kampine duso kabina

Visi nori, kad vonios kambarys būtų tvarkingas bei spindėtų švara. Tačiau dažniausiai valymas atima daug laiko ir jėgų, ypatingai didelių stiklinių paviršių priežiūra. Nors gali pasirodyti, jog vonios valymas dėl to yra šiek tiek paprastesnis, naudojant dušo sieneles, taip pat tenka pasirūpini jų stiklų valymu. Greičiausiai kiekvienas esate pastebėjęs vandens lašų pėdsakus, kalkių bei purvo nuosėdas ant dušo kabinos ar vonios sienelės stiklinių paviršių.

Dušo kabinų stiklo korozija

Stiklo paviršius yra padengtas mikroskopinėmis poromis bei grioveliais, į kuriuos kaupiasi vanduo bei nešvarumai, nors žiūrint plika akimi stiklas atrodo lygus. Paveikti šių nešvarumų, stikle esantys silikatai patiria hidrolizę, kurios metu stiklo paviršius pasidengia silicio dioksido sluoksniu, kurie plika akimi matomi kaip pilkšvos dėmės. Be to, stiklas reaguoja su vandenyje esančiomis druskomis, geležimi, manganu ir kt., taip pat su riebalais bei plovikliuose esančiomis cheminėmis medžiagomis. Visa tai lemia stiklo korozijos atsiradimą.

Pažeistą bei paveiktą korozijos stiklo paviršių yra labai sunku valyti ir prižiūrėti, juolab, kad ant užteršto paviršiaus dauginasi įvairios bakterijos. Praktiškai kiekvienas žmogus susiduria su stiklinių paviršių valymo problemomis, tačiau valymui naudodami stiprias chemines priemones, stiklo korozijos procesą tik pagreitina.

Dažnai pamirštama, jog svarbus ne tik reguliarus dušo kabinos valymas, bet ir tinkamai pasirinktos priemonės. Kaip ir akrilinių vonių valiklis, dušo stiklams skirtas produktas turėtų būti itin švelnus – kitaip neišvengsite ne tik korozijos, bet ir didesnių įbrėžimų.

duso kabinu korizija

"Easy Clean" dangos gamybos technologija

Dėka pažangių technologijų stiklo paviršių pavyko apsaugoti, tad korozija ant jo aptinkama vis rečiau. Tai įgyvendino įmonė "Radaway", išradusi stiklą su puikiu apsauginiu sluoksniu "Easy Clean", kuris garantuoja efektyvią ir ilgalaikę stiklo paviršiaus apsaugą nuo korozijos, kalkių bei purvo apnašų. Dėl to dušo kabinos bei vonios sienelės eksploatavimo metu ilgą laiką atrodo estetiškai.

- Kalkės ir purvo apnašos neprikerpėja prie dušo kabinos stiklo, todėl pašalinti nešvarumus nuo stiklo paviršiaus yra žymiai lengviau;

- sutaupysite brangaus laiko bei jėgų, kurį paprastai skirtumėt dušo kabinos valymui;

- sutaupysite pinigų, nes valymui pakanka naudoti tik minkštą sudrėkintą šluostę.

easy clean stiklo danga

"Easy Clean" apsauginė danga yra plika akimi nematomas polimero sluoksnis, kuris padengiamas stiklo gamybos metu. Šis sluoksnis nepraleidžia vandens į mikroskopinius stiklo griovelius ir poras, tad lašai neužsilieka ant stiklo, o nuteka žemyn nepalikdami žymių. Tokiu būdu yra išvengiama stiklo korozijos, nebeplinta bakterijos, o stiklo paviršius išlieka apsaugotas bei keletą kartų švaresnis lyginant be šios dangos.

Gaminant stiklą, jis yra padengiamas silikonine "Easy Clean" danga, kuri susijungia su stiklu ir tampa jo paviršiaus dalis. Taigi tai išties išskirtinė technologija, nes daugelis kitų įmonių siūlo valymo priemones, kurios trumpai apsaugo stiklo paviršių nuo apnašų bei kalkių. Kaip bebūtų, pastoviai naudojantis dušo kabina ar vonios sienele, dėl vandens poveikio efektyvi stiklo paviršiaus apsauga palaipsniui sumažėja. Todėl norint atstatyti apsauginį stiklo sluoksnį, rekomenduojama naudoti stiklo atnaujinimo priemonę "Glass Protector" kas 6 mėnesius. Šią priemonę galėsite pritaikyti ir tuomet, kai bus reikalingas vonios valiklis.

easy clean stiklo danga

Dušo kabinos stiklo priežiūra ir valiklių naudojimas

- Kiekvieną kartą pasinaudojus dušu, muilo likučius, esančius ant stiklo, nuplauti vandeniu;

- stiklo paviršiaus valymui rekomenduojama naudoti minkštą šluostę net ir tada, kai kalkės ar nešvarumai yra įsisenėję. Negalima naudoti šiurkščių ar kietų šluosčių bei kempinių, nes šios gali nepataisomai subraižyti stiklo paviršių.

- "Easy Clean" apsauginę stiklo dangą rekomenduojame tik su "Glass cleaner" priemone. Šis valiklis efektyviai pašalina nešvarumus ir kalkių nuosėdas nuo dušo kabinos stiklo, nepadarant žalos specialiam stiklo padengimui.

- Kartą per pusmetį atnaujinkite dušo kabinos stiklą specialia priemone "Glass Protector" – visus šiuos valiklius galite įsigyti Arsan.lt el. parduotuvėje. 

Daugiau apie dušo kabinų priežiūrą ir valymą skaitykite čia

radaway duso kabinu valikliai

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.