Gamtai draugiškas vonios kambarys: kaip sukurti tokią aplinką?

Gamtai draugiškos ir aplinką tausoti leidžiančios idėjos sparčiai populiarėja ir pasiekia vis daugiau mūsų gyvenimo sričių, todėl nieko stebėtino, kad tokie sprendimai dažniau siūlomi ir vonios kambariams. Nors labai kardinalūs pokyčiai kol kas nėra prognozuojami, pasitelkę atitinkamus įrenginius ir aksesuarus bei šiek tiek pakoregavę savo įpročius, sukursite patogų ir tuo pačiu aplinkai draugišką interjerą. Nuo ko reikėtų pradėti?

Pirmenybę teikite vandens sąnaudas mažinantiems įrenginiams. Vandens švaistymas yra vienas pagrindinių veiksnių, darančių neigiamą įtaką mūsų planetai, o būtent vonios kambaryje jo sunaudosime daugiausiai. Šiuo klausimu dušo kabinos ženkliai lenkia vonias, kadangi tokių maudynių metu sunaudojame kur kas mažiau vandens. Visgi, jei nesate pasiryžę tokiems drastiškiems sprendimams, galite pradėti ir nuo mažesnių įrenginių: tai gali būti ir dvigubą vandens nuleidimo sistemą turintys tualetai, ir mažiau vandens sąnaudų reikalaujantys čiaupai ar dušo galvutės.

Dažniau rinkitės perdirbamas medžiagas. Kai tik įmanoma, rinkitės įrenginius, kurie yra pagaminti iš perdirbtų arba perdirbamų medžiagų. Pirmiausia tokiais atvejais pagalvojame apie medieną, tačiau maloniai gali nustebinti ir plienas. Jo gamyba vykdoma natūraliai (tam nėra pasitelkiami gamtos ištekliai), o vėliau įrenginius galima perdirbti – būtent dėl to plieninės vonios laikomos ekologišku sprendimu. Jei įrangos kol kas keisti neplanuojate, vertėtų atkreipti dėmesį į „natūralesnius“ aksesuarus ar, pavyzdžiui, rankšluosčius – net ir nedideli sprendimai gali turėti didelės naudos.

Pagalvokite apie tualetą su bidė funkcija. Klozetas su bidė funkcija – dar ne visiems žinomas, tačiau po truputį populiarėjantis sprendimas, užtikrinantis dar geresnę visos šeimos narių higieną ir dėl to sumažinantis tualetinio popieriaus poreikį. Nors vandens gali prireikti ir šiek tiek daugiau, reikėtų įvertinti ir tai, jog tualetinis popierius taip pat gali būti kenksmingas ir aplinkai, ir netgi Jūsų santechnikos sistemai.

Investuokite į aukštesnės kokybės vonios įrangą. Pirkdami aukštesnės kokybės įrenginius, tikimės, kad jie tarnaus ilgesnį laiko tarpą – taip mažiname vartotojiškumą ir taip pat prisidedame prie gamtos išsaugojimo. Esame įpratę manyti, kad apie aukštesnę kokybę byloja ir aukštesnė kaina, tačiau iš tiesų taip yra ne visuomet. Jei norite išsiaiškinti, ar Jums patikusi vonios įranga iš tiesų bus patikima, vertėtų labiau pasidomėti jos gamintojais ir konkrečiomis ypatybėmis.

Koreguokite savo asmeninius įpročius. Tinkamai pasirinkta vonios įranga tikrai padės prisidėti prie gamtos išsaugojimo, tačiau dar svarbiau, jog Jūs patys keistumėte savo įpročius. Rūšiuokite šiukšles, valydamiesi dantis ar atlikdami kitas procedūras prie kriauklės, nepamirškite užsukti krano ir dažniau pagalvokite, ar Jums tikrai reikalingi tam tikri gamtai pakenkti galintys sprendimai – pirmai pradžiai to tikrai pakaks.

Vadovaudamiesi šiais patarimais, ne tik sukursite gamtai draugišką vonios aplinką, bet ir turėsite asmeninės naudos. Sumažinsite išlaidas, rečiau keisite vonios įrangą, tačiau dėl to nepaaukosite nei komforto, nei aukšto lygio asmeninės higienos. Tiek paminėtus, tiek kitus vonios įrenginius galite įsigyti Arsan.lt parduotuvėje.

Related products

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi.