuvą pasirinksite, pagal kurį atitinkamai įrengsite maišytuvą. 

praustuvo maisytuvas

Vienos skylės maišytuvai

Šie maišytuvai yra montuojami į vieną praustuvo skylę. Jie dažniausiai turi vieną svirtį ar rankenėlę vandens srautui ir temperatūrai valdyti (kai kuriuose dizainuose yra du atskiri valdikliai). Toks krano tipas užtikrina tikslesnį vandens tūrio ir temperatūros valdymą. Be to, šio maišytuvo įrengimo procesas yra greitesnis nei bet kurio kito montavimo tipo. Taip pat džiugina ir estetinė pusė, nes dažniausiai jie pasižymi elegantišku ir paprastu dizainu. Tai puikus pasirinkimas mažesniems vonios kambariams. 

praustuvo maisytuvas

Maišytuvo montavimas į vonios kraštą

Tai pakankamai dažnai naudojamas maišytuvų tipas, kuris yra tinkamas įvairioms vonioms – net ir laisvai pastatomoms. Tokie vonios maišytuvai, iš anksto išgręžus specialias skyles,  montuojami ant vonios krašto, tačiau jei vonia yra įstatoma, juos lygiai taip pat galima tvirtinti ant plytelių ar kito paviršiaus.

Pasirinkus vonios krašto maišytuvą, galima išlaikyti estetišką kambario išvaizdą ir itin patogiai prisileisti vandens į vonią. Be to, tokio tipo vonios čiaupai pasižymi gausiu asortimentu, todėl juos lengva derinti prie bet kokio vonios interjero.

maisytuvo montavimas i vonios krasta

Vonios kranas prie sienos

Galima teigti, jog tokie maišytuvai voniai yra bene populiariausi – toks montavimo būdas pasirenkamas tiek senuose, tiek naujuose būstuose. Montavimo procesas yra kiek sudėtingesnis, kadangi tvirtinimo sistema turi būti paslėpta sienoje, išorėje matosi tik pagrindiniai įrenginiai (maišytuvas, rankinis dušas ir pan.). Toks vonios maišytuvas turi pakankamai daug privalumų: jį paprasta prižiūrėti ir valyti, o kambarys atrodo kiek erdvesnis. Be to, lieka daugiau laisvos vietos ant vonios krašto ar kitų apdailos detalių – šią erdvę galima išnaudoti dušo reikmenims ar kitiems svarbiems daiktams.

Vonios kranas prie sienos

Potinkinio maišytuvo montavimas

Į siena montuojami maišytuvai savo privalumais mažai kuo skiriasi nuo prieš tai minėtų vonios kranų prie sienos. Šiek tiek skirtingi yra pačio montavimo niuansai, tačiau jie priklauso nuo konkretaus gaminio. Atidžiau įsižiūrėjus, galima pastebėti, jog sienoje pasislepia dar daugiau konstrukcinių detalių – tai reiškia, jog išorėje matosi tik pagrindinės dalys. Tokie vonios maišytuvai džiugins dar paprastesne priežiūra ir erdvia vonios kambario išvaizda.

potinkinis maisytuvas

Pastatomi vonios maišytuvai

Vonios maišytuvai iš grindų išsiskiria elegantiška, dėmesį atkreipiančia išvaizda. Dažniausiai jie naudojami kartu su laisvai pastatomomis voniomis, tačiau atsižvelgiant į kambario išdėstymą, juos galima pritaikyti ir kitiems vonių tipams. Grindiniai maišytuvai voniai užima šiek tiek daugiau kambario erdvės, todėl dažniausiai yra pasirenkamas tų, kurie gali pasigirti erdvesne vonios patalpa.

pastatomi vonios maisytuvai

Susipažinus su šiais maišytuvų montavimo būdais, turėtų būti kur kas paprasčiau nuspręsti, kuris variantas Jūsų vonios kambariui tiktų geriausiai. ARSAN parduotuvė siūlo platų vandens maišytuvų asortimentą, kuriame galite rasti skirtingų tipų, spalvų bei dizaino maišytuvų voniai, tad nesudėtingai priderinsite prie interjero.

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.