juoda duso kabina

Spindinti ir švari dušo kabina vonios kambariui suteikia jaukumo, tačiau tam, kad ji išlaikytų reprezentatyvią išvaizdą, profilaktiškai reikia pasirūpinti jos valymu. Po kiekvieno prausimosi, vanduo užsilieka ant dušo kabinos paviršiaus, kuriame kaupiasi bakterijos ir kiti nešvarumai. Tad jeigu norite sužinoti, kaip efektyviai prižiūrėti dušo kabinos švarą, ARSAN profesionalų komanda dalinasi patarimais.

Išlaikykite sausą aplinką

Tamsi ir drėgna patalpa yra pati geriausia terpė pelėsio ir kitų mikrobų veisimuisi, po kiekvienų maudynių stenkitės dušą palikti kaip įmanoma sausesnį. Rekomenduojama atlikti tokius veiksmus:

  • Nusausinti sienas, grindis ir dušo kabinos duris. Vandens lašams nuo stiklo nuvalyti puikiai tinka specialus dušo kabinos valytuvas;
  • Atidarykite vonios kambaryje esantį langą arba praverkite duris ir įjunkite ventiliatorių 20-30 minučių, kad sumažintumėte susikaupusią drėgmę;
  • Atidarykite dušo dureles ar užuolaidą, kad drėgmė lengviau išsiskirstytų.
duso durys

Profilaktinis valymas

Dušas turi būti kruopščiai valomas kas savaitę, tačiau jei kaskart pasinaudoję dušu atliksite minutės techninę priežiūrą, gilesnį valymą galite nutolinti iki dviejų savaičių. Laikantis tokios rutinos, keraminių plytelių ar stiklo pluošto dušo kabinos išlaikys savo spindesį.

Siekiant, kad dušo kabinoje besikaupiantys nešvarumai neįsisenėtų, reikėtų atlikti žemiau nurodytus veiksmus:

  • Dušą bus daug lengviau išvalyti, jei laikinai pašalinsite visus šampūno buteliukus, skustuvus ir kitas dušo priemones. Kiekvieną daiktą nuvalykite audiniu, pamirkytu karštame vandenyje, kad neliktų lipnių nešvarumų.
  • Pašalinkite muilo likučius nuo dušo sienelių. Tai galite padaryti naudodamiesi acto ir sodos mišiniu. Nesvarbu, ar naudojate komercinį valiklį, ar naminį sprendimą, suteikite gaminiui laiko atlikti savo darbą. Purkškite valiklį ant dušo sienų, palikite maždaug 20 minučių ir nuvalykite švelnia šluoste ar kempine. Papildomam valymui galima pridėti kelis lašus vandenilio peroksido ar indų ploviklio. Niekada nenaudokite metalinio šveitiklio ar kietų šerių šepetėlio, kurie gali subraižyti keramines plyteles ar dušo stiklą. Atsiradus įbrėžimams dušo kabiną tampa dar sunkiau valyti.
  • Reguliariai naudokite dušo kabinos valiklį, kuris nepakenks apsauginiams jo sluoksniams. Radaway dušo kabinų ir vonios sienelių stiklus rekomenduojame valyti tik su GLASS ClEANER priemone. Šis valiklis efektyviai pašalina nešvarumus ir kalkių nuosėdas nuo dušo kabinos stiklo, nepadarant žalos specialiam EASY CLEAN padengimui.
  • Kartą per pusmetį atnaujinkite dušo kabinos stiklą specialia priemone – visus šiuos valiklius galite įsigyti Arsan.lt el. parduotuvėje.
  • Išvalykite dušo galvutę. Laikui bėgant joje susikaupia nešvarumai ir sumažėja vandens srautas, tad rekomenduojama įpilti į plastikinį maišelį acto, įmerkti į jį dušo galvutę, maišelį užrišti ir palikti pastovėti per naktį. Ryte praplaukite ją su vandeniu ir trumpam paleiskite dušą, kad ištirpintumėte visą likusį nuosėdų kiekį.

Atlikdami profilaktinį dušo kabinos valymą, nepamirškite išrinkti kanalizacijos angoje susikaupusių nešvarumų ir palaikyti tvarką kitose kambario vietose – tuomet ne tik dušo kabinoje, bet ir visoje patalpoje įsivyraus švara ir gaiva.

Comments (0)

No comments at this moment

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.